ArviotTuloksetWWE

WWE onnistui luomaan kaikkien aikojen parhaimman inferno-ottelun – Randy Ortonin ja The Fiendin taistelu oli visuaalisesti ainutlaatuinen

WWE:n vuosi 2020 päättyi kirjaimellisesti tulisesti, kun Randy Orton poltti The Fiendin elävältä – ehkä. TLC: Tables, Ladders & Chairs -tapahtumassa nähtiin myös kaksi TLC-ottelua ja kolme muuta mestaruusottelua. Kyseessä oli WWE:n ensimmäinen erikoistapahtuma uudessa ThunderDome-miljöössä Floridan St. Petersburgin Tropicana Fieldillä, joka on MLB-joukkue Tampa Bay Raysin kotistadion.


 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön WWE (@wwe) jakama julkaisu

WWE:stä voi olla mitä mieltä tahansa, ja monesti herra Vincent Kennedy McMahonin kliininen friikkisirkus saakin ruoskaa aivan aiheesta.

Mutta ei risuja ilman ruusuja.


WWE:n koronavirusvuosi päättyi perinteisesti TLC: Tables, Ladders & Chairs -erikoistapahtumaan, mutta aivan tuiki tavallisesta TLC-tapahtumasta ei ollut kyse.

Geneeristäkin sisältöä toki nähtiin, kun WWE-mestari Drew McIntyre puolusti titteliään AJ Stylesia – ja Money in the Bank -salkkunsa kesken ottelun lunastanutta The Miziä – vastaan TLC-ottelussa, joka maistui hyvin tyypilliseltä nykypäivän WWE:ltä. Ottelun ainoa varsinainen valopilkku oli se, että Stylesin uusi henkivartija, Wikipedian mukaan 221-senttinen nigerialaisjättiläinen Omos, sai loistaa, kun hän ensin tuhosi The Mizin ja vastaanotti sen jälkeen John Morrisonilta hirvittävän terästuoli-iskun, jota ei myynyt lainkaan.

Juuri tällaisia Omosin kaltaisia friikkejä WWE kaipaa, koska he erottuvat harmaasta massasta ja ovat sellaisia hahmoja, joita Vince McMahon on osannut rakentaa jo 1980-luvulta saakka.

Yhtä lailla geneerinen TLC-ottelu oli WWE Universal -mestari Roman Reignsin ja haastaja Kevin Owensin välinen taistelu. Reignsin erinomaista hahmoa on silti syytä ylistää, sillä se on ollut yksi koko painivuoden kohokohdista. On siis hyvä, että Owensin rooli jäi vain välihaastajaksi. Owens ei muutenkaan ole paras mahdollinen babyface vaan toimii huomattavasti paremmin heelinä.

Kortin loput mestaruusottelut olivat nekin melko tavanomaista WWE:tä. Charlotte Flair palasi ruutuun noin puolen vuoden tauon jälkeen ja nousi saman tien WWE:n naisten joukkuemestariksi Asukan kanssa. Samalla Flairin mestaruussaldo kasvoi jo melkoiseksi. WWE-debyyttinsä hän teki vuonna 2013 ja on sen jälkeen voittanut SmackDownin naisten mestaruuden viidesti, Raw’n naisten mestaruuden neljästi, NXT:n naisten mestaruuden kahdesti, jo lopetetun Divas-mestaruuden kerran ja nyt ensimmäistä kertaa myös WWE:n naisten joukkuemestaruuden.

Tauolla Flair oli, koska hän joutui jo toista kertaa uusintaleikkaukseen rintaimplanttileikkauksensa jälkeen. Edellisen kerran hän oli uusintaleikkauksessa kesällä 2018.

Myös Raw’n miesten joukkuemestaruus vaihtoi omistajaansa, kun The Hurt Business (Cedric Alexander ja Shelton Benjamin) päihitti The New Dayn (Kofi Kingstonin ja Xavier Woodsin).

Ottelusta jäi käteen lähinnä se, että mestaruusvoitto oli 45-vuotiaan Benjaminin ensimmäinen sitten vuoden 2008, jolloin hän nousi WWE United States -mestariksi päihittämällä Matt Hardyn The Great American Bashissa – siis jos kevytmielistä WWE 24/7 -mestaruutta ei oteta huomioon. WWE:n joukkuemestaruuden Benjamin ehti voittaa Charlie Haasin kanssa kahdesti 2000-luvun alkupuolella: ensin Los Guerrerosia eli Chavo ja Eddie Guerreroa vastaan SmackDownissa helmikuussa 2003 ja sitten Eddie Guerreroa ja Tajiria vastaan niin ikään SmackDownissa saman vuoden heinäkuussa. Ensimmäisen mestaruuskautensa aikana Benjamin ja Haas – eli Team Angle – onnistui voittamaan Los Guerrerosin sekä Chris Benoit’n ja Rhynon kolmen joukkueen kohtaamisessa WrestleMania XIX:ssä. Tuo ottelu, kuten WrestleMania XIX ylipäätään, on ehdottomasti katsomisen arvoinen tapaus.

TLC: Tables, Ladders & Chairsissa nähtiin myös Carmellan ja SmackDownin naisten mestarin Sasha Banksin välinen koitos, joka oli todennäköisesti Carmellan uran paras ottelu. Voiton vei mestari Banks, vaikka Carmellan miespuolinen kätyri Reginald Thomas koetti aiheuttaa Banksille tappion.


 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön WWE (@wwe) jakama julkaisu


Sitten niihin ruusuihin.

TLC: Tables, Ladders & Chairsin ehdoton kruunu oli onneksi siellä, missä sen pitikin olla – tapahtuman lopussa.

Pysäyttämätön ja yliluonnollinen The Fiend – eli Bray Wyattin jonkinmoinen toinen persoona – kohtasi vihamiehensä Randy Ortonin kaikkien aikojen ensimmäisessä Firefly Inferno -ottelussa ja samalla mielestäni historian parhaimmassa inferno-ottelussa ylipäätään. Tosin tässä kohdin huomautettakoon, ettei rima ollut alun alkaenkaan kovin korkealla, sillä inferno on aina ollut varsin hankala ottelumuoto.

Nyt ottelumuoto oli toteutettu hieman eri tavalla kuin tavallisesti. Inferno-ottelu on siis ottelu, jonka häviää se, kumpi syttyy ensimmäisenä palamaan. Tätä varten kehää ympäröi liekkimeri, johon painijat koettavat työntää toisiaan. Tavallisesti liekit ovat olleet aivan kehän reunalla, mutta tällä kertaa liekit olivat kauempana, siellä, missä olisi tavallisesti yleisöä, jota WWE:n tapahtumissa ei koronavirusrajoitusten aikakaudella ole ollenkaan – paitsi virtuaalisesti.

Juuri tämä – ja Fiendin mainio hahmo – mahdollisti uniikin kokemuksen, joka säväytti ennen kaikkea visuaalisesti. Kun Fiend nosti kätensä ilmaan sytyttäen samalla hirvittävän liekkimeren kehän ulkopuolelle, oli kuin koko ThunderDome olisi syttynyt tuleen.

Sen jälkeen nähtiin useita mieleenpainuvia hetkiä, kuten se, kun Fiend yritti iskeä Ortonia jonkinmoisella hakulla suoraan päähän. Fiend myös yritti sytyttää Ortonin palamaan niin, että tämä istui keinutuolissa – huonekalussa, joka on alusta saakka ollut osa Bray Wyatt -hahmon tarinaa.

Roihuavat liekit pitivät tiukasti otteessaan, ja kaikkein näyttävin hetki oli, kun Orton iski RKO:n Fiendille, joka oli jo sitä ennen ehtinyt leimahtaa liekkeihin – ja oli vielä kyseisen RKO:n aikanakin tulessa.

Lopuksi nähtiin vielä mainio cliffhanger, kun Orton valeli ”Fiendin raadon” bensiinillä ja heitti tulitikun perään.

Show päättyi mysteeriin. Kuinka Fiendin oikein kävi?

Kävi miten kävi, tämä ottelu oli erinomainen osoitus siitä, mihin suuntaan WWE:n kannattaisi ehdottomasti mennä. Vince McMahonin friikkisirkuksen vahvuus on kyky herättää suuria tunteita, ja niitä tunteita synnytetään kiehtovien hahmojen ja päräyttävien spektaakkelien avulla.


Tulokset

WWE TLC: Tables, Ladders & Chairs (20.12.2020)

  • WWE-mestari Drew McIntyre säilytti mestaruutensa TLC-ottelussa AJ Stylesia ja The Miziä vastaan. Ottelu alkoi McIntyren ja Stylesin kaksinkamppailuna, kunnes The Miz lunasti Money in the Bank -salkkunsa ja lisäsi itsensä otteluun.
  • SmackDownin naisten mestari Sasha Banks säilytti tittelinsä Carmellaa vastaan.
  • The Hurt Business (Cedric Alexander ja Shelton Benjamin) voitti Raw’n joukkuemestaruuden päihittämällä The New Dayn (Kofi Kingstonin ja Xavier Woodsin).
  • Asuka ja Charlotte Flair voittivat WWE:n naisten joukkuemestaruuden päihittämällä Nia Jaxin ja Shayna Baszlerin.
  • WWE Universal -mestari Roman Reigns säilytti mestaruutensa TLC-ottelussa Kevin Owensia vastaan.
  • Randy Orton voitti The Fiendin historian ensimmäisessä Firefly Inferno -ottelussa sytyttämällä The Fiendin tuleen.

Tapahtuman arvosana: * * ½

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

WWE-veikkaus 2020: TLC: Tables, Ladders & Chairs

Next post

AEW-painija Jon Huber, joka otteli nimillä Brodie Lee ja Luke Harper, on kuollut 41-vuotiaana

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *