RaatiWWE

Parhaimmat WrestleMania-ottelut: Batista vs. Daniel Bryan vs. Randy Orton, WrestleMania 30 (#9)

Smarkside-raati on juttusarja, jossa Smarksiden lukijat äänestävät painimaailman parhaimmistoja, kuten parhaita yksittäisiä painijoita, parhaita joukkueita, parhaita juonikuvioita ja parhaita tapahtumia. Äänestys on kaikille avoin. 


”A miracle on Bourbon Street!” huutaa WWE-selostaja Michael Cole New Orleansin yössä, kun WrestleMania 30 -tapahtuman pääottelu päättyy altavastaaja Daniel Bryanin ikimuistoiseen WWE World Heavyweight -mestaruusvoittoon. ”YES! YES! YES!” juhlii puolestaan Mercedes-Benz Superdomen yleisö – yli 75 000 fania – konfettisateen lentäessä katsojien yllä.

Bryan Danielson, 178-senttinen ja 95-kiloinen ”nörttien suosikki” ja entinen Ring of Honorin maailmanmestari, on juuri päihittänyt kaksi veistoksellista WWE-jättiläistä koko vuoden tärkeimmän tapahtuman tärkeimmässä ottelussa – olkapää teipattuna ja kaikin mahdollisin keinoin sorrettuna. Royal Rumble -voittaja Batista ja ex-mestari Randy Orton ovat sen sijaan tyhjin käsin.

Sitä seuraa eturivissä pieni silmäpari, 8-vuotias Connor ”The Crusher” Michalek, joka on Daniel Bryanin suurin fani – ja menehtyy syöpään vain pari viikkoa WrestleMania 30:n jälkeen.


Batistan, Bryanin ja Ortonin ottelu ei ole painillisesti ihmeellinen WrestleMania-matsi. Kyseessä on oikeastaan kuin minkä tahansa erikoistapahtuman pääottelu – sillä erolla, että Batistan, Bryanin ja Ortonin taistelua katselee valtava määrä yleisöä. Se yleisökin on tosin varsinkin alkuun melko hiljainen, etenkin kun huomioi, että se on todistamassa WrestleManian pääottelua.

Syy hiljaisuuteen on toisaalta ymmärrettävä – ja selvä. Ei ole näet kulunut kauaakaan siitä, kun Brock Lesnar järisytti koko WWE-universumia katkaisemalla The Undertakerin lähestulkoon pyhän WrestleMania-voittoputken. Mercedes-Benz Superdome herääkin horroksestaan oikeastaan vasta silloin, kun Daniel Bryan nousee ylös Batista Bombin jälkeen ja sukeltaa kehän ulkopuolelle Triple H:n, Stephanie McMahonin ja Scott Armstrongin niskaan.

Pian katsomossa kuohuu kunnolla, ja on kuin koko WWE-universumi kannustaisi Bryania paitsi puhtaasta tunteesta myös siksi, että jokainen kaipaa onnellista loppua sen jälkeen, mitä The Undertakerille tapahtui. Suorastaan maaninen ”YES! YES! YES!” -mantra on kuin terapiaa, johon koko New Orleans yhtyy, ja lopulta kaikki kulminoituu suurenmoiseen purkaukseen Hollywood-tähti Batistan antaessa periksi Bryanin puristuksessa.

 

Randy Orton puolusti WrestleMania 30 -tapahtumassa WWE:n maailmanmestaruutta Royal Rumble -voittaja Batistaa ja ex-mestari Daniel Bryania vastaan. Oikealla alakulmassa näkyy isänsä olkapäällä WWE:n kunniagallerian Warrior Award -palkinnon saaja, 8-vuotias Connor ”The Crusher” Michalek, joka oli Daniel Bryanin suurin fani ja kuoli syöpään vain 19 päivää WrestleMania 30:n jälkeen. Kuva: WWE Network.

 

Mutta jääkö ottelusta mieleen muuta kuin ikimuistoinen näky maailmanmestaruuttaan juhlivasta Daniel Bryanista? Ei välttämättä, sillä ottelussa ei järin montaa WrestleMania-veroista hetkeä ole. Triple H saa kyllä lekan päähänsä, ja Batista ja Orton tuhoavat Bryanin komealla Batista Bombin ja RKO:n yhdistelmällä selostuspöydän päällä, mutta muutoin ottelu on painillisesti jopa keskinkertainen.

Se ei kuitenkaan haittaa, koska tässä ottelussa ei ole kyse hienoista heitoista tai atleettisesti säväyttävistä suorituksista. Tämän ottelun avainsana on katarsis – se, että kaltoin kohdeltu Daniel Bryan saa vihdoin kostonsa ja nousee sinne, minne hän kuuluu: WWE:n huipulle. Se katarsis on erityisen vahva siksi, ettei yleisö ole kannustamassa ainoastaan WWE:n luomaa Daniel Bryan -hahmoa, vaan myös Bryan Danielsonia – miestä hahmon takana.

Miestä, joka ansaitsi WrestleMania 30 -tapahtuman kirkkaimman valokeilan enemmän kuin kukaan muu painija tällä planeetalla.

Ja juuri siksi Daniel Bryanin WWE World Heavyweight -mestaruusvoitto on mahdollisesti kaunein ja koskettavin altavastaajatarina koko showpainin historiassa.


Katso ottelu WWE Networkista tästä linkistä.

Lue myös: Kielteisyydestä kiitollisuuteen – katsaus Daniel Bryanin WWE-uraan

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

#MaanantainMatsi - Grado vs Mad Man Manson (2014)

Next post

WWE-veikkaus 2018: Fastlane

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *