Uutiset

Kuollut: Silver King (1968–2019) – Meksikolaisen tähden elämä päättyi karmaisevalla tavalla

Meksikolaispainija Silver King (oikealta nimeltään César Cuauhtémoc González Barrón) on menehtynyt sydäninfarktiin, uutisoi Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Silver King oli kuollessaan 51-vuotias. BBC uutisoi asiasta siksi, että Silver King kuoli Lontoossa. Kuolema ylitti uutiskynnyksen todennäköisesti myös siksi, että Silver King sai sydäninfarktinsa kehässä – ottelunsa aikana.

Esimerkiksi YouTube-sivustolta löytyy yleisöstä käsin kuvattu video, jossa näkyy, kuinka Silver King luhistuu kanveesiin otellessaan toista meksikolaispainijaa Juventud Guerreraa vastaan.

Tapauksesta tekee erityisen raadollisen se, ettei ottelua lopeteta Silver Kingin kohtaukseen, vaan tuomarina toimiva kokenut veteraanipainija Black Terry, 66, käskee Silver Kingiä nousemaan ylös Guerreran huudattaessa yleisöä.

Silver King saa sen jälkeen nostettua itsensä viimeisillä voimillaan polvilleen, jolloin Guerrera yrittää jatkaa painimista. Silver King ei kykene kuitenkaan nousemaan jaloilleen, ja Guerrera, joka ei mitä ilmeisimmin tiedä, mistä on kyse, potkaisee Silver Kingiä rintakehään.

Silloin Silver King luhistuu uudestaan kanveesiin – eikä nouse enää edes polvilleen.

Aikaa kuluu tämän jälkeen puoli minuuttia, eivätkä Guerrera tai Terry tiedä, mitä tehdä. Lopulta Guerrera ryhtyy kääntämään kasvoillaan makaavaa, elotonta Silver Kingiä selälleen voidakseen selättää tämän. Se ei käy helposti, koska Silver King on tajuton, mutta Guerrera kuitenkin onnistuu siinä.

Silloin Guerrera sitoo kuolemaa tekevän Silver Kingin jalan, ja Terry laskee kahteen saakka aivan tavallisesti, kunnes pitää tauon. Terry ilmeisesti ajattelee, ettei voi lopettaa ottelua toisin kuin on suunniteltu, kunnes laskee viimein kätensä kolmannen kerran mattoon.

Näin Juventud Guerrera voittaa Silver Kingin, joka jää kanveesiin niille sijoilleen.

Kenenkään hälytyskellot eivät kuitenkaan soi vielä edes tässä vaiheessa, vaan tuomari Terry nostaa Guerreran käden ilmaan. Kaiuttimista soi Guerreran tunnusmusiikki, kun ottelun voittaja nousee kehäkulmaukseen juhlimaan voittoaan.

Eikä kukaan vieläkään kiinnitä huomiota kanveesissa makaavaan Silver Kingiin.

Pian Guerrera poistuu verhojen taakse, ja kehäkuuluttaja julistaa hänet ottelun voittajaksi. Silloin tuomari päättää vihdoin kysyä, onko Silver King kunnossa.

On kulunut kolme minuuttia siitä, kun Silver King ensi kerran luhistui mattoon.

Kolme minuuttia.

Myöhemmin kehään saapuu henkilökuntaa ja hetken päästä myös Guerrera, mutta kukaan ei tunnu tietävän, miten tilanteessa pitäisi toimia. Silver King käännetään lopulta kyljelleen, mutta kaikki on jo liian myöhäistä.


Showpainitietopankki Cagematchin tietokannasta selviää, että Silver King otteli satunnaisesti kuolemaansa saakka, joskin tänä vuonna painija oli hidastanut tahtiaan.

Ottelu, joka koitui Silver Kingin kohtaloksi, oli vasta kolmas, jonka hän tänä vuonna paini, ja yhden näistä otteluista hän oli paininut jo aiemmin samana iltana – viimeisen vastustajansa, Juventud Guerreran, joukkuekumppanina.

Silver King kuoli Lucha Libre World -nimisen promootion tapahtumassa, joka oli nimeltään ”The Greatest Show of Lucha Libre” ja pidettiin Roundhouse-nimisessä tapahtumapaikassa. Roundhouseen mahtuu noin 1 700 katsojaa.

Lucha Libre World on pienehkö, pääosin Isossa-Britanniassa toimiva yritys, joka järjestää nimensä mukaisesti lucha libre -tapahtumia. Lucha Libre Worldin Facebook-sivulla on tällä hetkellä vain 4 915 tykkääjää. Twitterissä Lucha Libre Worldilla on 1 171 seuraajaa.

Silver Kingin ja Juventud Guerreran ottelu oli illan viides ja samalla myös viimeinen, sillä show keskeytettiin heti sen jälkeen.

Lucha Libre World julkaisi sunnuntaina Facebook-tiedotteen, jossa vahvisti Silver Kingin kohtalon:


Showpainin historiassa on useita tapauksia, joissa painijat ovat kuolleet kehässä tai pian ottelun jälkeen.

Edellinen tällainen tapaus sattui vuonna 2015, kun Silver Kingin tavoin meksikolainen Perro Aguayo, Jr. sai kuolettavan vamman joukkueottelunsa aikana.

Aguayon kohtaloksi koitui WWE:stä tutun Rey Mysterion hyppypotku, jonka seurauksena Aguayo rojahti kehäköysiin niin, että retkautti niskansa, mursi kolme selkärankansa nikamaa ja sai siitä johtuen aivoverenkiertohäiriön, joka johti sydänhalvaukseen.

Aguayon tapaus ylitti uutiskynnyksen myös Suomessa, jossa muun muassa Ilta-Sanomat uutisoi asiasta.

Silver Kingin kuolemasta ovat Suomessa uutisoineet ainakin Ilta-Sanomat ja Helsingin Sanomat.


Silver King jää showpainin historiaan moninkertaisena mestarina, joka niitti menestystä eritoten meksikolaisen CMLL:n eli Consejo Mundial de Lucha Libren riveissä.

CMLL:ssä Silver King oli kaksinkertainen joukkuemestari, ensin El Texanon ja sitten veljensä Dr. Wagner Juniorin kanssa. Silver King nousi CMLL:ssä myös Trios-mestariksi ja CMLL:n maailmanmestariksi.

Silver King menestyi myös AAA:ssa eli Lucha Libre AAA Worldwidessa, jossa hän nousi joukkuemestariksi Último Gladiadorin kanssa. Japanissa hän voitti muun muassa All Japan Pro Wrestlingin kevyen sarjan mestaruuden.

Silver Kingin isä oli legendaarinen meksikolaispainija Dr. Wagner, joka myös koulutti Silver Kingistä showpainijan. Debyyttinsä Silver King teki vuonna 1985.

Suurimman valokeilansa Silver King sai World Championship Wrestlingissä, johon hän liittyi vuonna 1997. WCW:ssä Silver King otteli lähinnä joukkueotteluissa, mutta hän kuului myös WCW:n kevyen sarjan divisioonaan.

WCW-johtaja Eric Bischoff julkaisi aiemmin tänään twiitin, jossa hän esitti surunvalittelunsa Silver Kingin poismenosta:


Myös Silver Kingin isä, Dr. Wagner (oikealta nimeltään Manuel González Rivera), menehtyi aikoinaan sydänvaivoihin. Dr. Wagner, joka teki debyyttinsä vuonna 1961, oli kuitenkin joutunut eläköitymään painikehistä traagisesti jo kauan ennen kuolemaansa, joka koitti vasta vuonna 2004.

Dr. Wagnerin oli nimittäin määrä otella ensimmäistä kertaa joukkueena oman poikansa – eli Silver Kingin Dr. Wagner, Jr. -nimellä painineen isoveljen Juan Manuel González Barrónin – kanssa 27. huhtikuuta 1986, mutta tuo suunnitelma kariutui, kun Dr. Wagneria kuljettaneesta autosta räjähti rengas.

Dr. Wagner, joka istui auton etupenkillä, loukkaantui onnettomuudessa niin, että sai vakavia vaurioita selkärankaansa ja kiidätettiin leikkaukseen teho-osastolle. Autoa kuljettanut painija Ángel Blanco kuoli onnettomuudessa, kun taas takapenkillä istuneet El SolarMano Negra ja Jungla Negra selvisivät vähäisin vammoin.

Dr. Wagner joutui onnettomuuden jälkeen pyörätuoliin, mutta kykeni myöhemmin kävelemään jaloillaan kävelykepin avulla. Kehässä hän ei kuitenkaan päässyt koskaan ottelemaan poikiensa Dr. Wagner Juniorin tai Silver Kingin rinnalla.

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

Timo-Tuomas törmäsi WWE-painija Xavier Woodsiin baarissa Töölössä: "Herra oli kauhean kohtelias" – Rowan puolestaan lähti Nosturiin keikalle

Next post

#MaanantainMatsi - Silver King vs. Juventud Guerrera (1998)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *