AEWUutiset

Kenny Omega siirtyy All Elite Wrestlingiin – Lue täältä, mitä kaikkea viime yön Double or Nothing -tiedotustilaisuudessa tapahtui

Painimaailmassa puhutaan käsitteestä ”hottest free agent” niin usein, että sanaliitto on kokenut rajun inflaation, mutta viime yönä käsite oli kerrankin kohdallaan.

Tammikuun alussa käynnistynyt All Elite Wrestling on nimittäin saanut riveihinsä Kenny Omegan, 35, joka siirtyy täyspäiväisesti AEW:n palkkalistoille ja toimii promootion varatoimitusjohtajana yhdessä Codyn sekä Nick ja Matt Jacksonin eli The Young Bucksin kanssa.

Omega teki ensiesiintymisensä AEW:n jäsenenä viime yön Double or Nothing -tiedotustilaisuudessa, joka järjestettiin Las Vegasissa. Omega sanoi tehneensä päätöksensä vasta torstaiaamuna. Hän oli tiettävästi saanut mehevän tarjouksen myös World Wrestling Entertainmentilta, eikä New Japan Pro-Wrestling olisi varmasti tahtonut päästää kanadalaisesta supertähdestään irti.

Samalla istutettiin jo siemenet Omegan ensimmäiseen otteluun All Elite Wrestlingissä. Hänen puheensa katkaisi nimittäin Chris Jericho, joka alkoi tapella Omegan kanssa. Jericho ja Omega ovat kohdanneet toisensa kerran aikaisemmin. Se tapahtui NJPW:n Wrestle Kingdom 12 -tapahtumassa, jossa Omega päihitti Jerichon ottelussa, joka sai muun muassa Wrestling Observer -lehden Dave Meltzeriltä viiden tähden arvosanan.

Myös Jericho on AEW:n jäsen. Jericho, toisin kuin Omega, tosin ottelee jatkossa myös NJPW:ssä. Jericho on sanonut haluavansa kohdata vielä ainakin Hiroshi Tanahashin ja Kazuchika Okadan Japanissa.

Omega nousi viime vuosina NJPW:n kiistatta menestyneimmäksi länsimaiseksi painijaksi. Omega kantoi NJPW:n päämestaruutta viime kesästä tämän vuoden tammikuun alkuun saakka ennen kuin hävisi tittelinsä Tanahashille Wrestle Kingdom 13 -tapahtuman pääottelussa.


Kenny Omegan lisäksi All Elite Wrestlingin riveihin – enemmän tai vähemmän sitovasti – ilmoitettiin viime yön tiedotustilaisuudessa seuraavat painijat:

 • Sonny Kiss (paininut Lucha Undergroundissa nimellä XO Lishus),
 • Sammy Guevara (Lucha Libre AAA Worldwiden eli AAA:n World Cruiserweight -mestari),
 • Chuck Taylor (paininut muun muassa TNA:ssa, ROH:ssa ja NJPW:ssä),
 • Trent Barreta (tunnetaan eritoten WWE-ajoistaan ja Roppongi Vice -joukkueesta),
 • Kylie Rae (ACH:n kouluttama 26-vuotias naispainija),
 • Nyla Rose (kamppailu- ja itsepuolustuslajitaustainen naispainija),
 • Aja Kong (legendaarinen 48-vuotias naispainija, otellut muun muassa WWF:ssä),
 • Yuka Sakazaki (nouseva japanilainen naispainija).

AEW:n brändijohtaja Brandi Rhodes sanoi, että Kong ja Sakazaki tulevat esiintymään Double or Nothing -tapahtumassa. Se, esiintyykö kaksikko jatkossa All Elite Wrestlingissä, on tässä vaiheessa epäselvää. Sonny Kiss, Sammy Guevara, Chuck Taylor, Trent Barreta, Kylie Rae ja Nyla Rose lienevät kuitenkin pysyviä painijoita AEW:n riveissä.

Myös Lucha Bros eli Pentagón Jr. ja Fénix esiintyivät tiedotustilaisuudessa. Kaksikko ajautui käsirysyyn The Young Bucksin kanssa, ja oletettavaa on, että nämä joukkueet kohtaavat toisensa toukokuun Double or Nothing -tapahtumassa.

Syy siihen, miksi Sammy Guevara saa otella AEW:ssä, on se, että AEW on solminut yhteistyösopimuksen Lucha Libre AAA Worldwiden kanssa. AAA on meksikolainen promootio, ja tarkoituksena on, että AEW:n painijat voivat esiintyä AAA:ssa ja AAA:n painijat AEW:ssä.

All Elite Wrestling on aiemmin ilmoittanut tekevänsä yhteistyötä kiinalaisen Oriental Wrestling Entertainmentin kanssa. Huomionarvoista on, että Lucha Libre AAA Worldwide tekee tällä hetkellä yhteistyötä Impact Wrestlingin kanssa. Nähtäväksi jää, minkälaiseksi All Elite Wrestlingin ja Impact Wrestlingin suhde kehittyy.

Huomionarvoista on myös se, että toinen iso meksikolaispromootio Consejo Mundial de Lucha Libre eli CMLL tekee tällä hetkellä yhteistyötä Ring of Honorin ja New Japan Pro-Wrestlingin kanssa.


All Elite Wrestlingin Double or Nothing -tapahtuma järjestetään Las Vegasissa MGM Grand Garden -areenalla lauantaina 25. toukokuuta. Wrestling Observerin uutisen mukaan pääsylippuja on jo nyt yritetty varata hyvissä ajoin etukäteen, ja todennäköistä on, että tapahtuma myydään loppuun.

Double or Nothingin kortti näyttää tämänhetkisen, epävirallisen tiedon mukaan tältä:

 • Chris Jericho vs. Kenny Omega
 • The Lucha Bros (Pentagón Jr. & Fénix) vs. The Young Bucks
 • PAC vs. Hangman Page
 • SCU (Christopher Daniels, Frankie Kazarian & Scorpio Sky) vs. CIMA ja kaksi Oriental Wrestling Entertainmentin painijaa
 • Kylie Rae vs. Nyla Rose

Näistä otteluista Jericho vs. Omega, Lucha Bros vs. Young Bucks ja Rae vs. Rose eivät ole vielä vahvistetusti tapahtuman kortissa, mutta viime yön tiedotustilaisuuden perusteella voi olettaa, että ne lisätään myöhemmin tapahtuman korttiin.

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

Jälkipyykkinaru #23: WWE Royal Rumble 2019

Next post

"Tämä on rohkein realistinen pelinavaus, joka Suomessa on tämän lajin tiimoilta tehty", sanoo Michael Majalahti – Smarkside selvitti, miten SLAM! Wrestling Finland toimii ja mikä on sen tämänhetkinen lasikatto

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *