KommenttiWWE

Kommentti: ”Heittämällä parempi kuin vuosikymmen sitten”

Kuten meistä kaikki, myös minä olin yllättynyt viime syksynä, kun WWE ilmoitti järjestävänsä show’n Suomessa kymmenen vuoden jälkeen. Tapahtumapaikkana toimi sama paikka kuin silloin kymmenen vuotta sitten – Helsingin jäähalli eli “Nordis”.

Mitä itse tapahtumaan ja siihen yleiseen fiilikseen tulee, niin tämä oli kyllä heittämällä parempi kuin kymmenen vuotta sitten. Ei tämä toki mikään maata mullistava “paras show ikinä” ollut, vaan oikeasti hyvä ja tasokas painitapahtuma, jossa sisäinen pieni kymmenvuotias fanipoikani pääsi ulos – ja sain unohtaa sen “aikuiseksi” kasvaneen kyynisen painifani-Tonin ainakin pariksi tunniksi.

Ajattelinkin, että kirjoitan tähän ajatuksiani tapahtuman yleisestä luonteesta ja siitä, miksi tapahtuma oli parempi kuin vuosikymmen sitten.


Enemmän toimintaa, vähemmän puhetta

Aina ei tarvitse olla hirveän suuriin mittakaavoihin rakennettua tarinaa tai eeppisiä promoja, jotta saadaan hyvää mähinää aikaiseksi. Mielestäni matsit olivat juuri sitä, mitä niiden pitikin olla: hyvää, tasokasta mähinää. AMV – eli ainakin minä viihdyin!

Katsojia monesta sukupolvesta

Oli mahtavaa nähdä, miten laajalta skaalalta porukkaa oli katsomassa show’ta. Oli Subtv-ajan nostalgikkoa, perheellisiä lapsineen, lajista kiinnostuneita sekä täysin ummikoita – unohtamatta tietenkään meitä lajista täysin hullaantuneita smarkkeja ja markkeja.

Matsit oltiin sijoitettu oikein

Olen samaa mieltä kuin Pauli omassa Viisi pointtia -artikkelissaan: vaikka R-Truth oli täydellinen avaaja illalle ja joukkuekolminottelu oli matsina illan paras, niin ei tule unohtaa tapahtuman matsijärjestystä. Kaikki ottelut oli mielestäni sijoitettu oikeisiin kohtiin korttia siitä huolimatta, että minivisiittejä tulikin useampi putkeen.

New Dayn pojat antoivat faneille aikaa pääottelun jälkeen

Oli sydäntä lämmittävää, kuinka pääottelun jälkeen Kofi Kingston ja Xavier Woods antoivat aikaa meille faneille ottaa selfieitä heidän kanssaan ja kiittää mahtavasta illasta, jonka he ja muu WWE:n väki meille tarjosivat. Tätä iltaa en ole varmasti hetkeen unohtamassa.

Yhteishenki oli vahvasti läsnä ja näytimme, että kyllä Suomessa tilausta tuotteelle on vielä

Mitä muistelen sitä vuoden 2009 show’ta, niin siellä oli paljon vähemmän sakkia kuin tämän vuoden tapahtumassa, eikä siellä oikein ollut sitä samaa yhteishenkeä kuin tämänkertaisessa. Muun muassa yleisön lähteminen useisiin chantteihin – parhaimpina tag-mestaruusmatsissa heitetyt “Please recycle!” ja “Turisas!”, joista jälkimmäisen jouduin selittämään vieressäni istuneelle puolalaismiehelle, kun hän kysyi, mitä Turisas tarkoittaa – lämmittivät mieltäni.

Mitä siihen vuoden 2009 tapahtumaan tulee, niin voi olla, että tunnelmaan vaikutti silloin samaan aikaan käyty Suomi–Venäjä-futisottelu, joka saattoi syödä katsojia tapahtumalta, mutta tiedä häntä.

Olisikin erittäin mukavaa, jos saisimme ylipäätään showpainiohjelmaa takaisin suomalaisille mainstream-televisiokanaville.

Kofi! Kofi! Kofi!

Bongaa ylläpito!

Yhteiskuva paitsi Xavier Woodsin myös FCF Wrestlingin äänimiehen kanssa.

Toni Jefremoff

Toni Jefremoff

Vuosimallin -94 Meri-Lapin Torniosta lähtöisin oleva jantteri, joka diggaa showpainin lisäksi musiikista, animesta, sarjakuvista sekä hyvistä tarinoista ja hahmoista. Syttyy erityisesti wrestlecrapista.

Previous post

Kommentti: WWE teki paluun Suomeen – ja onnistui paremmin kuin kymmenen vuotta sitten

Next post

Kommentti: WWE Live ei ole suunniteltu minulle

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *