AEWKommenttiUutiset

AEW lanseerasi podcastin – Jon Moxley ensimmäisenä vieraana

Painimaailma sai juuri uuden tulokkaan valmiiksi rikkaalle podcast-kentälleen, kun All Elite Wrestling julkaisi torstaina 20.2. enimmäisen jaksonsa AEW Unrestricted -nimistä tuotosta. Ohjelma on yhteystyö Dynemitea lähettävän TNT-kanavan kanssa.

Tuomari Aubrey Edwardsin ja selostaja Tony Schiavonen luotsaama tunnin mittainen kokonaisuus tuo viikottain linjoille AEW:n kavalkadia painijoista muuhun henkilöstöön. Tulevina vieraina kuullaan ainakin Cody, Young Bucks ja Brandi Rhodes. Nimensä mukaisesti show ei liioin rajoituksia tunne.

Löydät ohjelman kaikista tavallisista palveluista, jotka tarjoavat podcasteja (esim. Castbox tai Apple), sekä Spotifysta ja pian myös Youtubesta.

Ensimmäisessä lähetyksessä vieraana on Jon Moxley, joka nauttii paraikaa AEW:ssa uutta kukoistuskauttaan. Helmikuun 29. päivänä liigan maailmanmestaruudesta Revolution-tapahtumassa haastava Moxley kertoo mm. siitä, miten kaikki alkoi pakkomielteisenä painifanina, kuinka hän päätyi 16-vuotiaana (samaiset 16 vuotta sitten) painikoulutukseen vaikka ikä ei riittänyt, yhteydestä väkivaltaisen tyylin ja oman henkisen elämän välillä, mistä hänen kehänimensä alunperin tulee, ja miltä nyt tuntuu yhtenä AEW:n johtotähtenä seitsemänvuotisen WWE-taipaleen jälkeen.

Ohjelma onkin hyvä jatko-osa viimevuotiselle Talk is Jericho -jaksolle, jossa Moxley perkasi yksityiskohtaisesti aikaansa WWE:ssä, ja jatkuvaa turhautuneisuuttaan viimeisinä vuosinaan Dean Ambrosena. Ymmärrettävästi näihin seikkoihin ei Unrestrictedissä enää paneuduta niin tarkasti, joten kannattaa ehdottomasti kuunnella myös aiempi keskustelu Chris Jerichon (hänen Revolution-vastustajansa) kanssa, joka käytiin AEW:n Double or Nothing -debyyttitapahtuman aikoihin. Se tarjoaa myös tarkkaan kuvaavan selonteon siitä, miksi esimerkiksi WWE:n luova prosessi ja aikataulu ovat täysin kestämättömiä.

Unrestricted käynnistyi mielestäni varsin onnistuneesti. Jos olet kuunnellut esim. edellämainittua Talk is Jerichoa tai painipodcastien äitiä, Colt Cabanan Art of Wrestling -ohjelmaa, tuntuu formaatti tutulta – vaikkakin enempi haastattelulta kuin keskustelulta. Yhtenä erona voi havaita, ettei mitään pidempiä esittelyjä, alkupuheenvuoroja tai muuta löpisty, vaan mentiin suoraan asiaan vieraan kanssa, mikä oli ihan piristävää. Mainoskatkoja oli vain yksi, lyhyt ja siedettävä rykäisy TNT:n tiedotteita.

Suurempana kritiikkinä mainittakoon juontajien keskenäinen dynamiikka, joka ei ole välttämättä kovin toimiva. Schiavone otti varsin passiivisen kuuntelijan roolin, kun taas Edwardsin – selvästi ajavaksi voimaksi tarkoitettu – asema oli pahimmillaan jopa päällekäyvä. Suoranaisia keskeytyksiä ei juuri koettu, mutta paikoin turhat ja itsestäänselvät välihuomautukset jäytivät flow’ta. Myös kaikenlaiset markituksen hetket olivat hieman vaivaannuttivia. Toki Edwardsin intohimo lajiin välittyi, mikä on kunnioitettavaa, mutta vieraalle olisi suotava enemmän tilaa hengittää ja kertoa tarinansa (nimimerkillä: virheistään oppinut välipäsmäri Smarksiden varhaisissa podcasteissa). Eiköhän tämäkin asetelma kuitenkin kehity, kunhan saavat muutaman jakson vyön alle.

Mielenkiinnolla jatkoa odottaen!


Lue myös Aubrey Edwardsin julkaisema tiedote.

Salomon Marttila

Salomon Marttila

Smarksiden ylläpitäjä ja co-perustaja.
Ei koskaan puhu itsestään kolmannessa persoonassa.

Previous post

NXT TakeOver: Portland tarjosi kuusi ottelua - Adam Cole jatkaa NXT:n mestarina, mutta myös yksi mestaruusvaihdos nähtiin

Next post

Analyysi: MLW on se aliarvostettu firma, jota kaikkien tulisi edes kokeilla

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *