NJPWUutisetWWE

WWE aikoo järjestää WrestleManian jättimäisellä stadionilla – Japanin painivuosi käynnistyy Tokiossa, jossa koronatartunnat ovat kasvussa


Siitä on jo liki kymmenen kuukautta aikaa, kun WWE pystyi viimeksi järjestämään ison erikoistapahtuman yleisön edessä.

Elimination Chamber -tapahtuma painittiin 8. maaliskuuta 2020, ja se keräsi 14 853 katsojaa NHL-joukkue Philadelphia Flyersin kotihalliin Wells Fargo Centeriin.

Sen jälkeen WWE on joutunut järjestämään erikoistapahtumiaan ilman yleisöä. Ensin WWE piti erikoistapahtumiaan omissa tiloissaan Performance Centerissä. Sen jälkeen keksittiin ThunderDome-niminen ympäristö eli areena, jonka lehtereillä on katsojien sijaan televisioruutuja – ja niissä faneja, jotka seuraavat tapahtumaa kotisohvallaan.

Ensimmäisen ThunderDomen WWE pystytti NBA-joukkue Orlando Magicin kotihalliin Amway Centeriin, josta joutui lähtemään livohkaan joulukuussa, koska NBA-kausi 2020–2021 oli alkamassa. Nykyinen ThunderDome on MLB-joukkue Tampa Bay Raysin stadionilla, jossa WWE:n vuokrasopimus on voimassa maaliskuuhun asti.

Maaliskuussa nähdään myös WWE:n seuraava WrestleMania eli maailman suurin vuosittainen showpainitapahtuma. Kehäkello kilahtaa sunnuntaina 28. maaliskuuta, ja sen on määrä tapahtua Raymond James Stadiumilla Floridan Tampassa.

Alun perin WrestleMania 37:n piti tapahtua ihan eri puolella Yhdysvaltoja – länsirannikolla. Tapahtumapaikaksi oli valikoitunut Los Angelesin alueella sijaitseva SoFi Stadium, joka on NFL-joukkueiden Los Angeles Rams ja Los Angeles Chargers kotistadion. Tämä suunnitelma vesittyi kuitenkin koronaviruspandemian takia.

Nähtäväksi jää, millä tavalla WrestleMania 37 lopulta toteutetaan, ja pääseekö tapahtumaan jo silloin katsojia. Kapasiteettia ainakin riittää, sillä Raymond James Stadiumin yleisöennätys on 74 512 katsojaa.

Siihen asti WWE kuitenkin järjestää alkuvuoden erikoistapahtumansa nykyisessä ThunderDomessaan Tropicana Fieldillä, jossa on määrä painia ainakin tammikuinen Royal Rumble.

NJPW noudattaa määräyksiä

Japanin suurimman promootion New Japan Pro-Wrestlingin painivuosi käynnistyy maanantaina 4. tammikuuta, kun Tokion kuuluisassa Tokyo Domessa järjestetään Wrestle Kingdom -tapahtuman ensimmäinen ilta.

Wrestle Kingdom on viime vuoden tapaan kaksipäiväinen niin, että toinen ilta järjestetään tiistaina 5. tammikuuta.

Tokyo Domen kapasiteetti on korkeintaan 55 000 katsojaa, mutta koronaviruspandemian takia Wrestle Kingdomin katsojamäärä rajoitettiin 20 000 katsojaan lokakuussa.

Joulupäivänä kerrottiin, että kapasiteettia rajoitetaan entisestään, ja nyt Wrestle Kingdomiin päästetään molempina iltoina korkeintaan 5 000 katsojaa. Määräyksen antoi Japanin hallitus. Wrestling Observerin mukaan määräys johtui Japanin heikentyneestä koronavirustilanteesta.

Tartuntatilanne on sittemmin mennyt vain kehnompaan suuntaan. Perjantaina kerrottiin, että Tokiossa todettiin ensimmäistä kertaa yli tuhat koronavirustartuntaa samana päivänä. Samalla koko Japanissa todettiin ensi kertaa yli 4 000 koronavirustartuntaa päivässä.

The Japan Timesin mukaan maa saattaa olla lähestymässä poikkeustilaa, jolloin paikallisilla päättäjillä olisi enemmän valtaa hillitä koronaviruksen leviämistä. Japani on kuitenkin vältellyt suurempia rajoituksia taloudellisista syistä.

Vielä toistaiseksi Wrestle Kingdom on toteutumassa niin, että Tokyo Domeen päästetään 5 000 katsojaa molempina iltoina. Wrestling Observerin mukaan NJPW kuitenkin noudattaa Japanin hallituksen linjauksia kuuliaisesti eikä tule kyseenalaistamaan niitä.

NJPW:n toive oli aiemmin ollut, että Tokyo Domeen voisi päästää edes 16 000–20 000 katsojaa. Vuosi sitten Wrestle Kingdom veti ensimmäisenä iltana 40 008 katsojaa ja toisena iltana 30 063 katsojaa.

Alkuvuoden isoja tapahtumia

  • NJPW Wrestle Kingdom 15 (4.–5. tammikuuta, Tokyo Dome, Tokio, Japani)
  • WWE Royal Rumble (31. tammikuuta, Tropicana Field, St. Petersburg, Florida, Yhdysvallat)
  • AEW Revolution (27. helmikuuta, tapahtumapaikka ei vielä tiedossa)
  • WWE WrestleMania 37 (28. maaliskuuta, Raymond James Stadium, Tampa, Florida, Yhdysvallat)

 

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

Mitä tapahtui suomipainissa vuonna 2020 – koronaviruksesta huolimatta nähtiin paljon uutta

Next post

Jay White, 28, tähdittää Wrestle Kingdomia ensimmäisenä ulkomaalaisena Kenny Omegan jälkeen – Will Ospreay kohtaa Kazuchika Okadan

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *