2017Uutiset

Painiaiheinen sarja tulossa Netflixiin – GLOW ilmestyy 23.6.

GLOW eli Gorgeous Ladies of Wrestling oli todellinen outolintu showpainin maailmassa 80-luvulla. Tuottaja Matt Cimberin luoma ohjelma panosti selvästi enemmän show’hun kuin painiin ja marssitti televisioon jopa 80-luvun standardeilla värikkäitä ja räiskyviä hahmoja. Painijat olivat enimmäkseen näyttelijöitä, tanssijoita sekä malleja jotka yrittävät käyttää painia ponnahduslautana showbisnekseen. Naisia koulutettiin painimaan vain kuusi viikkoa ennen kuvausten alkamista – valmentajana toimi Mando Guerrero, Eddien ja Chavo Sr:n veli.

glow

GLOW:n painijoita 80-luvulla – kuinka monta permanenttia löydät kuvasta? (Kuva: gorgeousladiesofwrestling.com)

GLOW erosi aikansa painiohjelmista merkittävästi sillä että sitä esitettiin tuotantokausittain. Ensimmäinen tuotantokausi starttasi 1986, ja niitä kertyi kaikkiaan neljä. Ohjelmassa nähtiin painin lisäksi myös reilusti överiksi vedettyjä sketsejä naururaitoineen, ja sisääntulomusiikkien sijaan jokaisella painijalla oli oma räppi joita esitettiin ennen otteluita. Kyseessä on siis todellinen aikansa tuote ja mielenkiintoinen aikamatka kultaiselle 80-luvulle, joka on niin juustoinen että laktoosi-intoleranssista kärsivien kannattaa käyttää erityistä varovaisuutta. GLOW:sta on tehty myös dokumenttielokuva vuonna 2012.

Ja nyt tämä hulluus on tekemässä paluun fiktiivisen draamakomedian muodossa. 80-luvun Los Angelesiin sijoittuva GLOW on Netflixin omaa tuotantoa ja sen taustajoukoista löytyy mm. Orange Is the New Blackin tekijöitä. Pääosan näyttelee Allison Brie, joka muistetaan mm. elokuvista Scream 4 (2011) ja The Lego Movie (2014). Brie on myös ääninäytellyt toisessa Netflix originaalissa, BoJack Horsemanissa.

GLOW:n ensimmäinen tuotantokausi sisältää 10 jaksoa jotka ilmestyvät Netflixiin 23.6.2017. Sarjan trailerin voit katsoa alta.

 

Ville Vuohtoniemi

Ville Vuohtoniemi

Töölön CHIKARA-spesialisti, joshi-intoilija ja deathmatch-maanikko. Ääntelehtii usein podcasteissa, toisinaan selostuspöydän takana. Luultavasti jonain päivänä hautautuu elävältä Smarksiden VHS-kirjaston alle.

Previous post

WWE-veikkaus 2017: Extreme Rules

Next post

Arvio: Shine 40

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *