#perjantainpromo

#Perjantainpromo – Kuumia tunteita ja repeilyn peittelyä Tokyo Domessa (1990)

#PerjantainPromo on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan promon tai anglen YouTubesta.


Japanilainen paini tunnetaan länsimaissa pääosin suurien tunteiden otteluista, kielimuurin jättäessä mikrofonityöskentelyn arvostuksen vähemmälle.

Konservatiivisemmasta lähestymistavastaan huolimatta voi New Japanistakin tipahtaa timantteja promojen osalta.

Helmikuussa 1990 käydyn  Super Fight in Tokyo Dome tapahtuman pääottelussa kohtasivat sukupolvien ykköstähdet. Vanhaa kaartia edustivat Antonio Inoki ja Seiji Sakaguchi, kun taas nuoren polven kärkitaistelijoina nähtiin Masahiro Chono sekä Shinya Hashimoto.

Ennen sukupolvien koitosta nähtiin Japanin painihistorian kaksi legendaarisinta promoa. Peräjälkeen.

Inokin ja Sakaguchin pukuhuoneessa tilanne on hyvin keskittynyt, kun veteraanit valmistautuvat henkisesti tulevaan koitokseen. Reportterin udellessa ajatuksia tulevasta ottelusta, viittoo stooalainen Inoki Sakaguchille.

Sakaguchi rauhallisesti ilmoittaa, että kommentoidaan asiaa ottelun jälkeen. Hieman lisää udeltuaan reportteri tiedustelee, että mitä jos Inokin joukkue sattuisi häviämään? Tämä kysymys saa Inokin huomion välittömästi.

”Kuka helvetin idiootti ajattelee häviötä ennen otteluaan? Ulos pukuhoneesta!”.

Läimäisyn saattelemana kuva siirtyy Chonon ja Hashimoton pukuhuoneeseen, jossa nuoret tähdet ovat innosta pinkeänä valmiina. Chonon annettua uhkauksensa hakata vanhat patut, siirtyy haastattelijan huomio Hashimotoon. Hashimoto toteaa:

”Aika on koittanut. ..siinä kaikki sanottavani.”

Tämä letkautus on jäänyt elämään japanin painifanien keskuudessa niin vitsinä kuin legendaarisena tokaisuna, josta Hashimoton taistelijamainen painihahmo muistetaan. Suurta huomiota vuosien varrella on myös herättänyt Chonon reaktio Hashimoton letkautukseen. Useimmat ovat todenneet, että Chono yrittää pidätellä nauruaan. Mies itse kieltää tähän päivään asti nauraneensa ystävälleen.

Katsokaa ja päättäkää itse:


Riku Mikkonen

Riku Mikkonen

Yli 15 vuotta Japanin painimarkkinoita seurannut chantti-insinööri, joka vapaa-ajallaan kauppatieteilee IT-alan kasvuyrityksessä. Ajoittain tulkkailee kuuriimuja jakaakseen tietoa janoisille. Inokismin suuri vastustaja, jolla on epäterve suhde Dramatic Dream Teamin tuotoksiin.

Previous post

#MaanantainMatsi - Genichiro Tenryu vs Keiji Muto (2001)

Next post

#MaanantainMatsi - Eddie Guerrero vs Rey Mysterio Jr. (1997)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *