Huomio! Tämä sivu on vielä työn alla. Parannusehdotuksia otetaan mielellään vastaan!


Tältä sivulta löydät hyödyllisiä linkkejä, joita pitkin voit saada lisätietoa showpainista.

Onko jokin linkki epäkunnossa? Puuttuuko sivulta mielestäsi jokin olennainen linkki? Lähetä meille palautetta sähköpostilla osoitteeseen info@smarkside.com. Smarksiden ylläpitäjät löytyvät helposti myös Discordista.


Uutissivustot

Wrestling Observer / Figure 4 Online: f4wonline.com

  • Legendaarinen showpainisivusto ja -sanomalehti, jonka toiminnan amerikkalainen Dave Meltzer aloitti jo vuonna 1980. Käsittelee myös vapaaottelua, vaikka keskittyy ensisijaisesti showpainiin. Tuottaa viikoittain useita podcasteja ja uutisia ja sen lisäksi sekä digitaalisen että paperisen sanomalehden kerran viikossa. Sanomalehti ja podcastit ovat maksullisia, Wrestling Observerin kuukausimaksu on tasan 11 euroa. Osa sisällöstä on luettavissa ilmaiseksi.

Pro Wrestling Illustrated: pwi-online.com

  • Pitkäaikaisin showpainiaiheinen lehti historiassa. Ensimmäinen numero julkaistiin syyskuussa 1979. Lehti ilmestyy kerran kuussa, mutta verkkosivuille lisätään sisältöä päivittäin. Pro Wrestling Illustrated sai kutsumanimen ”Apter Mag” sen takia, että lehden alkuperäinen julkaisija, amerikkalainen Bill Apter piti kayfabesta kiinni uutisoinnissaan. ”Apter Mag” -käsite on siitä syystä viitannut kayfabe-julkaisuihin yleisesti. Nykypäivänä lehti ei pidä samalla tavalla kayfabesta kiinni kuin aikaisemmin.

Pro Wrestling Torch: pwtorch.com

  • Showpainilehti, jonka amerikkalainen Wade Keller perusti vuonna 1987 ollessan lukioikäinen. Lehti julkaistaan kerran viikossa. PWTorchin nettisivusto julkaistiin vuonna 1999. Sivustolla on viikoittaisia kolumneja, uutisia, analyyesejä sekä podcasteja.

Cagesided Seats: cagesideseats.com

  • Verkkomedia, joka sisältää reaaliaikaisia uutisia showpainista.

411Mania Wrestling: 411mania.com/wrestling

  • Verkkomedia, joka sisältää reaaliaikaisia uutisia showpainista.

Kayfabe News: kayfabenews.com

  • Parodiasivusto, joka keksii fiktiivisiä, humoristisia uutisia showpainista.

Suoratoistopalvelut

WWE Network: network.wwe.com

  • WWE:n suoratoistopalvelu, joka käynnistyi vuonna 2014 ja mullisti WWE:n bisnesmallin siten, että WWE:n toiminta maksutelevisiossa jäi historiaan. WWE Network sisältää kaikki WWE:n, WCW:n ja ECW:n vanhat maksu-tv-lähetykset ja jokaisen WWE:n uuden erikoislähetyksen, mukaan lukien WrestleManian. Uudet lähetykset ovat katsottavissa suorina lähetyksinä. WWE Network toimii monella eri laitteella, mukaan lukien PlayStationilla. WWE Network maksaa noin 12 euroa kuukaudessa.

NJPW World: njpwworld.com

  • New Japan Pro-Wrestlingin suoratoistopalvelu, joka käynnistyi vuonna 2015. NJPW World sisältää WWE Networkin tavoin sekä uutta että historiallista materiaalia New Japan Pro-Wrestlingistä. NJPW:n tapahtumia on mahdollista katsoa suorina lähetyksinä NJPW Worldista. NJPW World maksaa noin kahdeksan euroa kuukaudessa. Palvelun saa käännettyä englanninkieliseksi yhdellä klikkauksella.

Highspots Wrestling Network: highspotswrestlingnetwork.com

  • Fanituotteita myyvän Highspots -sivuston suoratoistopalvelu, joka käynnistyi vuonna 2016. Valikoimissa laaja kirjo indypainia lähinnä Yhdysvalloista, suurimpana vetonaulanaan Pro Wrestling Guerrillan vanhojen tapahtumien arkisto. Muita palvelun kautta löytyviä promootioita ovat mm. Combat Zone Wrestling, Bar Wrestling, AAW ja Wrestling Revolver. Valikoimissa myös runsaasti haastatteluja ja dokumentteja. Harvinaisten erikoisuuksien ystäville Highspots tarjoaa mm. fanien kuvaamia ECW -tapahtumia ja kokoelmia eteläisten osavaltioiden vanhoista promootioista. Highspots Wrestling Network maksaa noin 9 euroa kuukaudessa, ja palvelu tarjoaa lisäksi vaihtoehtoa ostaa tai vuokrata yksittäisiä tapahtumia digitaalisena.

Videot

WhatCulture Wrestling: youtube.com/channel/UCq8jp0E99ELBvmBxjJ-JLgA

  • Brittiläinen mediasivusto, jonka showpainiaiheisella YouTube-kanavalla on yli 1,4 miljoonaa tilaajaa. Julkaisee uutisia, podcasteja, listauksia ja monenlaista muuta sisältöä päivittäin.

Wrestling Isn’t Wrestling: youtube.com/watch?v=VYvMOf3hsGA

  • Humoristinen, 25-minuuttinen opetusvideo showpainista. Sopii näytettäväksi henkilölle, joka ei ole perehtynyt showpainiin aikaisemmin ja joka ei voi ymmärtää, miksi joku katsoisi showpainia.

Botchamania: botchamania.com

  • Humoristinen videosarja, joka keskittyy showpainijoiden virheisiin, niin sanottuihin botcheihin. Botchamanian introvideon on tehnyt Smarksiden edesmennyt sisällöntuottaja Tomi.

Podcastit

Talk Is Jericho: omny.fm/shows/talk-is-jericho

  • Legendaarisen showpainija Chris Jerichon podcast, joka sai alkunsa joulukuussa 2013. Jericho puhuu podcastissaan paitsi showpainista myös populaarikulttuurista yleisesti ja julkaisee uusia jaksoja viikoittain. Podcast on ilmainen, mutta sisältää mainoksia.

E&C’s Pod of Awesomeness: omny.fm/shows/e-c-s-pod-of-awesomeness

  • WWE:stä tuttujen Edgen ja Christianin podcast, joka käsittelee showpainin lisäksi kaikenlaisia aiheita laidasta laitaan. Podcastissa vierailee usein nykypäivän WWE-painijoita.

Kaupat

WWE Shop: shop.wwe.com

  • WWE:n virallinen verkkokauppa. WWE:llä on myös WWE Euroshop -niminen kauppa, jonka löydät tästä. WWE:n kaupoista voi ostaa esimerkiksi t-paitoja, huppareita, lippiksiä, leluja ja mestaruusvöitä. WWE Euroshopin tarjonta on typistetympi versio WWE Shopin tarjonnasta.

Pro Wrestling Tees: prowrestlingtees.com

  • Verkkokauppa, josta voi ostaa sellaisia showpainituotteita, joita WWE:n verkkokaupassa ei myydä. Pro Wrestling Tees -kaupasta voi ostaa esimerkiksi New Japan Pro-Wrestlingin, Ring of Honor Wrestlingin tai Lucha Undergroundin aiheisia t-paitoja.

Redbubble: redbubble.com

  • Verkkokauppa, jossa kuka tahansa voi myydä suunnittelemiaan t-paitoja. Redbubblesta löytyy paljon myös showpainiaiheisia vaatteita. Kuluttaja voi usein itse valita esimerkiksi t-paidan värin tai sen, haluaako hän ostaa esimerkiksi t-paidan, pitkähihaisen paidan vai vaikkapa hupparin.

Sosiaalinen media

Instagram: instagram.com

Twitter: twitter.com


Wikipedia