Jobberin postiaMLW

Teddy Hart sai kenkää, mutta rosteriin saapui neljä uutta nimeä – MLW:n vuosi käynnistyi ryminällä

Tässä juttusarjassa Smarksiden sisällöntuottajat pureutuvat johonkin tiettyyn promootioon ja kertovat, mitä siellä on tapahtunut viime aikoina. Jutuissa listataan promootion plussat ja miinukset sekä nimetään ne ottelut, jotka jokaisen on syytä katsoa.


MLW (14.12.2019–18.1.2020)

 • MLW:n vuosi käynnistyi yllätyksellä, kun promootion vakiokasvo ja pitkän linjan indyveteraani Teddy Hart sai potkut.
 • Tammikuun keskeisin juonikuvio oli uusvanhan Opera Cupin debyytti.
 • Jopa neljä uutta painijaa saapui MLW:hen tammikuun aikana. Lisäksi MLW sai uuden takahuonehaastattelijan.

Major League Wrestling sukelsi vuodenvaihteen nauhoituksissaan syvälle historian hämäriin, kun – promootiosta tätä kirjoittaessani jo potkut saanut – entinen Middleweight-mestari Teddy Hart lahjoitti sukunsa holvistoista MLW:lle reliikin. Reliikin, joka on ollut piilossa 71 vuotta: Opera Cup -pokaalin, jonka hänen isoisänsä Stu Hart voitti toistaiseksi viimeiseksi jääneessä Opera Cupissa vuonna 1948.

Mutta mikä on Opera Cup?

Opera House Cup oli vuosittainen turnaus, jota järjestettiin lähes 50 vuoden ajan oopperataloissa ympäri Yhdysvaltoja. Turnauksella selvitettiin aikansa ykköshaastaja maailmanmestaruudelle. Nyt siis Opera Cup on palannut.

Nauhoitukset järjestettiin New Yorkin Melrose Ballroomissa, jossa on aiemmin järjestetty useita MLW:n sekä Impact Wrestlingin tapahtumia.


Opera Cupin suurin juonikuvio oli vähemmän yllättäen itse Opera Cup -turnaus, johon osallistuivat Alex Hammerstone, Brian Pillman Jr., Davey Boy Smith Jr., Low Ki, MJF, Richard Holliday, Timothy Thatcher ja TJP. Alun perin turnauksessa oli mukana japanilaisen MLW:n yhteistyöpromootion Pro Wrestling Zero1:n Shinjiro Otani, mutta hän joutui vetäytymään turnauksesta, jolloin Low Ki hyppäsi mukaan korvaajaksi.

Turnauksen sisällä mielenkiintoisinta draamaa aiheutti The Dynastyn MJF:n ja Alex Hammerstonen päätyminen vastakkain turnauksen ensimmäisellä kierroksella. Joukkueen välistä kitkaa pahensi se, että MJF yritti saada Hammerstonen luovuttamaan paikkansa turnauksen jatkossa hänelle – olihan Hammerstone kuitenkin jo National Openweight -mestari. Hammerstone ei tähän suostunut, ja ottelu käytiin suunnitellusti. Hammerstone voitti ottelun ja eteni turnauksen semifinaaleihin, jossa kaatui turnauksen ainoalle Hartin perheen jäsenelle, Davey Boy Smith Jr:lle. Hammerstone osoitti semifinaaliottelun jälkeen jopa facemaista käytöstä, kun oli kättelemässä Davey Boyta, mutta Richard Holliday esti tämän.


Toinen turnaukseen oleellisesti liittyvä kuvio oli uuden Middleweight-mestari Myron Reedin, Kotto Brazilin ja Jordan Oliverin muodostaman Injustice-joukkueen aiheuttama häiriköinti. Injustice paljastui Opera Cup -turnauksen varamiehiksi ja yritti juonitella itselleen helpon paikan finaaliin. Injusticen uhkailu siitä, että joku turnauksen osallistujista ei kenties selviydy finaaliin asti, pantiin toteen Fusionissa #92, kun he jakson alussa hyökkäsivät Brian Pillman Jr:n kimppuun. Pillman satutti rytäkässä olkapäänsä. Injustice jäi kuitenkin nuolemaan näppejään, sillä Pillman oli kehäkuntoinen ja vannoi hoitelevansa Injusticen turnauksen jälkeen. Lopulta Pillman eteni turnauksen finaalin voittamalla Timothy Thatcherin.

“Filthy” Tom Lawlorin ja Von Erichin veljesten välit kuumenivat entisestään New Yorkissa. Lawlor avasi uudelleen Team Filthy Dojon ja mähisi Ross Von Erichin kanssa pitkin New Yorkin katuja. Tom Lawlor haastoi jonkun Von Erichin perheen jäsenen otteluun ja toi paikalle vastustajakseen suvun tragedian tuntien suhteellisen mauttoman “Lance Von Erichin pojan” Rip Von Erichin. Spirit Squad, joka paljastui uudeksi Team Filthyksi, hyökkäsi Von Erichien kimppuun ja haastoi epäonnistuneesti joukkuemestaruudesta.


Opera Cupin ajan oli arvuuteltu, kenen kelkkaan Saturday Night SuperFightissa debyyttinsä tehnyt tulikuuma tulokas Gino Medina hyppäisi. Miehen huomiosta olivat kilpailleet niin Konnan, Salina de la Renta kuin Dynastykin. Lopulta Medina pyyhki ahterinsa Konnanin ja hänen isänsä historialla ja liittyi Dynastyn riveihin. Onko Gino Medina se liima, joka pitää Dynastyn rakoilevat välit kasassa? Nauhoitusten viimeisessä jaksossa Medina pääsi vielä ottelemaan veteraani Savio Vegaa vastaan street fight -ottelussa, sillä Vega oli syvästi loukkaantunut siitä, kuinka Konnania kohdeltiin.

Jimmy Havocin ja Mance Warnerin kuukausia jatkunut vihanpito jatkui edelleen. Tällä kertaa miehet kohtasivat Prince of Darkness -nimisessä ottelussa eli blindfold-ottelussa. Ottelu itsessään oli täyttä perseilyä, kun miehet kurkkivat kilpaa. Lopulta Jimmy Havoc vei pidemmän korren Priscilla Kellyn avustuksella. Feudille ei näy loppua, ja Havoc haastoi Warnerin otteluun piikkilankakehässä seuraavissa nauhoituksissa.

Viimeisenä muttei vähäisimpänä MLW:hen saatiin yllättäen vieraita idästä, kun #STRONGHEARTS (CIMA, El Lindaman ja Shigehiro Ire) saapui New Yorkin ytimeen. Joukkue veti erittäin menevän ottelun CONTRA Unitia vastaan. Lisäksi El Lindaman pääsi haastamaan Myron Reedin World Middleweight -mestaruudesta.

Turnauksen finaalissa kohtasivat Hart Foundation joukkuetoverit Davey Boy Smith Jr. ja Brian Pillman Jr. Turnaus vaikutti alusta asti Hartin suvulle pelatulta, joten finalistit olivat jotakuinkin arvattavissa. Ihan mukavan ottelun päätteeksi Pillman taputti Smithin crossfaceen, ja Davey Boy Smith kruunattiin turnauksen voittajaksi isoisänsä jalanjäljissä. Lisäksi julkistettiin, että Opera Cup tulee palaamaan vuosittaiseksi turnaukseksi.


Plussat: 

 • Injustice pääsi ensimmäistä kertaa mukaan keskeisempään kuvioon, joka on tuonut tiimiin syvyyttä ja mielenkiintoa tulevasta.
 • Brian Pillman Jr:n hienoinen via dolorosa vaikeuksien kautta finaaliin toi väriä miehen hahmoon, eikä Pillman välttämättä ole enää vain “se, jolla on kuuluisa isä”.
 • Gino Medinaa alettiin ajamaan saman tien sisään firmaan, ja uskoisin tällä pedattavan MJF:n poistumista lähitulevaisuudessa.

Miinukset: 

 • Jimmy Havocin ja Mance Warnerin ikuisuudelta tuntuva feudi jatkuu edelleen. Molemmat miehet tuntuvat olevan vähän tuuliajolla, joten tekemistä keksitään käymällä kaikki hardcore-stipulaatiot läpi.
 • Vaikuttavatko Teddy Hartin potkut Opera Cup -pokaalin lahjoitukseen?
 • ACH palasi mutta ilmoitti heti perään Twitterissä lopettavansa uransa.

Tiesitkö?

Gino Medina on tehnyt kehädebyyttinsä 6-vuotiaana.


Debytantit:

 • Alicia Atout
 • CIMA
 • El Lindaman
 • King Mo
 • Shigehiro Ire
 • TJP

Lähtijät:

 • Teddy Hart

Palaajat:

 • ACH

Matsisuositukset:

 • Alex Hammerstone vs. MJF – MLW Fusion #89
 • Alex Hammerstone vs. Davey Boy Smith Jr. – MLW Fusion #91
 • CONTRA vs. #STRONGHEARTS – MLW Fusion #91
 • Myron Reed vs. El Lindaman – MLW Fusion #93
 • Davey Boy Smith Jr. vs. Brian Pillman Jr. – MLW Fusion #93
Eetu Torikka

Eetu Torikka

Painifani vuodesta 2009. Erityisesti amerikan pienempien promootioiden suurkuluttaja. Sydän lämpenee makeille volteille ja stiffeille chopeille.

Previous post

Ludvig-palkinnot 2019: Tulokset

Next post

Kolumni: NWA Powerrr tarjoaa portin takaisin kayfabeen toisin kuin AEW Dynamite, joka pitää sitä pilkkanaan

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *