Jobberin postiaWWE

Päärosterin helmikuu oli murheellinen – Saudi-Arabian sekoilut vaikuttavat negatiivisesti tulevaan WrestleManiaan

Tässä juttusarjassa Smarksiden sisällöntuottajat pureutuvat johonkin tiettyyn promootioon ja kertovat, mitä siellä on tapahtunut viime aikoina. Jutuissa listataan promootion plussat ja miinukset sekä nimetään ne ottelut, jotka jokaisen on syytä katsoa.


WWE päärosteri (1.2 — 29.2.2020)

 • Helmikuu merkitsi puolivuosittaista Saudi-Arabian vierailua. Tämän ja lähestyvän WrestleManian ”kunniaksi” pääroolin ovat ottaneet takavuosien tähdet.
 • Tämän vuoden WrestleManian merkittävimmät ottelut alkavat olla selvillä.
 • Edgeä ei näkynyt ruudussa helmikuun aikana. Juonikuvion mukaan hän kärsii edelleen tammikuun viimeisessä Raw’ssa saamastaan selkäsaunasta Randy Ortonin kynsissä.

Seth Rollinsin johtama talli on ollut vahvasti esillä Raw’n puolella. Vastarintaa heille on tarjonnut lähinnä Kevin Owens. Samoa Joe liittyi myös tähän kuvioon, mutta loukkaantumisten ja hyvinvointiohjelman rikkomuksen (eli kielletyistä aineista kärähtämisen) vuoksi on kadonnut televisiosta.

Royal Rumble -ottelun voittaja Drew McIntyre on ajautunut itselleen varsin epäluontevaan puhtaan face-painijan rooliin. Brock Lesnarilla oli Saudi-Arabiassa välipuolustus Ricochet’ta vastaan ja tästäkin syystä McIntyre on ajautunut kummalliselle sivuraiteelle.

Angel Garzan ja Humberto Carrillon jo 205 Liven puolelta tuttu perhekiista on levinnyt myös maanantai-iltojen puolelle.

Randy Orton on jatkanut häiriintynyttä toimintaansa ja helmikuun mielenkiintoista antia olivatkin Ortonin ja Matt Hardyn välienselvittelyt. Hardy kirjoitettiin ulos televisiosta ja huhujen mukaan seuraava osoite saattaisi löytyä AEW:n puolelta.

Becky Lynch voitti Asukan helmikuun 10. päivän jaksossa ja jatkaa naisten mestarina. Tähän liittyen pitkäaikainen NXT:n naisten mestari Shayna Baszler teki Raw-debyyttinsä puremalla Becky Lynchia niskasta. Baszler onkin ennakkosuosikki Elimination Chamber -ottelun voittajaksi ja Beckyn haastajaksi WrestleManiaa silmällä pitäen.


Smackdownin puolella yksi puheenaihe on luonnollisesti ollut yli muiden — Goldberg. 53-vuotias WWE:n kunniagallerian jäsen tosiaan murskasi The Fiendin Saudi-Arabian aavikolla ja kohtaa WrestleManiassa Roman Reignsin.

The Miz & John Morrison olivat aneemisen helmikuun piristysruiske. Heidän segmenttinsä ovat olleet hauskoja ja kaksikko nousi myös uusiksi joukkuemestareiksi Saudi-Arabiassa.

Helmikuun aikana Smackdown on kärsinyt ”lähetyshäiriöistä”, joilla selvästi vihjaillaan jostain tulevasta kehäpaluusta. Erikoista tässä on, että selostajat eivät ole näitä millään tavalla kommentoineet.

John Cena palasi Smackdowniin helmikuun viimeisessä jaksossa ja samassa yhteydessä varmistui, että hän tulee WrestleManiassa kohtaamaan The Fiendin. Samaisessa jaksossa myös Sasha Banks teki paluunsa räppilomaltaan.

Otisin ja Mandy Rosen kauhunsekaisin tuntein odotettu ystävänpäivän tapaaminen meni pipariksi Dolph Zigglerin vuoksi. Zigglerin sekaantumisen vuoksi suurin osa tämän tarinan hauskuudesta myös kuoli pois.


Plussat:

 • WrestleManiaan on kehkeytymässä erityisesti mielenkiintoisia naisten otteluita: Becky Lynch vs. Shayna Baszler ja Charlotte Flair vs. Rhea Ripley ovat molemmat kiinnostavia tapauksia.
 • Tunnustan, että sytyin John Cenan paluusta. On mukavaa, että Cena osallistuu tänä keväänä WrestleManiaan.
 • On järkevää, että Edge on pysynyt yli kuukauden poissa ruudusta. Slow-burn kuvio sopii tähän täydellisesti.

Miinukset:

 • Saudi-Arabia. Super ShowDownia kuvaa ainoastaan yksi sana — katastrofi. Tapahtumia arvioivan cagematch-sivuston arvosana tapahtumalle on tätä kirjoitettaessa 0.45 / 10. Se kertoo kaiken oleellisen.
 • WWE lankeaa jälleen perisyntiinsä ja WrestleManian tullen vanhat papat on kaivettu naftaliinista. Näistä vanhoista parroista Edgen ja John Cenan hyväksyn mukisematta, mutta esimerkiksi Goldbergilla tai Undertakerilla en haluaisi nähdä mitään roolia.
 • Kaikki on pilalla. Osakkeen hinta on syöksylaskussa, ja syynä ei ole pelkästään koronavirus. WWE Network on osoittautunut kokonaisuutena epäonnistuneeksi ja palikat tuntuvat yleisesti ottaen olevan ihan hukassa vuoden tärkeimpään aikaan. Valopilkkuja on, mutta kokonaisuutena huonolta näyttää.

Tiesitkö?

 • The Miz & John Morrison olivat edellisen kerran joukkuemestareita huhtikuussa 2009.

Mestaruusvaihdokset:

 • The Miz & John Morrison voittivat New Dayn ja nousivat Smackdownin joukkuemestareiksi / WWE Super ShowDown 27.2
 • Goldberg voitti The Fiendin ja nousi uudeksi WWE Universal -mestariksi / WWE Super ShowDown 27.2

Matsisuositukset:

 • Ricochet vs. Seth Rollins vs. Bobby Lashley / Raw 3.2
 • Becky Lynch vs. Asuka / Raw 10.2
 • Roman Reigns & Daniel Bryan vs. The Miz & John Morrison / Smackdown 14.2
 • Angel Garza vs. Humberto Carrillo / Raw 24.2
 • Bayley vs. Carmella / Smackdown 14.2
Matti Koskinen

Matti Koskinen

Duunarista aikuisopiskelijaksi muovautunut oman elämänsä Rocky Balboa. Showpainiin ensikosketukset vuonna 2002. WWE:hen päin hieman kellallaan.

Joensuu / Eastern Finland

Previous post

WWE vieraili Saudi-Arabiassa ja pääosaan nousivat tälläkin kertaa takavuosien tähdet

Next post

Johnny Garganon ja Tommaso Ciampan vihanpito leimahti uudelleen liekkeihin ja helmikuussa NXT jatkoi vahvaa menoaan

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *