AEWUutiset

PÄIVITETTY: All Elite Wrestlingin toiminta alkaa, luvassa jatko-osa All In -tapahtumalle – Tämä uudesta promootiosta tiedetään nyt

Showpainimaailma saa uuden merkittävän promootion, kun yhdysvaltalainen All Elite Wrestling aloittaa toimintansa lähitulevaisuudessa.

Asia paljastui The Young Bucksin eli Nick ja Matt Jacksonin tekemässä Being The Elite -ohjelman jaksossa tänään eli uudenvuodenpäivänä. Young Bucks oli mainostanut jo etukäteen, että ohjelmassa paljastettaisiin jokin merkittävä uutinen heti vuoden alkuun.

All Elite Wrestling -promootion käynnistymisen lisäksi ohjelmassa paljastettiin, että luvassa on Double or Nothing -niminen tapahtuma. Kyseessä on jatkoa viime syksyn All In -tapahtumalle, jonka promoottoreina toimivat Young Bucks ja Cody Rhodes. All In oli ensimmäinen Yhdysvalloissa järjestetty WWE:n tai WCW:n ulkopuolinen showpainitapahtuma, joka myi yli 10 000 pääsylippua sitten vuoden 1993.

 

 

Huhupuheet uudesta All Elite Wrestling -nimisestä promootiosta alkoivat lokakuussa ja kiihtyivät marraskuussa, kun promootio rekisteröi nimensä. Lisätietoa All Elite Wrestlingistä ja Double or Nothing -tapahtumasta saadaan tiistaina 8. tammikuuta, kun Floridan Jacksonvillessä järjestetään kaikille avoin Double or Nothing -tilaisuus. Mielenkiintoista on se, että myöhemmin samana päivänä samassa kaupungissa nauhoitetaan WWE Smackdown -lähetys.

Yksityiskohdat ovat vielä ymmärrettävästi hämärän peitossa ja paljolti spekulaation tasolla, mutta joitakin tietoja All Elite Wrestlingistä on jo olemassa. Wrestling Observer -lehden Dave Meltzer käsitteli aihetta sivuston tuoreimmassa nauhoitteessa ja kertoi muun muassa nämä asiat:

 • All Elite Wrestling on jo palkannut painijoita riveihinsä, mukaan lukien Codyn. The Young Bucks ei ole vielä solminut virallista sopimusta AEW:n kanssa, mutta se tapahtunee lähipäivinä.
 • AEW:llä ei ole vielä televisiosopimusta, mutta moni kanava on tehnyt tarjouksia promootion televisioimisesta. Meltzer uskoo, että AEW tulee saamaan televisiosopimuksen.
 • Painijoita palkataan sopimuksiin, jotka kestävät useita vuosia.
 • Promootion johtajana toimii pitkäaikainen showpainifani Tony Khan, jonka isä on miljardööri Shadid Khan. Tony Khan on NFL-joukkue Jacksonville Jaguarsin sekä Valioliiga-joukkue Fulham FC:n osaomistaja.
 • AEW:n ja New Japan Pro-Wrestlingin välinen suhde on täysin hämärän peitossa. All Elite Wrestling tahtoisi tehdä yhteistyötä NJPW:n kanssa, mutta NJPW:n kanta ei ole tiedossa.
 • All In -tapahtuma teki vaikutuksen televisioalalla. Meltzerin mukaan ne televisioalan ihmiset, jotka tapahtuman katsoivat, olivat varsin vaikuttuneita näkemästään.
 • AEW tulee tuskin tekemään yhteistyötä Ring of Honorin kanssa, vaan AEW ja ROH kilpailevat samoista painijoista. Ring of Honor on jo nyt alkanut palkata uusia painijoita sitoviin sopimuksiin, tästä esimerkkinä meksikolaispainija Bandido, jota myös WWE ja AEW havittelivat mutta joka sai Meltzerin mukaan fantastisen sopimuksen ROH:lta.
 • Nykyinen showpainijoiden tilanne on Meltzerin mukaan paras sitten WCW:n päivien. WWE, AEW ja ROH kilpailevat painijoista ja tarjoavat hyviä työsopimuksia painijoille.

Smarkside seuraa tilanteen kehittymistä tarkasti. Lisätietoa luvassa ensi viikolla, kun Double or Nothing -tilaisuus on pidetty.

Katso alta Being the Elite -ohjelman jakso, joka sisältää All Elite Wrestling -paljastuksen.


PÄIVITYS (2.1.2019 kello 17.40):

 • Cody, The Young Bucks, Brandi Rhodes ja Hangman Page ovat nyt vahvistetusti All Elite Wrestlingissä ja allekirjoittaneet työsopimukset.
 • Cody ja The Young Bucks eli Nick ja Matt Jackson toimivat All Elite Wrestlingin varatoimitusjohtajina.
 • Oletettavaa on, että myös Christopher Daniels, Frankie Kazarian ja Scorpio Sky liittyvät All Elite Wrestlingiin lähipäivinä.

Lähde: 411Mania


WWE-tähti Goldust, Cody Rhodesin velipuoli, kommentoi Codyn saavutuksia ja All Elite Wrestlingiä näin:

Cody itse on puolestaan kirjoittanut All Elite Wrestlingistä Wrestling Observerin mukaan näin:

Tunnen itseni niin onnekkaaksi. – – Se, että saan olla All Elite Wrestlingin varatoimitusjohtaja Matt ja Nick Jacksonin kanssa, on unelmatyöni. En osaa ajatella toista samanlaista aikaa, jolloin niin monet showpainin arvokkaimmat painijat halusivat aloittaa jotain uutta sen sijaan, että olisivat valinneet vanhan polun. – – Se, mikä on vanhaa, ei ole uutta, vaan uutta on se, mikä on uutta. Käsitys ei vastaa todellisuutta, vaan todellisuus on todellisuutta. Fanit ensin.


PÄIVITYS (3.1.2019 kello 19.54):

Amerikkalainen naispainija Britt Baker on palkattu All Elite Wrestlingiin, Wrestling Observer kertoo.

Baker, 27, on esiintynyt viime vuosina muun muassa WWE:ssä, NXT:ssä, Ring of Honorissa, Shimmerissä ja Stardomissa.

Baker esiintyi myös All In -tapahtumassa, jossa hän otteli Tessa Blanchardia, Chelsea Greeniä ja Madison Raynea vastaan. Blanchard on tällä hetkellä Impact Wrestlingin naistenmestari, Chelsea Green WWE:ssä ja Madison Rayne Ring of Honorissa.


Tämä on päivittyvä artikkeli.

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

Ennakko: NJPW Wrestle Kingdom 13 – Tokyo Domessa tapahtuu taas, ja tässä on 59 hyvää syytä nauttia tapahtumasta

Next post

Viisi pointtia: NJPW Wrestle Kingdom 13 (2019)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *