FCF WrestlingReportaasitSuomipaini

Wrestling Show Live: Raatteentie Talvisotaan

Helsinki, 14.10.2017 FCF Wrestling tarjosi kotimaisen showpainin ystäville piristysruiskeen ankeaan syksyyn kotipesässään Pressassa Helsingin ytimessä lokakuun puolivälissä. Kyseessä oli mikäpä muukaan kuin Wrestling Show Live, tällä kertaa tosin ilman alaotsikkoa. FCF ilmoitti kesällä jakavansa tapahtumansa kausiin, ja nyt vuorossa oli tämän uuden systeemin toinen show.

Kausittainen jako on mielestäni erittäin hieno ratkaisu, sillä se selkeyttää tapahtumien ja juonikuvioiden rakennetta. Showpaini tapaa tavallisesti olla yhtä suurta katkeamatonta jatkumoa – voisin uskoa että uusien katsojien on helpompi päästä kärryille tällä tavoin.

Juonikuviot olivatkin hyvin vahvasti esillä show’n jokaisessa matsissa josta mahdollisesti kiitos juuri uudelle kaudelle. Otteluilla oli selkeästi paitsi syynsä, myös seurauksensa.

Tapahtuman saapuivat avaamaan entinen FCF:n mestari, ”suomipainin messiaaksi” itsensä julistanut Salomon Strid sekä “Lapin luchador” Jami Aalto. Ottelun juuret juontavat toukokuussa startanneeseen Sisu 8 -turnaukseen. Strid putosi pelistä avauskierroksella koettuaan shokkitappion Make Smoothille. Strid maksoi potut pottuina ja mukiloi Smoothin ennen välieriä takahuoneessa niin että Keravan kolli ei sisukkaasta yrityksestä huolimatta kyennyt taistelemaan tietään finaaliin. Myöhemmin FCF:n treeniksellä kuvatussa pätkässä Stridin nähtiin myös kyykyttävän tuoreita kokelaita, ja tässä kohtaa Smoothin ystävällä ja joukkuekaverilla Aallolla niin sanotusti rasahtivat rusinat. Asiahan olisi tietysti ratkaistava kehässä kuten lajin luonteeseen kuuluu.

Kaksikko paini viihdyttävän ja varman avausottelun, eikä ihme, sillä ovathan molemmat kehäsuorittajina FCF:n kärkikastia. Stridin hahmo on myös alkanut saada väriä, vaikka ehkä vielä toivoisin hieman lisää interaktiivisuutta katsojien kanssa – yleisö kun selvästi tykkää yrittää päästä Stridin ihon alle joten tästä pitäisi repiä kaikki potentiaali irti.

Strid koki kuitenkin jälleen karvaan tappion kun Aalto onnistui yllättäen nappaamaan ottelun voiton itselleen. Tuohtunut Strid ryhtyi löylyttämään Aaltoa terästuoli apuvälineenään. Kyseessä oli selvä viesti Smoothille joka ei tähän rajuun hyökkäykseen uskaltanut puuttua.

Smooth ja Strid kohtaavat toisensa Talvisodassa, joten on mielenkiintoista nähdä miten Stridin rajut otteet ovat vaikuttaneet Smoothiin – ja kummittelevatko tappiot edelleen Stridin takaraivossa tuolloin.

Alkuillan toisessa ottelussa oli myös taustallaan mielenkiintoinen tarina. FCF:n toimitusjohtaja Leo Lemmetty oli tarjonnut Stark Adderille paikkaa oikeana kätenään. Kieltäydyttyään kunniasta Adder joutui Lemmetyn ja tämän uuden luottomiehen Tammisen Tonin tähtäimeen. Fyysisen kurituksen lisäksi Adderia nöyryytettiin henkisesti kun metallisoturi joutuu jatkossa astelemaan kehään toimitusjohtajan valitseman pirteän poppirenkutuksen tahtiin.

Adderilla oli täten kana kynittävänä Tammisen kanssa. Konkari oli niskan päällä, mutta lopulta Lemmetyn häiriköinti tarjosi Tammiselle mahdollisuuden käyttää arsenaalinsa tehokkainta liikettä – Adder päätyi kahlituksi pelättyyn Rauman lukkoon. Mattopainispesialisti ei onnistunut löytämään ratkaisua solmun purkamiseksi, mutta ei nöyrtynyt taputtamaan mattoa. Tammisen puristuksessa Adder menetti tajunsa ja ottelu ratkesi tuomarin päätöksellä. FCF:n suureen tuloskirjaan merkittiin täten ottelun päättyneen tekniseen tyrmäykseen.

Tamminen sai voitollaan ehdottomasti suuren sulan hattuunsa, enkä usko että suulas ja rehentelevä Tamminen antaa meidän unohtaa sitä kovin pian. Revanssi odottaa Talvisodassa, ja kauhistuttaa ajatella millaista simputusta Lemmetty on vielä suunnittelut Adderin päänmenoksi.

Show’n ainoassa joukkueottelussa paikalle saatiin myös tapahtuman ruotsalaisvahvistus kun The Strangler palasi jälleen Liigan vahvuuteen H.C. Andersenin ja Tohtori Ionin rinnalle. Tiimin oli kuitenkin ajautunut sisäisiin ristiriitoihin. Andersen ei ollut tyytyväinen Ionin toimiin edellisessä tapahtumassa, jossa hän oli kätellyt vastustajaansa ottelun jälkeen. Andersenin mukaan tämä ei sopinut erikoisten herrasmiesten käytöskoodiin, joten Ioni oli komennettu jäähypenkille ja joutui tyytymään ottelun seuraamiseen kehänlaidalta Andersenin ja Stranglerin hoitaessa ottelun.

Vastaan asettui Murskaaja Mieto jonka toimitusjohtaja Lemmetty oli nakittanut etsimään itse itselleen joukkuekaverin. Mieto yritti kovasti värvätä FCF:n treeniksellä kohtaamiaan kanditaatteja, mutta yksi toisensa jälkeen he kieltäytyivät kunniasta, vedoten kukin mihinkin tekosyyhyn. Yleisö sai siis jännittää aivan viimeisille sekunneille onko Mieto löytänyt ketään tuekseen Liigaa vastaan.

No kyllä vain. Pressa sai kokea entisen FCF:n mestarin paluun kun Miedon partneriksi paljastui itse Johnny McMetal. Kasvonsa Ultimate Warriorin tapaan maalannut McMetal sai Pressan yleisöltä innostuneen vastaanoton liki kahden vuoden poissaolon jälkeen.

Vaikka McMetal vaikutti olevan hyvässä vireessä sapattivapaansa jäljiltä, onnistui Liiga perinteisillä vippaskonsteillaan pääsemään niskan päälle. Ioni tarjosi taustatukea kehän ulkopuolelta ja The Strangler rankaisi varsinkin Mietoa kurkunpään kurittamiseen keskittyneellä taktiikallaan. Tuomarin silmän välttäessä “Kuristaja-Jaska” jopa nappasi laukustaan pätkän köyttä jolla rajoitettiin Miedon hapen kulkua.

McMetal lopulta pääsi vuoroon ja laittoi tuulemaan, mutta Liiga sanoi viimeisen sanan. Andersen ja Strangler olivat voitokkaita, mutta voitonjuhlien sijaan nähtiin karmea petos kun Liigan sisäiset jännitteet purkautuivat rumalla tavalla. Tohtori Ioni sai terästuolista kuin Caesar puukosta ja Andersen sekä Strangler jättivät entisen liittolaisensa kehään virumaan.

Liigan hajoaminen oli väistämättä edessä jossain kohtaa, mutta se ei poista sitä seikkaa että toimivan ryhmittymän hajoaminen harmittaa vietävästi. Ioni toki on noussut yleisön suosioon ja tulee varmasti pärjäämään hienosti myös soolona, eli siinä mielessä ratkaisu on ymmärrettävä. Kiinnostaa myös nähdä värvääkö Andersen Liigan miehistöön uutta verta, tai hankkiiko Ioni liittolaisia kukistamaan entisiä tovereitaan. Hyvän kuvion ainekset ovat kasassa, vaikka mieluummin olisin edelleen katsellut yhtenäisen ja vahvan Liigan edesottamuksia.

Otteluiden lisäksi tapahtumassa nähtiin aiemmin YouTubesta tutun Koopran kulmaus -talk show’n livedebyytti. Juttusille saapuivat Sisu 8 -turnauksen finaaliin itsensä raivanneet Mikko Maestro ja Vili Raato.

Finalistit soittivat suuta omilla tyyleillään, ja varsinkin Maestron huulenheitto upposi tuttuun tapaan Pressan yleisöön. Varmasti jokainen odotti juttutuokion päättyvän käsirysyyn kuten tälläisillä segmenteillä on yleensä tapana, mutta Raato lähti lopulta tyynesti kohti takahuonetta. ”Wanhan Wrestlamentin” opetuksia ei oltu kuitenkaan unohdettu, kun viekas Raato kiersi Pressan ympäri ja hyökkäsi salakavalasti Maestron selustaan. Maestro onnistui väijytyksestä huolimatta saamaan Raadon kulmaukseen ja ryhtyi jo pakittamaan nöyryyttääkseen tätä Stink Facella. Raato iski kuitenkin tylysti vyön alle jolloin Maestro putosi kanveesiin viimeistä niittiä varten – yläköydeltä loikanneen Raadon kengänpohjat upposivat Maestron palleaan.

Tämän kohtaamisen jäljiltä momentum vaikuttaisi olevan Raadon puolella Talvisodan kohtaamista ajatellen, mutta kaikki on vielä mahdollista. Sisu 8 -finaalia ei joka tapauksessa kannata missata!

Joukkueiden hajoaminen kun tuli tuossa aiemmin puheeksi, onkin luontevaa siirtyä Shemeikan ja Möykyn ottelun pariin.

Nämä viimeisimmän koulutuserän tulokkaat löivät hynttyyt yhteen Steenerico -henkisenä joukkueena jonka yhteiselosta ei kuitenkaan kauaa saatu nauttia. Tappioiden myötä Möykky käänsi selkänsä Shemeikalle ja asettautui osaksi Musta Aukko -ryhmittymää.

Vanhat kaunat olivat selvästi edelleen Möykyn hampaankolossa, sillä sellaisella voimalla jätti vyöryi Shemeikan kimppuun. Intensiivistä kehätoimintaa oli ilo seurata sillä molemmat hoitivat tonttinsa mallikkaasti vielä suhteellisen vähäisestä kokemuksestaan huolimatta. Möykkyä ei turhaan ole verrattu usein Kevin Owensiin, sillä varsinkin vuorovaikutus yleisön kanssa on hyvin samantyyppistä – vaikka yleisön herjaaminen hieman tavallaan onkin ristiriidassa siihen synkkään ja uhkaavaan hahmoon joka Möykky on takahuonesegmenteissä.

Vaikka Möykky enimmäkseen määräsi tahdin, oli Shemeikka kuitenkin se joka korjasi ottelusta itselleen kanaillallisen. Nopea selätys, ja Shemeikan uran ensimmäinen voitto oli tosiasia. Jo muutenkin kiukkuinen Möykky sai tästä lisää vettä myllyynsä ja raivoissaan kävi ottelun jälkeen Shemeikan kimppuun – kyllä, arvasitte oikein – terästuolilla. Shemeikka lähti lipettiin ja takaa-ajoa jatkui vielä takahuoneessa kuvatussa videossa.

Vaikka Shemöykky hajosi aivan, aivan liian aikaisin on kaksikon feudi ollut mukavaa seurattavaa – kemiat kohtaavat hyvin niin kehässä kuin sen ulkopuolellakin. Uskoisin että sotakirvestä ei vielä ole haudattu, sillä he kohtaavat jälleen Talvisodassa joukkueottelussa. Shemeikka saa parikseen ruotsalaisen ihmepojan Timmy Forcen, Möykky puolestaan luonnollisesti Pyöveli Petrovin. Jännittävää nähdä miten Mustan Aukon edustajat pärjäävät tuossa ottelussa, sillä Möykky lähetti Pressan takahuoneesta tyytymättömiä terveisiä niin Setä Tapaturmalle kuin Petroville, jotka eivät olleet Wrestling Show Live’ssä paikalla hänen tukenaan. Talvisodassa luultavasti saadaan jotain merkkejä Mustan Aukon tulevaisuudesta.

Jäljellä oli enää illan pääottelu. Ruotsalainen valloittaja The Beast teki paluun Suomen kehiin syyskuussa ja teki nopeasti selväksi että ei ollut tullut leikkimään. Vastaansa hän sai hallitsevan FCF:n mestarin Juhana “King Kong” Karhulan, jonka onneksi tuossa syyskuisessa ottelussa panoksena ei ollut mestaruus. Karhulan mestaruuskausi olisi nimittäin saanut tylyn lopun – StarBuckin tarjoaman harhautuksen myötä The Beast sai sisään rajun puskun ja mestari oli selätetty sekunneissa. Myös tätä tapahtumasarjaa seuranneessa joukkueottelussa Karhula päätyi toistamiseen Pedon hampaisiin. Mestari oli illan aikana hävinnyt kahdesti.

Voin uskoa että se apina joka Karhulan selässä roikkui ennen tämänkertaista ottelua oli mestarin lempinimen kokoluokkaa. Tällä kertaa panoksena oli paitsi Karhulan työllä ja tuskalla voittama FCF:n mestaruus, myös StarBuckin kantaman Valhalla Nordic -mestaruuden ykköshaastajuus.

Kehän ryminä vavisutti Pressan perustuksia kun isot karpaasit kävivät toistensa päälle. The Beast on vaikuttavan näköinen mörssäri, mutta tällaiset vähänkin pidemmät ottelut valitettavasti paljastavat hieman hänen rajoitteitaan. Liikearsenaali on toki sinällään toimiva eikä tämän näköisen tai kokoisen miehen hirveästi tarvitse lähteä kikkailemaan ollakseen vakuuttava, mutta henkilökohtaisesti kaipaan hieman enemmän monipuolisuutta.

Ottelun kulku oli pitkälti Beastin komennusta ja Karhulan kärsimystä joka loppua kohden huipentui nimikkoliikkeillä kiusoitteluun. Beastin puskun ja Jackhammerin tuhovoima oli selvää jo edellisen show’n perusteella, ja aina kun Ruotsin Peto haki näitä liikkeitä pomppasi sydän kurkkuun.

Lopulta Beast onnistui ajamaan olkapäänsä Karhulan keskikroppaan peräti kahdesti mutta kuin ihmeen kaupalla mestarin hartiat eivät suostuneet pysymään matossa. Olisiko kolmas kerta sanonut toden jää vain jossitteluksi sillä kaikesta rankaisusta huolimatta Karhula loikkasi jälleen häntä päin syöksyneen Beastin ylitse kuin kissa. Kulmauksen törmännyt tokkurainen Beast käveli suoraan Karhunkaatajaan, eikä muuta tarvittu.

Peto oli lyöty, ja apina poistunut Karhulan selästä.

Ennen poistumistaan Karhula jakoi Pressaan saapuneille katsojille muutaman sanasen. Hän kertoi kuinka pitää paitsi FCF:n painijoita, myös faneja omana perheenään. Karhula julisti myös kuinka Talvisodan ottelussa StarBuckia vastaan pelissä eivät ole ainoastaan mestaruudet, vaan koko FCF:n henkinen johtajuus.

Talvisodan pääottelu, FCF:n mestari Juhana “King Kong” Karhula vastaan Valhalla Nordic -mestari “The Canadian Rebel” StarBuck. Kenties kotimaisen showpainin kaikkien aikojen suurin ja merkittävin ottelu.

Valitse puolesi, sillä Talvisota on pian täydessä käynnissä.


FCF Wrestlingin seuraava tapahtuma Talvisota XII lauantaina 2.12.2017 klo 18 Helsingin Teatteri Forumissa. Liput Ticketmasterista 22,50 € / 17,50€. Lisätietoa: wrestling.fi.

Ville Vuohtoniemi

Ville Vuohtoniemi

Töölön CHIKARA-spesialisti, joshi-intoilija ja deathmatch-maanikko. Ääntelehtii usein podcasteissa, toisinaan selostuspöydän takana. Luultavasti jonain päivänä hautautuu elävältä Smarksiden VHS-kirjaston alle.

Previous post

Legendaarinen WWE-säveltäjä Jim Johnston lähtenyt WWE:stä – sopimusta ei jatkettu?

Next post

Smarkgram (48/2017)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *