#maanantainmatsiROH

#MaanantainMatsi – Bryan Danielson vs. Nigel McGuinness (2008)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta.


Ring Of Honorin tila syksyllä 2019 on varsin surullinen, mutta reilu vuosikymmen sitten elettiin täysin erilaista aikaa. Helmikuussa 2008 ROH juhli kuusivuotispäiviään Manhattan Centerin painipyhätössä ja tuon tapahtuman pääottelu oli kovin mahdollinen — hallitseva mestari Nigel McGuinness kohtasi ykköshaastaja Bryan Danielsonin. Tämä ei ollut suinkaan miesten ensimmäinen kohtaaminen, vaan takana oli jo useita klassikkomaineeseen nousseita otteluita edellisen puolentoista vuoden ajalta.

Nigel McGuinnessin ja Bryan Danielsonin matsisarja on kiistatta yksi 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen (eli tuttavallisesti ”nolkytluvun”) kovimpia. Heidän ottelunsa toimivat myös minulle henkilökohtaisesti porttihuumeena WWE:n ulkopuoliseen painiin. Rakastuin päätä pahkaa molempien monipuoliseen painityyliin, jossa jokainen pisara itsestään jätettiin kanveesin pintaan. Lisäksi Nigel McGuinnessin ilmiömäinen kyky saada liveyleisöt vihaamaan itseään kiehtoi suuresti.

Ottelu on pitkä ja vaatii katsojalta hieman keskittymistä. Suosittelen kuitenkin puolisen tuntia päivästä tähän uhraamaan, sillä parempaa painimatsia et YouTuben syövereistä hevillä tule löytämään, sen voin luvata. Mahtavan teknisen suorittamisen lisäksi ottelulla on myös upea taustatarina, jota hyödynnetään hienosti ottelun viimeisillä minuuteilla. Nigel McGuinnessin 545 vuorokauden mestaruuskausi kävi miehelle kalliiksi, mutta samalla myös kanonisoitui olennaiseksi osaksi painihistoriaa. Tämän lämpimämmin en voi painiottelua sinulle suositella.


Nigel McGuinness (c) vs. Bryan Danielson – ROH World Title Match (Ring of Honor 6th Anniversary Show, 23.02.2008)

Mikäli Nigel McGuinnessin dramaattinen tarina kiinnostaa syvemmin suosittelen katsomaan miehen itsensä tuottaman The Last Of McGuinness (2013) dokumentin sekä WWE:n tuottaman Chasing The Magic (2019) dokumentin.

 

Matti Koskinen

Matti Koskinen

Duunarista aikuisopiskelijaksi muovautunut oman elämänsä Rocky Balboa. Showpainiin ensikosketukset vuonna 2002. WWE:hen päin hieman kellallaan.

Joensuu / Eastern Finland

Previous post

Being The Smarkside: Lontoo 2019, osa 1

Next post

Viisi pointtia: WWE Clash Of Champions (15.9.2019)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *