WWE

Fantasiabuukkausta: WWE WrestleMania 34

Kukapa ei rakastaisi vanhan koulukunnan fantasiabuukkausta?

Tässä minun näkemykseni siitä, minkälainen WrestleMania 34 voisi parhaimmillaan olla.

Pohjustuksena sen verran, etten ole katsellut Raw’n tai SmackDownin viikoittaisjaksoja yli vuoteen. En siis välttämättä ole aivan ajan tasalla, mutta eipä se silti fantasioita estä. Erikoistapahtumat olen kyllä pyrkinyt katsomaan – jos en kokonaan, niin ainakin ne tärkeimmät ottelut.

Eiköhän mennä sen enempää ihmettelemättä suoraan asiaan. Esittelen korttini kronologisessa eli sellaisessa järjestyksessä, jossa haluaisin sen nähdä myös toteutuvan. Ensin tulee siis Kickoff-lähetys, lopuksi koko WrestleManian viimeinen ottelu.

Minkälainen olisi sinun WrestleManiasi? Jätä oma ehdotuksesi tämän artikkelin kommenttikenttään.

WrestleMania 34 – Kickoff-lähetys

Oletan, että Kickoff-lähetys kestää viime vuosien tavoin kaksi tuntia. Lähetykseen mahtunee siis kolme ottelua.

1. WWE Intercontinental Championship
Jason Jordan (c) vs. Samoa Joe

Ensimmäinen ottelu oteltaisiin Intercontinental-mestaruudesta. Mestarina WrestleManiaan astelisi Kurt Anglen poika, Jason Jordan, joka olisi noussut mestariksi Royal Rumble -tapahtumassa – likaisin keinoin. Jordan olisi siis paljastanut uuden puolen itsestään ja turvautunut kepulikonsteihin otteluissaan, mikä olisi tehnyt Kurt-isästä vihaisen. Tarina keskittyisi siis isän ja pojan väliseen draamaan: turhautunut poika ei ymmärrä, miksi isä ei suostu hyväksymään sitä, että poika menestyy huijaamalla. Turhautunut isä ei puolestaan ymmärrä sitä, miksi poika on sortunut pahoille tavoille. Jordanista kasvaisi viikosta toiseen ylimielisempi ja hävyttömämpi nilkki, joka ei enää kuuntelisi isänsä sanoja. WrestleManiassa hän joutuisi sitten kohtaamaan isänsä vanhan vihollisen, Samoa Joen.

Miksi? Ottelu – ja koko kuvio – tekisi Jordanista relevantin ja potkaisisi WrestleManian käyntiin hienolla kehätoiminnalla. Jordan ja Joe kykenisivät varmasti ottelemaan intensiivisen ja jännittävän matsin, joka ei kuitenkaan polttaisi yleisöä loppuun heti Kickoff-lähetyksen alussa. Samalla Samoa Joe saisi ison yksilöottelun WrestleManiassa – olkoonkin, että se tapahtuisi Kickoff-lähetyksen puolella.

2. WWE SmackDown Women’s Championship
Becky Lynch (c) vs. Natalya

Kuulostaa ehkä enemmän SmackDownin kuin WrestleManian materiaalilta, mutta matsi toimisi Kickoff-lähetyksen väliotteluna mallikkaasti. Jos ottelua haluaisi marinoida hieman tulisemmalla kastikkeella, siihen voisi lisätä perinteistä Hart-perheen draamaa esimerkiksi siten, että Bret-eno hehkuttaisi Becky Lynchiä seuraavaksi naispuoliseksi supertähdeksi, mikä saisi sitten Natalyan kateelliseksi. Tästä kateudesta voisi helposti ammentaa vaikka mitä, ja kuviosta saisi väännettyä aggressiivisenkin tapauksen. Hitto, miksei kuvioon voisi sekoittaa myös Natalyan aviomiestä, Tyson Kiddiä, joka voisi olla se, joka Beckyä hehkuttaa? Kolmiodraama se vasta sytyttäisikin matsin tuleen.

Miksi? Myös naispainijoiden on hyvä päästä parrasvaloihin. Beckyn ja Natalyan kaltaisten konkareiden yksilöottelu on ylipäätään WrestleManian veroinen kohtaaminen, ja oikein buukattuna kaksikko saisi varmasti pidettyä tunnelman siellä, mihin Jason Jordan ja Samoa Joe sen hetkeä aikaisemmin nostivat. Ottelu voisi myös toimia Natalyan tietynlaisena joutsenlauluna ja kiitoksena siitä, että nainen on tehnyt pitkän ja hienon uran WWE:ssä. Voiton veisi toki Becky Lynch, joka sementöisi siten asemansa SmackDownin johtavana naispainijana.

3. WWE Cruiserweight Championship
Neville (c) vs. Finn Bálor

Ei, Bálor ei kuulu cruiserweight-divisioonaan, mutta mikään ei kuitenkaan estäisi tätä ottelua toteutumasta. Tarina olisi simppeli: Neville, joka olisi palannut WWE:hen ja tuhonnut silloisen Cruiserweight-mestari Enzo Amoren sekunneissa, riehuisi jälleen vuoren huipulla egomaanikon elkein, kunnes kohtaisi pysäyttävän haastajan – Finn Bálorin. Bálor puolustaisi sankarillisesti koko cruiserweight-divisioonan mainetta ja sanoisi tekevänsä Nevillen terrorista lopun WrestleManiassa.

Miksi? WrestleManiassa pitää nähdä jotain erikoista, ja erikoistahan se olisi, jos entinen WWE Universal -mestari haastaisi WWE Cruiserweight -mestaruudesta. Toki ottelu olisi muutoinkin erikoinen: Neville ja Bálor voisivat otella ilmiömäisen ottelun, joka kruunaisi Kickoff-lähetyksen. Matsi päättyisi Bálorin voittoon, jolloin katsojat voisivat virittäytyä hyvillä mielin illan päätarjonnan pariin.

WrestleMania 34

Oletan, että päätapahtumaan mahtuu 11 ottelua. Ei muuta kuin popparit mikroon ja kulho käteen. Buckle up, Teddy!

4. WWE SmackDown Tag Team Championship
The Usos (c) vs. Kevin Owens & Sami Zayn

En tiedä, minkälaisia suunnitelmia WWE:llä on Kevin Owensia ja Sami Zaynia kohtaan, mutta haaveilen toki siitä, että kaksikko niittäisi menestystä joukkueena. Se menestys voisi alkaa WrestleManiassa, jossa vanha kunnon ”Steenerico” haastaisi – ja voittaisi – Uson veljekset ottelussa, joka sytyttäisi yleisön liekkeihin. Tämä ei edes tarvitsisi erikoista tarinaa; riittäisi, että Owens ja Zayn tahtoisivat nousta yhdessä joukkuedivisioonan ja koko SmackDownin huipulle keinolla millä hyvänsä.

Miksi? Kevin Owensin ja Sami Zaynin ensimmäinen joukkuemestaruusvoitto WWE:ssä olisi WrestleManian veroinen tapaus. Niinpä tämä olisi kaikin puolin otollinen ja ennen kaikkea simppeli avausottelu värikkäälle ja vaiherikkaalle WrestleManialle. Tämä ottelu ei tarvitsisi verta, juonenkäänteitä tai mitään muutakaan ylimääräistä, vaan matsi toimisi perinteisenä kahden joukkueen välisenä kamppailuna paremmuudesta.

 

5. André the Giant Memorial Battle Royal

André the Giant Memorial Battle Royal -ottelusta on muodostunut jo jonkinasteinen perinne, joten miksipä sitä ei nähtäisi myös WrestleMania 34:ssä.

Miksi? Otteluun voi lisätä kaikki ne painijat, jotka eivät mahdu WrestleManian muihin matseihin. Lisäksi ottelun voittaja saa saavutuksestaan aimo annoksen momentumia. Tämänkertaisessa André the Giant Memorial Battle Royal -ottelussa nähtäisiin ainakin Baron Corbin, Bray Wyatt, Cesaro, Dolph Ziggler, Jinder Mahal, Sheamus ja Tye Dillinger. Niin – sekä tietenkin Big Show ja Kane.

 

6. Singles Match
Shinsuke Nakamura vs. Randy Orton

WrestleManian ensimmäinen iso yksilöottelu olisi Shinsuke Nakamuran ja Randy Ortonin kohtaaminen. Orton, joka on jo pitkään toivonut uutta suuntaa hahmolleen, suivaantuisi syystä tai toisesta Nakamuralle, ja tuloksena siitä syntyisi tulinen feudi. Orton olisi siis pahiksen saappaissa, ja niissä saappaissa Randy onkin aina ollut parhaimmillaan. Nakamura olisi taas sankarin roolissa – asetelma, joka vaikuttaa luontevalta jo valmiiksi. Tämäkin voisi olla varsin perinteinen ja hillitty kuvio ilman sen suurempia kummallisuuksia. Ortonia yksinkertaisesti sapettaisi Nakamuran suosio ja se, että Shinsuke olisi astumassa Ortonin reviirille. Nakamura taas ei hyväksyisi sitä, että Orton yrittäisi kukkoilla hänelle. Aina ei tarvitse sytyttää jonkun sukulaista tuleen, että saa aikaan mielenkiintoisen konfliktin. En silti kyllä valittaisi, jos ”Cowboy” Bob Orton liekkeihin leimahtaisi.

Miksi? Shinsuke Nakamuran WWE-ura on ehkä ollut lievä pettymys, mutta mies on joka tapauksessa aivan ilmiömäinen painija. WrestleMania-ottelu (motivoitunutta) Randy Ortonia vastaan voisi olla unohtumaton tapaus, jossa molemmat ottelijat puhkeaisivat kukkiinsa: Nakamura karismaattisena taistelijana ja Orton sekopäisenä sadistina. Mielestäni ehdottomasti WrestleManian veroinen ottelu, joka toimisi hyvin kortin alkupuolella eikä tarvitsisi minkäänlaista erikoista ottelumuotoa.

 

7. WWE Raw Tag Team Championship – Ladder Match
Dean Ambrose (c) & Seth Rollins (c) vs. The Hardy Boyz

Kyllä, tämän ottelun tarkoituksena on palvella faneja. Eikä ainoastaan tietynlaisia faneja, vaan kahdenlaisia faneja! Niitä, jotka pitävät Dean Ambrosea, Seth Rollinsia ja Hardyn veljeksiä silmäkarkkina, sekä niitä, jotka kääntävät peukalonsa pystyyn sen puolesta, että Vince McMahon toisi Attitude Eran takaisin.

Eikä tämä voisi olla mikään muu kuin tikapuuottelu, koska kyseessä on Hardyn veljesten WrestleMania-matsi. Kyllä, Jeff ja Matt ovat jo vanhoja, mutta ei, he eivät ole niin vanhoja, etteivätkö he kykenisi varastamaan WrestleManiaa vielä kerran – eritoten Ambrosen ja Rollinsin kaltaisen kaksikon kanssa.

Miksi? Kansa janoaa tällaista viihdettä. Tikapuuottelut toistavat itseään mutta uppoavat siitä huolimatta painifaneihin kuin ilmaiset ämpärit suomalaisille. Lisäksi kyseessä olisi kutkuttava kohtaaminen, jota voisi markkinoida The Shieldin ja The Hardy Boyzin taisteluna (olkoonkin, ettei Roman Reigns olisi ottelussa mukana). Niin, ja olisi tässä myös se seikka, että Jeff ja Matt koettaisivat vielä kerran nousta joukkuemestareiksi WWE:ssä. Onnistuisivatko he siinä? Siinä yksi kysymys, joka tekisi tästä ottelusta kiinnostavan.

 

8. WWE United States Championship
John Cena (c) vs. Aleister Black

Otin vapauden ja nostin NXT-tähti Aleister Blackin SmackDowniin. Tiedän, ettei se ole järin realistista, sillä vaikka Black olisi valmis nousemaan Raw’hon tai SmackDowniin jo heti, niin todennäköistä on, että hän tulee viettämään vielä pitkän tovin William Regalin ohjelmassa – ja nousemaan ennen pitkää NXT:n mestariksi.

Tässä skenaariossa Black on kuitenkin nostettu SmackDowniin, jonka United States -mestaruuden on voittanut vanha kunnon John Cena. Cena olisi sittemmin perustanut uuden United States Open Challenge -ottelusarjan, johon olisi lopulta vastannut nimenomaan Black. Cena ja Black olisivat otelleet rajun tasapelin, jonka jälkeen SmackDownin toimitusjohtaja Daniel Bryan olisi buukannut revanssin WrestleManiaan. Ei siis sen ihmeellisempää juonikuviota tämänkään ottelun taustalla.

Miksi? Aleister Blackin hyytävä sisääntulo olisi ilmiömäinen spektaakkeli New Orleansin yössä. Ilmiömäinen spektaakkeli olisi myös tämä ottelu, jossa Cena ja Black voisivat antaa parastaan vaikkapa 20 minuutin verran. Cenan viimeisin United States -mestaruuskausi oli kultainen, ja uskon, että sen taian voisi toteuttaa toistamiseen. Voiton veisi toki Black, joka saisi siten melkoisen lähtölaukauksen omalle uralleen.

 

9. No Disqualifications Match
Stephanie McMahon (w/ Triple H) vs. Charlotte Flair (w/ Ric Flair)

No niin, tässä sitten sitä draamaa.

Kyseessä olisi siis jokavuotinen McMahon-kuvio, mutta tällä kerralla kehään ei nousisikaan vanha ja väsynyt Triple H, vaan hänen vaimonsa Stephanie.

Miksi? Jokaisessa WrestleManiassa on McMahon-kuvio. Tässä WrestleManiassa McMahon-kuvioon voisi yhdistää Flair-kuvion. Charlotte ja Stephanie McMahon ajautuisivat syystä tai toisesta riitoihin, ja myöhemmin soppaan sekoitettaisiin myös Stephanien aviomies Triple H ja Charlotten isä Ric. Draama olisi kihelmöivää, koska yhtälöä puristaisi raskas ristiriita: Triple H ja Ric Flair kunnioittavat toisiaan paljon eivätkä tahdo toisilleen pahaa, mutta kun välissä on vaimo tai oma tytär, niin hyvätkin ystävät voivat joutua riitasille. Näen jo nyt mielessäni sen WrestleMania-videon, jossa Triple H tekee puolustuskyvyttömälle Ric Flairille Pedigreen ja nauraa ilkeästi päin Charlotten naamaa.

Tätä voisi markkinoida kahden kuningattaren kohtaamisena. Stephanie, WWE:n kuningatar, ja Charlotte, kehän kuningatar. Eikä tässä säästeltäisi, vaan nyt voisi käyttää ne kaikki konstit tuomarin kaatumisesta yllättäviin juonenkäänteisiin sekä yleisön sekaan ajautuvasta taistelusta loputtomaan lopputaisteluun saakka – urheiluviihdettä puhtaimmillaan!

 

10. Singles Match
Kurt Angle vs. Rusev

Draamaa sitä tarjoilisi tämäkin ottelu, joka olisi samalla Kurt Anglen ensimmäinen yksi yhtä vastaan -matsi WWE:ssä yli kymmeneen vuoteen. Vastaansa Angle saisi bulgaarihirviö Rusevin, jolla olisi vain yksi tavoite mielessään: Kurt Anglen spektaakkelimaisen paluun pilaaminen ja kaiken Anglen saaman huomion siirtäminen itseensä. Kuvio olisi tietenkin patrioottinen ja käynnistyisi hitaasti mutta varmasti. Rusev koettaisi pitkään saada Anglea kehään, mutta Kurt ei suostuisi, kunnes lopulta Rusev tekisi jotain niin hirveää tai väkivaltaista, ettei Anglella olisi muuta mahdollisuutta kuin suostua Rusevin vaatimukseen. Sitten Yhdysvaltain ja Bulgarian liput liehumaan ja tuliset sanasodat käyntiin.

Miksi? Vanhan painijan paluu on aina kiehtova ja myyvä ilmiö. Nostalgia yksinkertaisesti kiehtoo, ja se, että Kurt Angle ottelisi ensimmäisen yksi yhtä vastaan -ottelunsa WWE:ssä yli kymmenen vuoden tauon jälkeen nimenomaan WrestleManiassa, tekisi tästä ottelusta erittäin suuren. Samalla se nostaisi Rusevin siihen valokeilaan, jonka bulgaari myös ansaitsee. Lisäksi tässä olisi vielä se hyvä puoli, että ottelu olisi todennäköisesti myös painillisesti erittäin kutkuttavaa katseltavaa. Angle ja Rusev saisivat varmasti aikaan ottelun, joka herättäisi vahvoja tunteita ja pitäisi katsojat jännityksessä kehäkellon soittoon saakka.

 

11. WWE Raw Women’s Championship
Sasha Banks (c) vs. Asuka

En muista, että yhtäkään naispainijaa olisi koskaan pushattu WWE:ssä yhtä vahvasti kuin Asukaa. En myöskään muista, että yhtäkään naispainijaa olisi hypetetty WWE:ssä yhtä paljon kuin Sasha Banksia. Niinpä Asuka ja Banks ovat ne kaksi suurta nimeä, joiden teiden tulisi kohdata juurikin WrestleManiassa – tapahtumassa, jossa otellaan ne kaikkein suurimmat ottelut. Kuvion ei tarvitsisi olla ihmeellinen; riittäisi, että Asuka onnistuisi jollakin konstilla nousemaan ykköshaastajaksi ja ilmoittaisi sitten kävelevänsä Mercedes-Benz Superdome -stadionilta ulos Raw’n hallitsevana naisten mestarina. Sekös sitten suututtaisi Sashan, joka sanoisi, että niin ei muuten käy.

Miksi? Tämän suurempaa naisten ottelua lienee mahdoton buukata nykyisellä painijavalikoimalla. Tämä olisi sen vuoksi se ottelu, joka WrestleManiassa pitäisi nähdä. Ei mitään neljän tai useamman painijan sekasotkua, vaan tuiki tavallinen kahden painijan välinen mittelö paremmuudesta. Jos New Orleansin yleisö ottaisi Sashan ja Asukan lämmöllä vastaan vielä tässä vaiheessa show’ta, kyseessä voisi olla jopa unohtumaton naisten ottelu – mahdollisesti WrestleManian pitkän historian paras sellainen. Myös lopputulos olisi jännittävä: alkaisiko tästä Asukan seuraava valtakausi vai kykenisikö Sasha päihittämään Asukan vastoin kaikkia odotuksia?

 

12. WWE Universal Championship
Brock Lesnar (c) vs. Braun Strowman (w/ Paul Heyman)

Toinen WrestleManian päämestaruusotteluista olisi tässä. Braun Strowman, Brock Lesnar, Paul Heymanin selkäänpuukotus ja vaihde kutoselle. Siinä kaikki, jota WrestleManiaan tarvitaan.

Strowman raivaisi siis tiensä Brock Lesnarin haastajaksi, ja vaikka Lesnar kykeni voittamaan Strowmanin kerran aikaisemmin, niin tällä kerralla tilanne tuntuisi Paul Heymanin näkökulmasta mahdottomalta. Strowman siis dominoisi Raw’n rosteria hurjemmin kuin koskaan aikaisemmin ja saisi murskattua Lesnarin niin rajusti, ettei Heyman enää uskoisi suojattiinsa, vaan opportunistin elkein loikkaisi uuden hirviönsä rinnalle ja olisi jatkossa Braun Strowmanin manageri. Niinpä Lesnar kävelisi WrestleManiaan paitsi mestarina myös sankarina, kun taas Strowman ja Heyman olisivat Raw’n uusi vihattu voimakaksikko. Pystyisikö Lesnar päihittämään Strowmanin uudelleen – vieläpä niin, että Braunilla on korvanjuuressaan Paul Heymanin kaltainen mestarimanageri?

Miksi? Lesnarin ja Strowmanin ensimmäinen ottelu oli pettymys. Nyt hirviöt saisivat uuden mahdollisuuden. Jos Lesnar kykeni ottelemaan todella hyvän WrestleMania-ottelun Goldbergia vastaan, olen varma, että hän pystyisi tekemään sen myös Braun Strowmania vastaan. Lisäksi ajatus Paul Heymanista Braun Strowmanin managerina ja Brock Lesnarin vastustajana on yksinkertaisesti niin kihelmöivä, että tahdon nähdä sen.

 

13. WWE Championship
AJ Styles (c) vs. Bobby Roode

Kyllä, tämä on silkkaa utopiaa. En usko, että tulemme näkemään tällaista ottelua tässä vaiheessa WrestleManiaa. Uskon kuitenkin, että tämä olisi mainio veto. Bobby Roode olisi siis voittanut Royal Rumble -ottelun ja haastaisi nyt WWE-mestari AJ Stylesin New Orleansin yössä. Utopiaa isolla u-kirjaimella, mutta jo pelkkänä ajatuksena niin kaunis, että sillä täytyy vähän leikitellä.

Miksi? Aina sanotaan, että Royal Rumble -ottelun voittaa joku tylsä tai jo valmiiksi vakiintunut tähti. Bobby Roode olisi poikkeuksellinen Rumble-voittaja: yllättävä, freesi ja mielenkiintoinen. Voi olla, ettei Roode ole se rosterin suurin tähti, mutta Rumble-voiton myötä miehestä voisi kuoriutua jotain todella suurta. Olen kirjoittanut aiheesta aiemminkin, mutta mielestäni Roodea pitäisi pushata niin nopeasti kuin mahdollista, ja Rumble-voitto olisi juuri sellainen ratkaisu. WrestleManiassa nämä vanhat TNA-tähdet voisivat sitten otella upean ja sähköisen joskin samaan aikaan rentouttavan mestaruusottelun ennen illan viimeistä matsia. Stylesin ja Rooden mestaruusottelun tarkoituksena ei olisi varastaa show’ta totaalisesti, vaan yksinkertaisesti tarjota WWE-universumille hieno ottelu WWE-mestaruudesta. Ei sen enempää.

 

14. Singles Match
Roman Reigns vs. The Rock

Utopiaa se lienee tämäkin, jos ajattelee The Rockin kalenteria, mutta ai hitto että minä tahtoisin nähdä tämän ottelun.

Roman Reigns, ylimielinen nuorukainen, vastaan The Rock, ehkä kaikkien aikojen suurin WrestleMania-tähti.

Tunnelma olisi katossa, jos Mercedes-Benz Superdomen yllä olisi katto. Onneksi ei ole, sillä tämän ottelun tunnelma menisi katostakin läpi.

Tarinasta tekisi tietenkin entistä kuumemman se, että Reigns olisi röyhkeä ja määrätietoinen mies, joka ei pokkuroisi ollenkaan The Rockin edessä. Dramaattisen tarinasta tekisi puolestaan se, ettei The Rock kykenisi panemaan Reignsille vastaan – paitsi verbaalisesti.

Reigns, Rock, WrestleMania. Tätä suurempaa ottelua en aivoillani keksi.

Miksi? Tämä olisi yksinkertaisesti äärimmäisen suuri ottelu – ja Reignsin ultimaattinen tulikoe. Reignsin WrestleMania-ottelu The Undertakeria vastaan oli pettymys, mutta se johtui pitkälti siitä, ettei Undertaker ole enää järin hyvässä painikunnossa. Tiedän, myös Rock on kaukana vuosituhannen vaihteen ajoista, mutta hän ei sentään kävele eteenpäin kuin vanhainkodin potilas. Uskon siksi, että Rock ja Reigns kykenisivät vetämään jännittävän, dramaattisen ja kutkuttavan WrestleMania-ottelun, jonka lopputulos olisi erityisen kiinnostava. Voittaisiko Reigns myös Rockin, vai olisiko Rock vihdoin se, joka onnistuisi katkaisemaan Roman Reignsin hurjan voittokulun?


Siinä minun visioni WrestleMania 34:n kortista. Pitää kuitenkin muistaa, että kaikki on mahdollista WrestleManian alla ja että kuka tahansa voi jäädä show’sta sivuun esimerkiksi loukkaantumisen takia. Pakka sekoittuu siis jatkuvasti, mutta tässä vaiheessa voi kuitenkin sanoa, että WWE:llä olisi mahdollisuus pistää melkoinen show New Orleansissa pystyyn.

Katsotaan, minkälaiseen ratkaisuun WWE päätyy.

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

WWE-veikkaus 2017: Survivor Series

Next post

Nyt kerätään showpainimuistoja Suomesta – artikkeli julkaistaan itsenäisyyspäivänä!

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *