FCF WrestlingReportaasitSuomipaini

Snacky Slam 2015: Niittykumpu

Espoo, Niittykumpu 14.8.2015. Fight Club Finlandin Snacky Slam -kesäkiertueen toiseksi pysähdyspaikaksi oli valikoitunut Niittykummun sympaattinen mini-Snacky. Kokoontumisajolla olleet komeat amerikanraudat olivat piirittäneet ravintolan, ja nopeasti arvioituna paikalla oli enemmän yleisöä kuin Pukinmäessä vajaa kuukausi sitten. Tällä kertaa luotettiin ainoastaan purilaisten ja painin vetovoimaan, sillä turhat julkkisvieraat oli onneksi jätetty kutsumatta paikalle. Lämpimän perjantai-illan ilmakin oli mitä mainioin ulkoilmatapahtumaa varten, ja kun aurinko alkoi valua puiden latvojen taakse oli aika pistää show käyntiin.

Ensimmäisenä kehään asteli viikingeistä viimeinen, Heimo Ukonselkä, joka oli lupautunut laittamaan vyötäisillään olevan Pro Wrestling Fighters -promootion mestaruusvyön likoon Sly Sebastiania vastaan. Kaksikko oli ottanut toisiinsa tuntumaa diskaukseen päättyneessä joukkueottelussa edellisenä lauantaina Summer Smashissa, ja ehkä tästä syystä ”Slaikka” onnistui tällä kertaa pistämään Ukonselälle kampoihin. Matsi kuitenkin loppui ennen kuin se ehti päästä kunnolla vauhtiin, kun parista täpärästä selätysyrityksestä selvinnyt Ukonselkä pyöräytti Slyn hartiat mattoon ja nappasi tämän trikoista kiinni selätyksen ajaksi. Ottelua tuomaroinut Atte ei rikettä huomannut, eikä Slyn protestointi auttanut, kun kelloa oli jo soitettu, joten Ukonselkä poistui myhäillen paikalta – saksalaisen Pro Wrestling Fightersin mestaruutta edelleen kantaen.

 

snacky_niittykumpu_heimosly

 

Heti perään alkoi joukkueottelu, jossa negatiivisen suhtautumisen tohtori Dr. No ja Bättre Folkin kätyri H.C. Andersen kohtasivat Luupään luisevat veljekset, Jaken ja Vilin. Aivan hyvä perustason ottelu, jossa varsinkin Vili Luupää ja Dr. No esiintyivät edukseen. Vili on kehittynyt huimasti viime aikoina ja tekee näyttävästi ilmavia liikkeitä, kuten moonsaultin, jolla tällä kertaa korjasi voiton kotiin. Myös Dr. No’n liikkeet ovat vakuuttavia, ja juupas–eipäs-väittelyt yleisön kanssa hauska interaktiivinen osa esiintymistä. Toivottavasti Dr. No nyt vakiinnuttaa paikkansa FCF:n riveissä pitkän poissaolonsa jälkeen; hän voisi vaikkapa muodostaa Valetohtorit-nimisen tag teamin yhdessä Tohtori Ionin kanssa.

 

snacky_niittykumpu_luupaat-hcno

 

Kun yleisöä oli lämmitelty kahden ottelun verran, kierroksia nostettiin kahden kotimaisen painin uranuurtajan, Stark Adderin ja StarBuckin, kohtaamisella. Sisääntulonsa aikana StarBuck kietoi espoolaisyleisön pikkusormensa ympärille, ja kun vierestäni kuului vilpittömän innostunut ”Hyvä, StarBuck!” -hihkaisu, havahduin kiinnittämään huomiota eturivin ikäjakaumaan – selkeästi suurin osa oli ala-asteikäisiä ihmisen alkuja, jotka kannustivat ”The Canadian Rebeliä” sydämensä pohjasta. Olisipa yleisö aina näin innostunutta ja ennakkoluulotonta! Innokkaimmat pikkukundit jo mätkivät toisiaan väliajalla upouudet lucha-maskit päässään. Takapihapainin uusi nousu – uhka vai mahdollisuus?

 

snacky_niittykumpu_adderstarbuck

 

Ja kyllä tämä matsi tarjosi syyn hurrata, sillä veteraanit tarjoilivat hienoa painia. Ottelu alkoi teknisellä vääntämisellä ja lukkojen hakemisella, ja isompaa vaihdetta fyysisempää ryminää kohti nostettiin sopivalla temmolla. Kun tasainen matsi oli saavuttamassa huippunopeuttaan, kehään syöksyi kostoa janoava Ricky Vendetta, jonka hyökkäys entisen senseinsä Stark Adderin kimppuun aiheutti diskausvoiton StarBuckille. Vendettan ja Adderin välienselvittely siis nähdään luultavasti pian, ja ihmettelen, jos sitä ei käydä vain luovutussäännöin; osuvampaa ottelutyyppiä ei voisi näille tekniikkataitureille keksiä.

Nopean väliajan jälkeen nähtiin lisää joukkuetoimintaa, kun Jessica Love ja Joey Impact saivat vastaansa Ricky Vendettan ja Pyöveli Petrovin. Vendetta ja Pyöveli hallitsivat ottelun alkupuolta, ja Impact joutui kärvistelemään pitkään heidän kynsissään ennen kuin pääsi vaihtamaan Jessican kehävuoroon. Sateenkaaren sankaritar pisti tuulemaan yleisön kannustaessa villisti, ja ottelu alkoi levitä myös kehää ympäröivälle asfaltille.

 

snacky_niittykumpu_loveimpact-vendettapetrov

 

Tässä vaiheessa nähtiin illan dramaattisin käänne, kun Impact kapusi ylimmälle köydelle kehästä pudotettu Petrov tähtäimessään. Impact päätti ottaa riskin ja pistää kroppansa likoon hyppäämällä Petrovin päälle, ja loikastaan hän joutui maksamaan kovan hinnan. Kun kivikova asfalttipinta ja väärässä kulmassa alas tuleva jalka kohtaavat toisensa, jälki on rumaa. Impact yritti sinnitellä mutta oli yksijalkaisena helppoa riistaa Vendettalle, joka otti voiton lopetusliikkeensä Final Flashin avulla.

Kun pihaan kurvasi hetkeä myöhemmin ambulanssi, ilmeni, että Joeyn jalalle oli todellakin käynyt pahasti, ja Twitteristä selvisi, että kyseessä oli leikkausta vaativa sääriluun murtuma. (Katso video onnettomuudesta ja kuule samalla Impactin mietteet tapahtuneesta. Varoitus: osa materiaalista voi järkyttää.) Toivottavasti ”Isku-Joken” jalka saadaan kuntoon ja kaveri palaa entistä ehompana kehiin, eikä hän liity Pasi ”Salama” Suomisen ja Kristian Kurjen seuraan lupauksena, jonka ura katkesi loukkaantumiseen. Pikaista paranemista siis!

 

snacky_niittykumpu_impacthyppy

 

Kun ilmassa leijailevat Kari Tapion sävelet ja kehää kohti astelee parrakas hahmo sinivalkoisessa verryttelyasussa, huurteinen tölkki Karhua huulillaan ja kainalossaan 8-pack lisää, päässään ajatus että ”kyllä se nyrkki sopii tasa-arvoisesti yhtä hyvin naisen kuin miehen naamaan”, ja yleisö ei ole varma, pitäisikö itkeä vai nauraa, ei kyseessä voi olla kukaan muu kuin todellinen kansanmies TEUVO. Vastakkaiseen kulmaan nousi tapahtuma tapahtumalta suosiotaan kasvattava Regina.

Siinä missä Teuvon ensimmäinen singles-matsi Summer Smashissa ratkesi ennätysvauhtia ja Teuvon tappioon, saatiin nyt jo vähän matsin tapaista aikaan. Teuvo kuritti vastustajaansa jopa vaimonhakkaajapaitaansa likaisemilla otteilla, kuten repimällä Reginaa hiuksista, mutta kun Regina alkoi saada ottelua hallintaansa lujilla potkuillaan, Teuvo joutui tarttumaan yleisöstä tulleeseen vinkkiin ja vetäytymään kulmaukseen hoitamaan nesteytystä kuntoon. Tuomari Atte oli kuitenkin sitä mieltä, ettei kehä ole anniskelualuetta, ja sattui tölkkiä poistaessaan kääntämään selkänsä. Silloin Teuvo nappasi toisen huurteisen käteensä ja iski tällä Reginaa keskelle otsaa. Selätys olutlammikossa, ja Teuvon uran ensimmäinen voitto oli tosiasia. Jostain selkäni takaa kuului naurunremakkaa ja kommentti ”paras matsi ikinä”. Ei nyt ehkä ihan, mutta viihdyttävä viisiminuuttinen kuitenkin.

 

snacky_niittykumpu_teuvoregina

 

Illan pääotteluna nähtiin vielä King Kong Karhulan ja Mikko Maestron mittelö. Viime lauantain löylytyksestä huolimatta Maestro tanssahteli hyväntuulisena kehään, ja innokkaimpien fanien puuhapussista löytyi jo perinteisten banaanien lisäksi urheilurintsikat Karhulan härnäämiseksi. ”Sä et ota tätä leikillä!” Karhula karjahti, ja matsi polkaistiin käyntiin. Isot miehet saivat aikaan hyvää ryminää, ja varsinkin Karhulan rajuja otteita on aina ilo seurata.

 

snacky_niittykumpu_maestrokarhula

 

Matsi päättyi kuitenkin jälleen kellon lyöntiin diskauksen merkiksi, kun Heimo Ukonselkä ryntäsi Maestron kimppuun. Mutta Maestrokaan ei jäänyt apuvoimitta, kun hätiin riensi terästuolilla vahvistettu Sly Sebastian. Ilmoille heitettiin haaste Summer Smashin joukkueottelun uusinnasta – tässä ja nyt. Hetken emmittyään Karhula ja Ukonselkä palasivat kehään mutta ottivat jo ennen kellon soittoa varaslähdön ja nuijivat yleisön suosikit kanveesiin. Sly ja Maestro onnistuivat kuitenkin sisulla nousemaan vaikeuksista voittoon, ja kun Pretty Fly (For a White Guy) kaikui espoolaislähiön illassa, oli tullut aika kiittää ja kumartaa sekä tietysti heittää viimeiset yläfemmat yleisön kanssa.

Niittykummun show oli tähänastisista Snacky Slam -tapahtumista tasokkain, ja erityisenä plussana pitää mainita, että kyseessä tosiaan oli täysiverinen painishow jatkuvin juonikuvioin eikä vain satunnainen kokoelma näytösmatseja. Lisää mättöä niin painin kuin burgereiden merkeissä oli luvassa heti seuraavana iltana Vantaan Korsossa. Myös siitä show’sta on tulossa raporttia piakkoin. Kiertueen viimeinen Snacky Slam järjestetään Helsingin Sörnäisissä 29.8. kello 14. Lisätietoja: fightclubfinland.fi

Ville Vuohtoniemi

Ville Vuohtoniemi

Töölön CHIKARA-spesialisti, joshi-intoilija ja deathmatch-maanikko. Ääntelehtii usein podcasteissa, toisinaan selostuspöydän takana. Luultavasti jonain päivänä hautautuu elävältä Smarksiden VHS-kirjaston alle.

Previous post

Arvio: G1 Climax 25

Next post

Ronda Rousey, Floyd Mayweather ja WrestleMania?

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.