Uutiset

King Kong Bundy on kuollut 61-vuotiaana – Von Erichin perhe kehitti hirviön, joka katsoi Hulk Hogania silmiin WrestleManiassa

Christopher Pallies, joka tunnettiin WWE:ssä nimellä King Kong Bundy, on kuollut 61-vuotiaana, uutisoi WWE. Wikipedian mukaan Palliesin kuolinsyy olisi sidoksissa diabetekseen, mutta tätä tietoa ei vahvisteta WWE:n omassa uutisessa.

Palliesin ura alkoi vuonna 1981, jolloin hän alkoi painia WWE:ssä nimellä Chris Canyon. Pallies muutti kuitenkin jo seuraavana vuonna Teksasiin ja liittyi World Class Wrestling Associationin riveihin. Siellä Von Erichin painijaperhe kehitti hänelle Big Daddy Bundy -nimisen hahmon, jonka nimi oli yhdistelmä brittipainija Big Daddyn ja sarjamurhaaja Ted Bundyn nimistä.

Alkuun Big Daddy Bundy pukeutui sinisiin farkkuihin ja oli yleisön suosikki. Myöhemmin Gary Hart sai kuitenkin houkuteltua Palliesin hahmon pimeälle puolelle. Big Daddy Bundy jäi historiaan, ja sen korvasi uusi, antagonistinen King Kong Bundy, jonka nimi viittasi valkokankaan hirviöön. Siniset farkut vaihtuivat mustaan, yksiolkaimiseen painipukuun, ja pää ajettiin kaljuksi.

King Kong Bundy sai kunnian otella Von Erich -perheen päätä, Fritz Von Erichiä, vastaan tämän eläköitymisottelussa. Bundy hävisi kyseisessä ottelussa NWA American Heavyweight -mestaruutensa Von Erichille 6 800 katsojan edessä. Tämän jälkeen Bundy siirtyi Mid South Wrestlingiin ja alkoi vaatia tuomareilta, että hänen selätyksissään pitäisi laskea tavallisen kolmen sijaan viiteen saakka. Tämä sama vaatimus nousi vuosikymmeniä myöhemmin esiin WWE:ssä Big E. Langstonin myötä.

Bundy palasi WWE:hen vuonna 1985 ja sai alusta saakka nostetta. Tuo nousu johti WrestleMania 2 -tapahtuman pääotteluun, jossa Bundy haastoi WWF-mestari Hulk Hoganin teräshäkin sisällä. Bundy ei kuitenkaan onnistunut voittamaan WWF:n mestaruutta kertaakaan uransa aikana.

Bundy lähti uudestaan WWE:stä vuonna 1988 ja jäi sen jälkeen osa-aikaiselle eläkkeelle painikehistä. Hän teki seuraavan merkittävän esiintymisensä vasta vuonna 1993 otellessaan kaikkien aikojen ensimmäisen November to Remember -tapahtuman pääottelussa Eastern Championship Wrestlingissä. Tuossa ottelussa hän oli Terry Funkin joukkuepari Sabua ja Road Warrior Hawkia vastaan.

Bundy palasi vielä kerran WWE:hen vuonna 1994. Tämäkin visiitti jäi kuitenkin lyhyeksi. Hän oli voitokas sen vuoden Survivor Series -tapahtumassa, jossa hän edusti Ted DiBiasen Million Dollar Teamia joukkueottelussa Lex Lugerin Guts and Glorya vastaan. Bundysta kaavailtiin myös suosikkia vuoden 1995 Royal Rumble -otteluun, mutta hän ehti olla ottelussa vain kolme minuuttia, kunnes Mabel jo eliminoi hänet pois. WrestleMania XI -tapahtumassa Bundy hävisi The Undertakerille, minkä jälkeen hänen uransa siirtyi alamäkeen.

WWE-aikojen jälkeen Bundy esiintyi aktiivisesti erinäisissä itsenäisissä painitapahtumissa, kunnes ripusti saappaansa naulaan hävittyään ”Hacksaw” Jim Dugganille Legends of Wrestlingin show’ssa vuonna 2007.

Christopher Pallies toimi elämänsä aikana myös näyttelijänä ja stand up -koomikkona. Showpainijana Bundy voitti kaikkiaan 12 eri mestaruutta. WWE:ssä hän ansaitsi Bobby ”The Brain” Heenan Scholarship Awardin yhdessä HakunTamanHerculesinHarley Racen ja André the Giantin kanssa.


Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

Teksasin ruusut – Von Erichin perheen tragedia 

Next post

Kolumni: Mikä WWE:ssä on vialla juuri nyt

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *