Ennakko: G1 Climax 33
Showpainin ystävien kesän maratonsuoritus lähestyy vääjäämättä, kun NJPW:n tuttu G1 Climax järjestetään jälleen kesän kuumimpina hetkinä. Turnauksen 33. iteraatio on historian suurin, sillä tänä vuonna mukaan mahtuu 32 painijaa.
Tuttuun tapaan turnausta voi seurata New Japan World -suoratoistopalvelun kautta. World lähettää kaikki turnauspäivät suorana, lähetysten alkaessa yleensä aamu- tai keskipäivällä Suomen aikaa. Jokainen show on katsottavissa joko japanin- tai englanninkielisellä selostuksella. Turnauksen kaksi ensimmäistä päivää ovat katsottavissa ilmaiseksi ilman rekisteröitymistä palveluun.
Tässä ennakossa käydään läpi hieman ennakkotunnelmia sekä osallistujakattausta lävitse, unohtamatta turnauksen aikatauluja. Joten eiköhän siirrytä itse asiaan.
Formaatti:
Turnauksen 32 osallistujaa on tällä kertaa jaettu neljään kahdeksan painijan lohkoon. Lohkon sisällä kaikki ottelevat toisiaan vastaan kerran, voitosta saa kaksi pistettä, tasapelistä yhden pisteen ja tappiosta nolla pistettä. Lohko-otteluiden jälkeen jokaisen lohkon kaksi eniten pisteitä kerännyttä painijaa siirtyy pudotuspelivaiheeseen, jossa edetään perinteiseen malliin puolivälieristä loppuotteluun kerrasta ulos periaatteella. Puolivälierät järjestetään lähes 20 vuoden tauon jälkeen, sillä edellisen kerran ne nähtiin vuonna 2004. Lohko-otteluiden normaali 30 minuutin aikaraja on myös laskettu tänä vuonna ottelupaljouden vuoksi 20 minuuttiin. Pudotuspeleissä ja loppuottelussa ei ole aikarajaa laisinkaan.
Osallistujat:
Ennätysmäärään osallistujia mahtuu myös reippaasti uusia kasvoja, sillä joukossa on kymmenen G1-ensikertalaista. Käydään lävitse kaikki turnaukseen osallistujat lohko lohkolta.
A-lohko
SANADA (Just 5 Guys)
hallitseva IWGP World Heavyweight -mestari
kahdeksas G1-turnaus
paras sijoitus: finalisti (2020)
SANADA on vuosien odottelun jälkeen noussut NJPW:n kirkkaimpaan kärkeen. Alkuvuoden hiljaiselo kääntyi pikaisesti liekkeihin New Japan Cup -turnauksen aikana. SANADA voitti kyseisen turnauksen ensimmäistä kertaa urallaan, jätti Los Ingobernables de Japonin taakseen ja löi hynttyyt yhteen Just 4 Guys -joukon kanssa, nimen muuttuessa samalla nykyiseen Just 5 Guys -muotoon. Sakura Genesiksen pääottelussa kaatui vihdoin ja viimein Kazuchika Okada ja uudistunut SANADA nousi ensimmäistä kertaa urallaan IWGP Heavyweight -mestariksi. Kolmen onnistuneen puolustuksen jälkeen SANADA suuntaa kohti uransa kahdeksatta G1-turnausta kovemmassa vireessä kuin koskaan.
Hallitseva IWGP World Heavyweight -mestari on selvästi lohkonsa kokenein G1-kävijä. Loppulohkosta toki löytyy tasan yksi painija, jolla on edes yksi G1-esiintyminen tilillään, joten saavutus ei ole nyt hirvittävän massiivinen. Mestaruusvyö on ollut perinteisesti suurempi taakka kuin etu G1 Climaxissa, sillä hallitseva mestari ei ole päässyt finaaliin asti sitten vuoden 2007 (Yuji Nagata) eikä ole voittanut turnausta sitten vuoden 2000 (Kensuke Sasaki). Uusi turnausformaatti ja kokematon lohko saattavat kuitenkin siivittää SANADAn lohkostaan jatkoon, mutta paluuta finaaliin saatika voittoa en pidä todennäköisenä.
A-lohkon vastustajat eivät edusta NJPW:n kirkkainta tähtikaartia, mutta G1 perinteisesti alustaa loppuvuoden mestaruuspuolustukset ennen tammikuun Wrestle Kingdomia, joten siinäkin mielessä SANADAn suoritusta kannattaa pitää silmällä.
Ottelutärppi: SANADA vs Yota Tsuji (Night 5)
Revanssi hienosta Dominionin pääottelusta koittaa jo nyt. Saako SANADA pidettyä Tsujin aisoissa vai murskaako Tsuji tiensä tällä kertaa mestarista lävitse?
Yota Tsuji (LIJ)
ensimmäinen G1 Climax
paras sijoitus: –
Vuonna 2018 debytoinut “GENE BLAST” Yota Tsuji teki paluunsa pari vuotta kestäneeltä opintomatkaltaan melkoisella ryminällä rynnistämällä suoraan Dominionin pääotteluun haastamaan SANADAa IWGP World Heavyweight -mestaruudesta. Koitos päättyi Tsujin tappioon, mutta esitteli samalla palaavan mörön yleisölle niin massiivisella paukulla että oksat pois.
Tsujilla on mahdollisuus tehdä valtava vaikutus jo heti ensimmäisessä turnauksessaan. Jos paluuottelun taika säilyy myös läpi turnauksen, on meillä käsissämme koko vuoden kovin läpimurtaja. Tsujilla on rajallisesta kokemuksestaan huolimatta ikää jo 30 vuotta, joten NJPW:llä ei ole ihan hirveän montaa vuotta aikaa pyöritellä peukaloitaan, jos haluaa köriläästä leipoa ykkösketjun tähteä. Kokemukseltaan laiha lohko aukaisee myös portit pudotuspeleihin. Tsuji näytti niin vakuuttavalta SANADAa vastaan, että on vaikea nähdä miehen kompastuvan jo lohkokamppailussa selkeästi alempana nokkimisjärjestyksessä olevia kilpakumppaneita vastaan.
G1-debytantit ovat onnistuneet voittamaan turnauksen ensimmäisen iteraation jälkeen vuosina 2002 (Yoshihiro Takayama), 2008 (Hirooki Goto), 2012 (Kazuchika Okada) ja 2016 (Kenny Omega). Onko Tsujista tai lohkon muista debytanteista samaan?
Ottelutärppi: Yota Tsuji vs Shota Umino (Night 11)
Tsuji ja Umino viettivät molemmat opintomatkojaan Englannin RevPron riveissä, missä kaksikon keskinäiset ottelut menivät 2-1 Uminon eduksi. Säilyykö yliote myös NJPW:ssä vai kiitääkö Tsuji ohituskaistalta uuden kultapojan ohitse?
Shota Umino (NJPW)
ensimmäinen G1 Climax
paras sijoitus: –
“Roughneck“ Shota Uminon paluu opintomatkaltaan ei ollut yhtä räiskyvä kuin Tsujilla, mutta tuomari Red Shoes Unnon poika on siitä huolimatta palannut rikospaikalle kohtuullisen isolla ryminällä. Hieman yli puolen vuoden aikana Umino on haastanut Will Ospreayta ja Zack Sabrea heidän mestaruuksistaan, eteni New Japan Cupissa puolivälieriin ja oli myös osallisena Keiji Muton viimeisessä NJPW-ottelussa Wrestle Kingdomissa. Jon Moxleyn siipien suojaan ennen opintomatkaansa uinut Umino on asemoitu yhdeksi seuraavan sukupolven johtajista, mistä kertoo ainakin kuumentunut nokkapokka itse Kazuchika Okadan kanssa kevään mittaan.
Umino on lohkossaan tilanteessa, jossa voi voittaa oikeastaan kenet tahansa, mutta myös hävitä aivan kenelle tahansa. Lähes kaikki lohko-vastustajat (pois lukien Hikuleo ja Chase Owens) voivat tulevien vuosien aikana olla Uminon vastapelureita isoissa pääotteluissa. Miehen ensimmäinen G1 Climax lienee vasta alkusoittoa tulevalle uralle. Jatkopaikka riippuu vahvasti siitä, jatkuuko Tsujin nousukiito ja siitä, minkälaiseen suoritukseen NOAH-edustaja Kaito Kiyomiya yltää.
Ottelutärppi: Shota Umino vs Kaito Kiyomiya (Night 5)
NJPW:n ja NOAH:n seuraavan vuosikymmenen (kenties) tärkeimmät kasvot kohtaavat. Onko Kiyomiyan kokemus kovista mestaruuskuvioista vielä liikaa vai riittääkö märkäkorvaisen Shooterin panos keikauttamaan lohkon kärkikahinoita?
Ren Narita (Strong Style)
ensimmäinen G1 Climax
paras sijoitus: –
Uminon dojotoverin paluu omalta opintomatkaltaan oli kovin vähäeleinen verrattuna tovereidensa räiskyviin paluisiin. Ren Naritan paluu tapahtui viime syksynä kaikin puolin merkityksettömässä alakortin joukkueottelussa. Huippuotteet NJPW World Television -mestaruusturnauksessa, mukaan lukien ehdoton huippuottelu Tomohiro Ishiitä vastaan, nostattivat kuitenkin miehen osakkeita. Finaalipaikka irtosi, mutta mestaruus karkasi käsistä Wrestle Kingdomissa. Sen jälkeen seurasi hynttyiden lyöminen yhteen Minoru Suzukin ja El Desperadon kanssa. Uusi Strong Style -joukko voitti nopeasti NEVER Six Man Tag Team -mestaruuden, mutta menetti sen lähes yhtä nopeasti Okadan, Ishiin ja Hiroshi Tanahashin muodostamalle kolmikolle.
Vaikka “Son of Strong Style” on paperilla ehkä uuden joukon kivijalka, on mies ollut oikeastaan kolmikossaan se kuuluisa kolmas pyörä. Vuosi ei ole lähtenyt kovinkaan lennokkaasti käyntiin lyhyestä trios-kaudesta huolimatta, sillä Narita on jäänyt vähän rakastetun Desperadon ja legendaarisen Suzukin varjoon. Narita on kuitenkin vastikään nimetty yhdeksi Reiwa-aikakauden kolmesta musketööristä Tsujin ja Uminon kanssa, joten ainakin New Japan näkee miehessä yhden seuraavan sukupolven tukipilareista. G1 on kuitenkin tilaisuus ottaa irtiotto ja näyttää närhen munat kaikille epäilijöille. Jatkoon pääsy tuntuu vielä kaukaiselta tavoitteelta, mutta otteluita dojotovereita Uminoa ja Gabe Kiddiä sekä World TV -turnausrevanssia SANADAa vastaan kannattaa pitää silmällä.
Ottelutärppi: Ren Narita vs Shota Umino (Night 1)
Narita ja Umino vaikuttavat kuin luoduilta toisilleen. Toinen on vakava perinteiden kannattaja ja toinen räiskyvä väriläiskä. Vertailut uuden aikakauden Shibatasta ja Tanahashista eivät ole aivan tuulesta temmattuja, mutta syttyvätkö saman vuosikurssin pojat liekkeihin jo ensikohtaamisessaan kotiin paluunsa jälkeen?
Gabe Kidd (Bullet Club)
hallitseva STRONG Openweight Tag Team -mestari
ensimmäinen G1 Climax
paras sijoitus: –
Gabe (entinen Gabriel) Kidd ponnisti NJPW:n Los Angelesin dojoon Katsuyori Shibatan oppiin uppoavasta Englannin muotoisesta laivasta ja on paiskinut kunnolla töitä siitä lähtien. Pandemian puhjetessa Kidd jäi Japaniin paiskimaan hommia ja kehittyi silmissä. Alkuvuosi 2022 lupaili jo todellista läpimurtoa muutaman huippuottelun muodossa, mutta taistelu mielenterveysongelmien kanssa vei miehen sapattivapaalle useammaksi kuukaudeksi. Kidd palasi loppuvuodesta, sijoittui lohkonsa viimeiseksi World Tag Leaguessa Alex Coughlinin kanssa ja palasi muhimaan alkuvuodeksi takaisin Englantiin ja Yhdysvaltoihin. Dominionissa Kidd palasi kuvioihin ja liittyi osaksi Bullet Clubia yhdessä Coughlinin kanssa.
Kiddin uusi rooli rankalla kädellä uudistuneessa Bullet Clubissa näyttää alustavasti sopivan britille kuin nenä päähän. Jo vuosikymmenen paininut veijari on vasta 26-vuotias ja on omissa kirjoissani Shibatan kouliman dojojoukon kärkinimi. Kidd palasi suoraan joukkuemestaruuskuvioihin, joten vakaata keskikortin roolia näyttää ainakin olevan luvassa.
Kiddin rooli lohkossaan on ennakolta klassinen “spoilerin” rooli. Jatkopaikkaa lienee turha odotella, mutta Kidd napsii pisteitä tasaiseen tahtiin, potentiaalisesti yllättäen isompia nimiä. Kidd onnistui voittamaan STRONG joukkuemestaruuden ennen turnauksen alkamista, joten ne tappiot puolestaan voivat alustaa kiinnostavan mestaruusottelun poikineen.
Ottelutärppi: Gabe Kidd vs Ren Narita (Night 5)
Kidd ja Narita viettivät molemmat aikaa LA Dojossa, mutta G1 Climaxissa on tiedossa kaksikon ensikohtaaminen. Tyylillisesti tiedossa on rintakehän punaiseksi värjäävää läpsyttelyä ja kovia heittoja.
Hikuleo (NJPW)
ensimmäinen G1 Climax
paras sijoitus: –
Kookas tongalainen on nyt ensimmäistä kertaa urallaan facen roolissa. Pitkäkestoinen rooli Bullet Clubin hierarkian alemmassa osassa tuli päätökseen viime vuonna, kun Hikuleo lyöttäytyi Tama Tongan mukaan tämän erottua Bullet Clubista. Tänä vuonna Hikuleo on päässyt maistamaan menestystä, kun ensin passitti Jay Whiten kauas pois voittamalla Loser Leaves Japan -ottelun ja voitti itselleen myös hetkellisesti STRONG Openweight -mestaruuden.
Seuraava Bad Luck Fale saattaa olla tässä, meidän kaikkien kauhuksi. Kukaan ei varmaan tässä odota Hikuleolta huippuotteluita, vaan lähinnä toivotaan ettei kehämeno ole täysin puuduttavaa. Mutta Hikuleo on kuitenkin pitkä, mikä on painibisnekessä niin usein osoittautunut oikotieksi onneen. Odotan Hikuleolta sangen Falemaista suoritusta: kärkikahinoissa mukana, kaataa monta tärkeämpää nimeä, mutta jää kuitenkin ulos ratkaisupeleistä. Kauheissa muistoissa kummittelevat edelleen Falen finaalipaikat New Japan Cupeissa, mutta toivotaan ettei Hikuleon ensiturnaus suju niin voitokkaissa merkeissä.
Ottelutärppi: Hikuleo vs SANADA (Night 1)
Hikuleo astuu kovaan paikkaan heti kättelyssä, kun hän tähdittää turnauksen avausiltaa hallitsevaa mestaria vastaan. Yllätysmahdollisuutta on avata turnaus räjähtävästi voitolla.
Chase Owens (Bullet Club)
kolmas G1 Climax
paras sijoitus: lohkonsa viimeinen (2021 & 2022)
Kyllä vain, Chase Owens on vielä täällä. Alakortin vakiokasvo on ansainnut NJPW:n vankkumattoman luottamuksen vuosikausien pyytettömällä ja uhrautuvalla raatamisella, mistä miestä palkitaan nyt kolmannella G1 Climax -paikallaan. Owensin rooli on tänä vuonna ollut pienin lähes vuosikymmeneen, sillä hän on ollut mukana vain New Japan Cup -kiertueen ajan.
Entinen KOPW- ja IWGP Heavyweight Tag Team -mestari ei ole NJPW:ssä koskaan ollut turnausmenestyjä. Jumbosija on aika lailla taattu, mutta mies metsästänee siitä huolimatta muutaman päänahan. Owens on onnistunut nappaamaan Kiyomiyan päänahan Kanadassa vuonna 2017, mutta voiko salama iskeä kahdesti? Huippuotteluita lienee turha odottaa.
Ottelutärppi: Chase Owens vs Hikuleo (Night 5)
Entisten Bullet Club -tovereiden tunteikas välienselvittely ja vahva ennakkosuosikki koko turnauksen tai vähintään lohkon heikoimmaksi otteluksi!
Kaito Kiyomiya (NOAH)
ensimmäinen G1 Climax
paras sijoitus: –
Koko turnauksen kovin villi kortti on Pro Wrestling NOAHia edustava Kaito Kiyomiya. Kaksinkertainen GHC Heavyweight -mestari on vasta 26-vuotias, mutta on jo noussut kotipromootiossaan isoon rooliin Keiji Muton jakkarana toimimisen ohessa. NOAHia seuraavat tietävät kaverin kyvyt, mutta G1 on mahdollisuus nousta myös muun painimaailman huulille. Turnausmenestystä on irronnut jo NOAHssa, sillä Kiyomiya on voittanut Global Leaguen (2018) sekä N-1 Victoryn (2022).
Kokemattomassa lohkossa Kiyomiyalla on tie auki pudotuspeleihin, mikäli Gedon muistikirjan mustetahrat asettuvat paikoilleen. Vierailijoille ei ole koko turnauksen voittoa koskaan siunaantunut, mutta finaalipaikkaan on aikanaan yltänyt Jun Akiyama (NOAH, 2003) ja välierään Toshiaki Kawada (AJPW, 2005). (Satoshi Kojima voitti turnauksen vuonna 2010 freelancer-statuksella, mutta ei paininut vakituisesti muiden promootioiden riveissä jätettyään AJPW:n alkuvuodesta ja solmi virallisesti sopimuksen NJPW:n kanssa vuoden 2011 aikana).
Kiyomiyalla on valttikorttinaan ehkäpä koko Japanin kuumimman revanssin mahdollisuus. Alkuvuodesta liekkeihin syttynyt tulikuuma kuvio Kazuchika Okadan kanssa tuotti yhden erinomaisen rakenteluottelun sekä hienon yksilökohtaamisen. Revanssi on turnausrakenteen vuoksi kuitenkin mahdollinen vasta välierissä. Uusintaottelu vaikuttaa niin herkulliselta, että olisi sääli jos sitä ei tässä turnauksessa nähtäisi. En vaan tiedä haluanko nähdä Okadaa taas kerran finaalissa, kun taas Kiyomiyan reissu finaaliin asti vaikuttaa kaikeasta huolimatta kovin epätodennäköiseltä. Kummempiakin asioita on tapahtunut, kysykää vaikka G1 2012 -finalistilta Karl Andersonilta.
Ottelutärppi: Kaito Kiyomiya vs SANADA (Night 7)
Kiyomiyan ja SANADAn kohtaaminen turnauksen puolivälissä kertoo viimeistään, missä Kiyomiyan kohdalla mennään. Voitto tarkoittaisi pomminvarmaa mestaruusottelua syksyn aikana ja melko varmaa matkalippua pudotuspeleihin.
Sekalaisia ajatuksia A-lohkosta:
A-lohkon teemana on selkeästi NJPW:n seuraava sukupolvi. Toki mukana on Chase Owensin kaltainen vanha pieru, mutta muuten kaarti on nuorta ja nälkäistä. Turnauksen kymmenestä ensikertalaisesta jopa kuusi löytyy jo A-lohkon puolelta, mikä tekee A-lohkosta ehkäpä kaikista neljästä lohkosta kaikista jännittävimmän. Oikeastaan kaikilla (poislukien Owensilla) on vähintään teoreettiset mahdollisuudet napata matkalippu puolivälieriin asti. Tässä G1 Climaxissa toki säästellään seuraavan sukupolven isoja otteluita vanhoja partoja vastaan, mutta kolmikko Umino/Narita/Tsuji ovat isoissa paikoissa hallitsevaa mestaria SANADAa vastaan. Kiyomiyan rooli herättää myös suurta kiinnostusta. A-lohkolla on potentiaalia on turnauksen kovatasoisin lohko tai vastaavasti suurin pettymys, jos seuraava sukupolvi käynnistää G1-koneensa yskien.
Jatkoon: Yota Tsuji, Kaito Kiyomiya
B-lohko
Kazuchika Okada (CHAOS)
hallitseva NEVER Openweight Six Man Tag Team -mestari
12. G1 Climax
paras sijoitus: voittaja (2012, 2014, 2021, 2022)
Kazuchika Okada on ollut NJPW:n viimeisen vuosikymmenen kasvot, eikä loppua ole ainakaan vielä näkyvissä. Okada huipensi promootion 50-vuotisjuhlavuoden nousemalla IWGP World Heavyweight -mestariksi tammikuussa. Kausi ei tällä kertaa venynyt mammuttimittoihin, kun valta vaihtui jo Sakura Genesis -tapahtumassa SANADAn kaataessa vihdoin ja viimein mestarin. Muuten Okada on keskittynyt seuraavan sukupolven kurmottamiseen NJPW:ssä sekä erinäisissä yhteistyötapahtumissa. Siinä sivussa nähtiin myös yksi unelmaottelu Bryan Danielsonia vastaan. Seuraavan sukupolven kollien kanssa kilvoittelu on antanut Okadalle myös uutta virtaa, sillä liukuminen koppavan veteraanin rooliin on taipunut suorastaan erinomaisesti.
Tuntuu, että Okada on suurin voittajasuosikki joka vuosi, eikä historian suurinkaan turnaus ole poikkeus. Tänä vuonna päätyyn asti meneminen tietäisi kolmatta perättäistä G1-voittoa, joka olisi uusi ennätys. (Antonio Inoki toki voitti G1 Climaxia edeltäneen MSG Leaguen neljästi putkeen). Samalla Okada pääsisi “Mr. G1” Masahiro Chonon kanssa tasoihin turnausvoittojen määrässä. Okada on jo saavuttanut kaiken, mitä saavutettavissa on.
Jos Okada ei lohkostaan jatkoon mene, ovat maailmankirjat erittäin sekaisin. Turnausvoitto ei kuitenkaan tunnu oikealta, mutta välieräpaikka vaadittaisiin kohtalokkaaseen kohtaamiseen Kaito Kiyomiyan kanssa. Okada menee taas pitkälle, halusitte tai ette.
Ottelutärppi: Kazuchika Okada vs Will Ospreay (Night 9)
Koko lohkovaiheen pomminvarmin onnistuminen. Kaksi kovaa Wrestle Kingdom -kohtaamista ja viime vuoden G1-finaali eivät valehtele. Ei ole myöskään poissuljettua, että sama kaksikko kohtaa vielä pudotuspeleissäkin.
Will Ospreay (United Empire)
hallitseva IWGP United States Heavyweight -mestari
neljäs G1 Climax
paras sijoitus: finalisti (2022)
Will Ospreay on naulannut tiiviisti paikkansa NJPW:n yläkortissa. Takana on jo junioridivisioonan valloitus, siirtyminen raskaaseen sarjaan, New Japan Cupin ja IWGP World Heavyweight -mestaruuden voitto ja oman joukon perustaminen United Empiren muodossa. Nyt kun Jay White on poissa kuvioista, on Ospreay selkeästi NJPW:n johtava ulkomaalaispainija. Tämä vuosi on kulunut kuitenkin jälleen osin sairastuvalla, sillä Ospreay joutui jättämään New Japan Cupin kesken ja oli poissa pelissä useamman kuukauden. Vammoista huolimatta taskusta löytyy kaksi johtavaa ehdokasta vuoden otteluksi Kenny Omegaa vastaan oteltujen otteluiden muodossa.
G1 Climaxin voitto olisi Ospreaylle se viimeinen puuttuva saavutus NJPW:ssä. Edellisvuoden finaalipaikka ei lupaa hyvää, sillä hävityn loppuottelun jälkeen heti seuraavana vuonna turnausvoittoon on pystynyt vain kaksi painijaa: Togi Makabe (2009) ja Kota Ibushi (2019). Astetta synkempi tilasto on ulkomaalaisten voittotilasto, sillä ainoastaan Kenny Omega on venynyt G1 Climaxin voittoon vuonna 2016. (G1:tä edeltäneissä MSG Leaguessa ja IWGP Leaguessa nähtiin kaksi ulkomaalaisvoittajaa: Andre The Giant vuosina 1982 ja 1985 sekä Hulk Hogan vuonna 1983).
Ospreayn voittomahdollisuudet ovat pitkälti sidoksissa miehen pitkän tähtäimen suunnitelmiin. Nykytietojen valossa Ospreayn sopimus NJPW:n kanssa on loppumassa ensi vuoden alussa ja ainakin AEW on osoittanut suurta kiinnostusta britin palvelusten nappaamiseen. Aika näyttää, missä Ospreay tulevat vuotensa viettää.
Ottelutärppi: Will Ospreay vs Taichi (Night 1)
New Beginning -tapahtumassa nähty kaksikon välinen ottelu oli jo kovatasoinen. Silloin Ospreay vei voiton, maksaako Taichi tällä kertaa kalavelat?
Great O-Khan (United Empire)
kolmas G1-turnaus
paras sijoitus: lohkon viides (2022)
Kaikkien pervojen sankari Great O-Khan on ollut United Empiren kakkosmiehenä tasaisesti mukana erinäisissä mestaruuskuvioissa siitä lähtien kun palasi Japaniin syksyllä 2020. Yksilömenestys on kuitenkin tehokkaasti karttanut miestä ja palkintokaapista löytyykin vasta kaksi lyhyttä joukkuemestaruuskautta viime kesänä Jeff Cobbin kanssa. Tämäkin vuosi on ollut O-Khanin osalta hiljainen. Kokoa ja näköä löytyy, mutta todelliselta kärkinimeltä vaadittavat huippuottelut uupuvat vielä CV:stä.
Lohkon kärkisijat näyttävät tällä kertaa kohtuullisen varmoilta, mutta O-Khanilla on huomattavasti varaa parantaa omasta parhaasta sijoituksestaan. Viime vuonna kohtalona oli lohkon jaettu viimeinen sija, joten suunnan pitäisi olla lähinnä ylöspäin. Entinen RevPron British Heavyweight -mestari voi hyvinkin napsia päänahan jommalta kummalta ennakkosuosikeista.
Ottelutärppi: Great O-Khan vs Will Ospreay (Night 7)
United Empiren johtaja ja oikea käsi ovat ensimmäistä kertaa vastakkain. Tallien sisäisissä koitoksissa on aina mukavasti lisälatausta, eikä tämäkään tule olemaan poikkeus.
Taichi (Just 5 Guys)
viides G1 Climax
paras sijoitus: lohkon neljäs (2022)
Suositun Suzuki-gunin tie tuli päätökseen viime vuoden lopuksi, kun nokkamies Minoru Suzuki päätti lopettaa joukkueen yli kymmenen vuoden jälkeen ja päästää sekalaisen seurakunnan omille teilleen. Neljä jäsentä kuitenkin pitivät yhtä, kun Taichi, Yoshinobu Kanemaru, DOUKI ja TAKA Michinoku ilmoittivat New Year’s Dashissa olevansa Just 4 Guys. Uusi porukka sai lisäystä New Japan Cupin aikana, kun SANADA jätti Los Ingobernables de Japonin ja liittyi mukaan, muuttaen nimen samalla muotoon Just 5 Guys. Taichi on raskassarjalaisena niittänyt eniten menestystä joukkuedivisioonassa Zack Sabre Jr:n kanssa, mutta teiden erkaannuttua on Taichi löytänyt paikkansa KOPW-divisioonan vakionimenä, kantaen itse asiassa tälläkin hetkellä kyseistä vyötä.
Taichi on arvokas osa NJPW:n keskikorttia, mutta G1 Climaxissa se ei riitä vielä kovinkaan pitkälle. Turnausmenestys on vielä karttanut miestä molemmissa painoluokissa. Tämäkään vuosi ei varmastikaan ole poikkeus, vaikka mahdollisuuksia onkin parantaa viime vuoden sijoitusta vielä pykälällä.
Ottelutärppi: Taichi vs Kazuchika Okada (Night 5)
Taichilla on mahdollisuus aloittaa turnauksensa räjähtävästi, sillä kolmeen ensimmäiseen otteluun mahtuvat sekä Ospreay että Okada. Voitoilla tai jopa tasapeleillä saatetaan roikkua vielä jatkopaikassa kiinni.
YOSHI-HASHI (CHAOS)
hallitseva IWGP Heavyweight Tag Team -mestari
neljäs G1 Climax
paras sijoitus: lohkon viides (2022)
Ah, YOSHI-HASHI. CHAOS-tallin rumana ankanpoikasena pitkään lokaa niskaansa (usein myös aiheesta) saanut keppimies löysi itsestään pandemiavuosien aikana joukkuepainispesialistin. Vuosien korpivaellus alakortissa on vaihtunut menestykseen Hirooki Goton rinnalla, kun ennen tyhjänä kiiltänyt palkintokaappi on viimeisen kolmen vuoden aikana täydentynyt kahdella NEVER Trios -vyöllä, kolmella IWGP Heavyweight Tag Team -mestaruudella, yhdellä STRONG Tag Team -mestaruudella sekä kahdella peräkkäisellä World Tag Leaguen voitolla vuosina 2021 ja 2022. “Tacos” saapuukin mukaan turnaukseen kantaen IWGP -joukkuemestaruutta mukanaan.
En jaksaisi toistaa itseäni, mutta on edelleen muistutettava että YOSHI-HASHIsta on kasvanut hyvä joukkuepainija. Yksilöottelut ovat sitten vähän eri asia. Muutama hallitseva joukkuemestari on venynyt myös G1-formaatissa pitkälle, sillä finaaliin ovat päässeet Shinya Hashimoto (1995), Masahiro Chono (1996), Togi Makabe (2008) ja jopa voittanut Chono (2002) sekä Hiroyoshi Tenzan (2006). Eipä kukaan sitä nyt YOSHI-HASHIlta odotakaan, mutta olipahan minulla lisää nippelitietoa tätäkin ennakkoa paisuttamaan!
Ottelutärppi: YOSHI-HASHI vs Kazuchika Okada (Night 7)
Lohkon toinen talliensisäinen kamppailu käydään myös Korakuen Hallin painipyhätössä, joten tunnelma tulee varmasti olemaan katossa yleisön kannustaessa altavastaajaa.
El Phantasmo (NJPW)
toinen G1 Climax
paras sijoitus: lohkon toinen (2022)
El Phantasmon NJPW-ura sai keväällä käännekohdan, kun uusi Bullet Club -johtaja David Finlay antoi kanadalaiselle kengänkuvaa persauksiin. Tästä seurasi luonnollisesti face-käännös ja kädenlämpöinen ottelu Finlayta vastaan Dominion-tapahtumassa. Dominion-tappion jälkeen Phantasmo ei ole vielä Japanissa paininut, joten miehen tuleva osoite tallikartalla on vielä auki. Löytyykö sopiva rako kapeasta NJPW:n kotijoukkueen rivistöstä, hakeeko United Empire lisäukkoja rivistöönsä vai onko vastaus jotain aivan muuta?
Viime vuonna Phantasmo saapui räjähtävästi mukaan G1-kentälle ja sijoittui heti lohkossaan toiseksi. Tänä vuonna lohko on astetta kovempi, mutta yllätyspotentiaalia on. Yhden edellisen turnauksen otannalla Phantasmolla on parhaat mahdollisuudet yllättää ja mennä vielä jatkoon lohkon kakkospaikan turvin. Viimeinen lohko-ottelu Ospreayta vastaan voi hyvinkin olla ratkaiseva molempien miehien kannalta. Kehässä ELP voi yltää parhaimmillaan erinomaisiin otteluihin, joten miehen jatkuvia seikkailuja raskaassa sarjassa kannattaa ehdottomasti pitää silmällä.
Ottelutärppi: El Phantasmo vs Will Ospreay (Night 14)
Phantasmo ja Ospreay ovat kohdanneet muutamaan otteeseen NJPW:ssä, mutta tähän mennessä Ospreay on vienyt pidemmän korren molempien miesten siirryttyä raskaan sarjan puolelle. Saako Phantasmo käännettyä kurssin ja kostettua viime vuoden G1-tappion?
KENTA (Bullet Club)
viides G1 Climax
paras sijoitus: lohkon kolmas (2021)
KENTAn parhaat päivät ovat jo kaukana takana. Junioripainin 2000-luvun edelläkävijä on surullisen Floridan reissunsa jälkeen ollut muutamaa yksittäistä poikkeusta lukuun ottamatta haalea varjo parhaimmista päivistään. Nimiarvoa herralla toki vielä on, mistä kertoo kaksikin viimeaikaista kautta STRONG Openweight -mestarina. Uudistuneessa Bullet Clubissa KENTA tuntuu tällä hetkellä oudolta jäänteeltä tallin ei niin kirkkailta viime vuosilta. Hassuine takahuonepromoineen KENTA sopisi paremminkin EVILin ja SHOn rinnalle House of Torturen puolelle sekoilemaan ja aiheuttamaan yleistä pahennusta.
Arvelisin KENTAn lohkosijoituksen olevan jossain keskipaikkeilla. Pari vuotta sitten KENTA ylsi lohkonsa kolmanneksi, minkä uskon jäävän G1-uran parhaaksi saavutukseksi. Lohkossa on vaan mukana kuumempia ja nuorempia nimiä, jotka hyötyvät enemmän onnistuneesta G1-kampanjasta. Toki STRONG -mestaruuden häviäminen juuri ennen turnauksen alkua voi tarkoittaa yllättävää rypistystä kärkikahinoihin… tai sitten ihan vaan päinvastaista.
Ottelutärppi: KENTA vs Taichi (Night 7)
Potkuja, niitä tullaan tässä ottelussa näkemään. KENTA on parhaillaan, kun saa vaan iskeä kovaa ja näkisin Taichi-ottelun olevan paras mahdollisuus siihen.
Tanga Loa (NJPW)
toinen G1 Climax
paras sijoitus: lohkon kahdeksas (2021)
Tanga Loa, Guerillas of Destinyn toinen puolikas Tama Tongan kanssa, tekee paluunsa kehiin yli vuoden mittaisen tauon jälkeen. Polvivamman vuoksi sivussa ollut Loa ei ole paininut kertaakaan sitten viime vuoden toukokuun. 40-vuotias tongalainen hyppää paluussaan suoraan syvään päähän G1 Climaxin muodossa. Joukkuepainin erikoismies saa nyt kiitoskiertueensa pitkän joukkuedivisioonassa puurtamisen jälkeen.
Odotanko Loan turnausotteita? En oikeastaan. Lahjakkaampi velipoika ylsi viime vuonna välierään asti, mutta en usko (enkä tahdo) Loan toistavan samaa temppua. Ennakolta selvin tapaus lohkojumboksi.
Ottelutärppi: Tanga Loa vs Kazuchika Okada (Night 14)
Jos joku saa Loasta parhaan irti, sen on oltava Kazuchika Okada. Samalla Loalla on mahdollisuus heittää viime hetken keppi Okadan rattaisiin viimeisessä lohko-ottelussa.
Yleisiä ajatuksia B-lohkosta:
B-lohko on kaikista eniten ennakkoon kahden kauppa. Okada ja Ospreay ratkovat keskenään kaksi jatkoon menijää ja muut jäävät mutustamaan pettuleipää penkin päätyyn. Okadan jatkoon meneminen tuntuu selviöltä, mutta kolmas peräkkäinen G1-voitto olisi taas liioittelua. Ospreayn lopullista irtiottoa Okadasta ja sitä oikeaa voittoa on pedattu jo vuosikaupalla, mutta miehen sopimuksen umpeutuminen tammikuussa voi tarkoittaa sääksen lentoa pesästä. Okada ja Ospreay kantavat lohkoa pitkälti lohkoa myös otteluiden laadun osalta. Aika lailla kaikissa ennakkoon kiinnostavimmissa otteluissa on mukana joko Okada tai Ospreay. Phantasmon, O-Khanin ja Taichin kaltaiset nimet voivat kuitenkin heittää kapuloita veikkauslomakkeisiin ja tiputtaa jomman kumman ennakkosuosikeista (Ospreayn) jatkosta. Jatkoonmenijät näyttävät ennakkoon vesiselvältä, mutta G1 Climax on aina yllätyksiä täynnä.
Jatkoon: Kazuchika Okada, Will Ospreay
C-lohko
Shingo Takagi (LIJ)
viides G1 Climax
paras sijoitus: lohkon toinen (2021)
Odottiko kukaan Shingo Takagin nousevan yhdeksi New Japanin avainnimistä liityttyään promootioon loppuvuodesta 2018? Dragongate-alumni on valloittanut myös uudet laidunmaansa teholla ja tarmolla. Viiden vuoden aikana Takagi on ehtinyt voittaa NEVER Openweight-, NEVER Openweight Six Man Tag-, IWGP Jr. Heavyweight Tag Team- ja IWGP World Heavyweight -mestaruudet sekä otella Tokyo Domen pääottelussa. Takagi onkin ensimmäinen ja ainoa painija, joka on voittanut päämestaruuden sekä NJPW:ssä sekä Dragongatessa. (Jushin Thunder Liger on myös voittanut Open the Dream Gate -mestaruuden, mutta IWGP Jr. Heavyweight -vyötä ei pidetä NJPW:n päämestaruutena) Tänä vuonna takana on Kazuchika Okadan haastaminen samaisesta mestaruusvyöstä sekä KOPW-kuvioissa pyöriminen.
Turnausmenestys on kuitenkin Takagia karttanut New Japanissa. Vuoden 2019 Best of the Super Juniors -finaalin jälkeen Takagi ei ole ollut voittoja lähellä. Yli vuosikymmenen takaa löytyvät kuitenkin voitot Dragongaten Summer Adventure Tag Leaguesta ja King of Gatesta sekä wXw:n 16 Carat Gold -turnauksesta. Tänä vuonna Takagi kuitenkin erottuu lohkonsa selkeänä ennakkosuosikkina. Takagi on lohkonsa ainoa entinen IWGP World Heavyweight -mestari ja erottuu muutenkin profiililtaan selkeästi muista. Useamman asian pitää mennä päin prinkkalaa, jotta Takagia ei pudostuspeleissä nähtäisi. Jatkomenestys saattaa toki olla tiukassa, mutta jos puolivälierässä vastaan asettuu SANADA, olisi voitolla helppo asemoida itsensä mestaruushaastajaksi loppusyksyn aikana.
Takagin momentum on toki huipussaan, kävihän hän juuri kukistamassa legendaarisen Stalker Ichikawan kahteen otteeseen kotipromootionsa Dragongaten vuoden suurimmassa tapahtumassa Kobe Pro Wrestling Festivalissa!
Ottelutärppi: Shingo Takagi vs Eddie Kingston (Night 2)
Takagin turnaus alkaa räjähtävästi AEW-edustaja Eddie Kingstonia vastaan. Kovia iskuja, Lariateja sekä yleistä äijä-menoa riittänee runsaasti.
David Finlay (Bullet Club)
hallitseva NEVER Openweight -mestari
toinen G1 Climax
paras sijoitus: lohkon kuudes (2022)
Kukapa olisi uskonut, että kaikista maailman painijoista David Finlay on seuraava Bullet Clubin johtaja. Neljännen sukupolven painija oli viettänyt NJPW-vuotensa lähinnä alakortin roolissa sekä joukkueessa Juice Robinsonin kanssa. Mehumiehen rinnalla irtosi muutama lyhyt joukkuemestaruuskausi NJPW:ssä sekä Impactissa, eikä sen jälkeenkään ollut irronnut kuin muutama haasto keskikortin yksilömestaruuksista. Sitten Finlay iski Jay Whitea shillelaghilla kalloon Whiten viimeisenä iltana NJPW:ssä, veti tulikivenkatkuisen promon ja oli yhtäkkiä ensimmäistä kertaa urallaan kiinnostava. Välitön nousukiito johti Bullet Clubin uudeksi nokkamieheksi, New Japan Cupin finaaliin sekä NEVER Openweight -mestariksi asti, jälkimmäinen vieläpä dominoivaan näytöstyyliin. Finlayn ympärilleen kokoama uusi Bullet Clubin ydin (Finlay, Clark Connors, Dan “Drilla” Moloney, Gabe Kidd ja Alex Coughlin) on nuori, nälkäinen ja tekee Bullet Clubista pitkästä aikaa mielenkiintoisen.
Finlayn paras G1-suoritus tulee raketoimaan reippaasti ylöspäin toisella yrittämällä. Ennakkoon Finlay menee selkeästi jatkoon, mutta näen myös helposti muutaman avaintappion tiputtavan miehen kolmannelle sijalle. Finlaylle itselleen turnaus on kuitenkin äärimmäisen tärkeä. Niskassa on uudet paineet Bullet Clubin johtajan viitan kanssa ja nyt pitäisi toimittaa. Kun edeltäjät ovat Prince Devitt, AJ Styles, Kenny Omega ja Jay White odotetaan johtajalta A-luokan otteita myös kehässä. Niitä ei Finlaylta ole vielä muutamaa harvaa poikkeusta lukuunottamatta nähty. Finlay on kuitenkin vasta 30-vuotias, joten onnistuessaan miehestä muotoutuu oiva lisä NJPW:n yläkorttia promootion asetellessa pelinappuloita paikalleen seuraavaa sukupolvea varten.
Ottelutärppi: David Finlay vs Tomohiro Ishii (Night 2)
Finlay tarvitsee huippuotteluita naulatakseen oikeasti paikkansa Bullet Clubin johtajana ja uskottavana yläkortin nimenä. Siihen tarpeeseen paras vastaus on tietysti Tomohiro Ishii. Jos Ishiin kanssa ei tulosta synny, voi lopputurnaus näyttää aika synkältä.
Tomohiro Ishii (CHAOS)
hallitseva NEVER Openweight Six Man Tag Team -mestari
11. G1 Climax
paras sijoitus: lohkon viides (2015, 2018)
Tomohiro Ishii alkaa hitaasti, mutta varmasti väistymään keskikortin kenraalin roolistaan. NEVER-mestaruuksien kestohallitsijan aikakausi alkaa pikkuhiljaa olla takanapäin. No, onneksi tällä hetkellä tilalla on NEVER Six Man Tag Team -mestaruus. Joukkueessa on kuitenkin skismaa, sillä Ishii ei ole aivan sataprosenttisesti hyväksynyt CHAOS-pomonsa Kazuchika Okadan veljeilyä Hiroshi Tanahashin kanssa. Tämä ruututynnyri ei räjähdä vielä tämän turnauksen aikana, mutta ehkäpä syksyllä välit pomon ja luottomiehen välillä rakoilevat vielä enemmän.
Onko Ishii kaikkien aikojen paras G1-painija? En osaa sanoa, en ole nähnyt jokaista G1 Climaxia, mutta viimeisen vuosikymmenen ajan on Ishii vuodesta toiseen ollut yksi turnauksen valopilkkuja. CV:n sivuille kertyy vuosittain huippuottelu jos toinenkin ja mukana on muutama ehdoton klassikko vielä siihen päälle (vs Tanahashi 2013, vs Shibata 2013). Varsinainen menestys on kuitenkin aina karttanut Ishiitä, vaikka vuodesta toiseen on yrittänyt uskoa niskattomalle soturille parempaa kohtaloa. Nyt ikää alkaa oikeasti olla sen verran, että kärkisijoille ei pitäisi olla asiaa. Ishii tulee siitä huolimatta tarjoilemaan lähes kaikille vastustajilleen turnauksen, ellei sitten koko vuoden kovimman ottelun.
Ottelutärppi: Tomohiro Ishii vs Eddie Kingston (Night 8)
Viime vuoden Capital Collisionissa sekä All Outissa Ishii ja Kingston pääsivät ottamaan jo miehestä mittaa. Revanssi voi olla vielä astetta kovempi.
EVIL (Bullet Club / House of Torture)
kahdeksas G1 Climax
paras sijoitus: lohkon toinen (2020)
Muistoissa on edelleen kauhujen kesä 2020, jolloin EVIL nousi IWGP Heavyweight -mestariksi Dick Togon avustuksella. Vyön kadottua on pimeyden kuningas luisunut takaisin keskikortin hämmentäjän rooliin. House of Torture saa tempuillaan aikaan vihdoin reaktiota aikaan myös yleisössä. EVIL on pitkälti viihtynyt NEVER Six Man -kuvioissa, mutta mahtuu matkan varrelle myös lyhyt NEVER Openweight -mestaruuskausi.
Tarvitseeko meidän valmistautua EVILin lohko- tai turnausvoittoa varten? Ei. Taskussa on toki kaksi peräkkäistä lohkon kolmatta sijaa, joten sijoitusten keskiarvo on kolmen viime turnauksen otannalla pelottavan korkea. Eikä sovi unohtaa, että EVIL on entinen New Japan Cup -voittaja vuodelta 2020. Haluan uskoa, että EVIL asettuu lohkossa Yanomaiseen rooliin, ryöväten tempuillaan tärkeitä pisteitä muilta mutta pysyen hyvin kaukana voittokahinoista. Voi toki olla mahdollista, että NJPW näkee rahaa eeppisessä SANADAn ja EVILin lopullisessa välienselvittelyssä Tokyo Domessa, mutta jos näin hassusti pääsee käymään niin pitänee tiirailla taivaille lentävien lehmien bongaamisen toivossa.
Kaikki on pahaa, mutta toivottavasti EVILin otteluista löytyy tänä vuonna jotain hyvää.
Ottelutärppi: EVIL vs Tomohiro Ishii (Night 10)
Jos EVIL jättää HOT-sekoilun edes yhden illan ajaksi, todellakin toivon sen osuvan juuri Ishii-ottelun kohdalle. EVIL on parhaimmillaan, kun saa mörssätä samanhenkisten kilpakumppaneiden kanssa ja Ishii on todetun laadukas vastus.
Tama Tonga (NJPW)
kolmas G1 Climax
paras sijoitus: välierä (2022)
Viime vuosi oli Tama Tongalle käänteentekevä. Bullet Clubin alkuperäisjäsen (Prince Devittin, Bad Luck Falen ja Karl “G1-finalisti 2012” Andersonin kanssa) sai joukkiosta kenkää veljensä kanssa keväällä. Kukapa olisi arvannut, että sen jälkeen Tonga nousisi yleisön suosioon, voittaisi oman G1-lohkonsa ja etenisi välieriin, haastaisi Jay Whiten IWGP World Heavyweight -mestaruudesta ja kaiken päälle nousisi kaksinkertaiseksi NEVER Openweight -mestariksi. Tämä vuosi onkin ollut sitten hieman rauhallisempi, kun NEVER-vyö tiputettiin David Finlayn karvaisiin käsiin jo keväällä ja mies on ollut poissa kuvioista siitä lähtien.
Oliko viime vuoden G1 vain suonenveto vai jatkuuko meno samankaltaisena tänä vuonna? Siinäpä on Tongan kohdalla tämän vuoden tärkein kysymys. New Japan Cupissa irtosi myös välieräpaikka, joten ainakaan vielä ei ole romahdettu takaisin keskikorttiin. Tonga on C-lohkossa vaarallinen vastus, sillä hän on ainoa mukana oleva G1-lohkovoittaja. Ennakolta mies on ehdottomasti yksi suosikeista jatkoon. Kehässä ei tarvitse välttämättä ihmeitä odottaa. Toisin kuin veljensä, on Tonga ihan pätevä myös yksilökuvioissa. Korkeita huippuja lienee turha odottaa, mutta ei aallonpohjassakaan tarvitse seilailla. Toinen välieräpaikka olisi yllättävän kova suoritus, ottaen huomioon minkä tason nimiä muista lohkoista olisi vastaan tulossa, mutta ei mahdottomuus. Ikää alkaa olla, mutta kansan sankarina Tonga nauttii vielä urarenesanssin hedelmiä. Saa nähdä, onko loppuvuodesta sitten paluu tuttuun rooliin ja World Tag Leaguen kärkikahinoihin.
Ottelutärppi: Tama Tonga vs David Finlay (Night 8)
Dontakussa Tonga joutui suorastaan kössityksen kohteeksi Finlayn kynsissä, joten kaksikon välinen revanssi on kiinnostavampi kuin nimiarvo antaisi ymmärtää. Jatkaako Finlay samalla linjalla vai löytääkö Tonga oikeat vastaukset? Ottelu voi myös olla suuressa roolissa jatkopaikkoja arvottaessa.
Aaron Henare (United Empire)
toinen G1 Climax
paras sijoitus: lohkonsa viimeinen (2022)
Aaron Henare on… no, hän on. Henare pyöri pitkät vuodet alakortissa, kunnes liittyi osaksi United Empireä ja loukkaantui lähes välittömästi. Paluun jälkeen on saavutusten listalle kertynyt yllätysvoitto Hiroshi Tanahashista viime vuoden G1 Climaxin avauksessa (joka jäi myös Henaren turnauksen ainoaksi), tämän vuoden New Year’s Deashin pääottelun neljäntenä pyöränä toiminen Kazuchika Okadaa ja Kenny Omegaa vastaan sekä Shingo Takagin haastaminen KOPW-mestaruudesta Dave Meltzerin lumihiutalevyöryn keränneessä kohtaamisessa. Olisin varmasti astetta positiivisempi Henaren kohdalla, jos olisin vieläkään ehtinyt katsoa tuota mainittua kohtaamista.
Henare on aina silloin tällöin väläytellyt potentiaaliaan ja tämän vuoden lohkon pitäisi antaa eväät hyvään näytökseen. Takagi ja Ishii tarjoavat kärkitason vastustajat, jotka sopivat tyyliensä puolesta hyvin yksiin miehen kanssa. Loppulohkossa on sitten sen verran kysymysmerkkejä, että Henare voi hyvinkin erottua joukosta edukseen nappisuorituksella. Jatkoonpääsystä lienee turha haaveilla, mutta lohkojumbon paikalta pitäisi pystyä parantamaan. Ehdottomasti kuitenkin yksi niitä alakortin nimiä, joita kannattaa pitää edes puolella silmällä merkillä.
Ottelutärppi: Aaron Henare vs Shingo Takagi (Night 4)
Kaksikon välinen KOPW-mestaruusottelu keväältä keväsi rutkasti kehuja, iskeekö salama kahdesti saman vuoden aikana?
Mikey Nicholls (TMDK)
ensimmäinen G1 Climax
paras sijoitus: –
Alkuperäisen TMDK-joukkueen toinen puolikas saapui NJPW:n rivistöön jo vuonna 2019 lähdettyään WWE:stä, mutta yksilöura “Mad” Mikey Nichollsina ei oikein ottanut tuulta alleen. Koronapandemia eristi Nichollsin muutamaksi vuodeksi Japanista, mutta palasi takaisin kuvioihin joukkueparinsa Shane Hasten kanssa vuoden 2022 World Tag Leaguessa. Turnaus oli menestys, sillä aussiduo oli lopulta epävirallisella pronssisijalla. Tänä vuonna kaksikko on haastanut jo kahdesti joukkuemestaruudesta, mutta voitto on vielä karttanut.
Joukkuekuvioissa on siis pyyhkinyt hyvin, mutta G1 on aivan toisenlainen koitos. Kaikki merkit viittaavat siihen, että Nichollsin kyyti tulee olemaan kylmää. Voittosarake on ennakko-odotuksissa varsin laihanlainen eikä otteluiden tasollisestikaan kannata nyt aivan liikoja odotella. Yli 20 vuotta paininut veteraani ei ole yksilökuvioissa vaikuttanut omien silminnäkijähavaintojeni perusteella. Nicholls (ja hänen joukkueparinsa) tuntuvat eniten siltä, että ovat vain täyttämässä lukuja. Ken tietää, ehkäpä toisissa olosuhteissa miesten paikat olisivat menneet eräälle toiselle aussijoukkueelle…
Ottelutärppi: Mikey Nicholls vs Tomohiro Ishii (Night 15)
Tarina on vanha tuttu. Jos Ishii ei saa sinusta G1 Climaxin aikana mitään irti, ei paikkasi välttämättä ole täällä. Nichollsin harmiksi hänen paikkansa todistaa kaikelle kansalle taitonsa Stone Pitbullia vastaan koittaa vasta viimeisessä lohko-ottelussa. Siinä vaiheessa aussin tuomio on jo annettu aiempien näyttöjen perusteella.
Eddie Kingston (AEW)
hallitseva STRONG Openweight -mestari
ensimmäinen G1 Climax
paras sijoitus: –
“Mad King” Eddie Kingston matkaa vihdoin ja viimein Japaniin. Kehätyylinsä kuninkaiden tien suunnalta ammentanut Kingston on tullut monelle parhaiten tutuksi AEW:n riveistä (Vuohtoniemi voi kertoa miehen Chikara-vuosista sitten ummet ja lammet), mutta on mies ehtinyt painia muutaman viime vuoden ajan kourallisen otteluita myös NJPW:n USA-siiven tapahtumissa. Tärkeimpänä näistä oli tietysti alkuvuoden Loser Leaves NJPW -ottelu Jay Whitea vastaan, jossa Kingston antoi lopulliset lähtöpassit Whitelle.
Turnauksen toisena ulkopuolisena Kingstonille on vaikea luvata yhtä kirkasta taivalta kuin Kiyomiyalle. Kingston on tässä vaiheessa uraansa helposti samaistuttava taistelija, mutta usein häviävä sellainen. Muutama voitto varmasti irtoaa, etenkin päätöspäivänä on oiva mahdollisuus pilata ennakkosuosikin turnaus, mutta kärkikahinoihin on vaikea uskoa. STRONG Openweight -mestaruusvoitto heinäkuun alussa mutkistaa ennakko-odotuksiani aavistuksen verran. Mestarit harvemmin ovat lohkovoitossa kiinni, mutta mitään suurta tappioputkea on varmaan myös turha odotella. Kehässä on myös syytä odottaa kovia otteluita. Jos Kingstonilla klikkaa vastustajan kanssa, niin luvassa on laatua. Harmillisesti Gabe Kidd on miehen kanssa eri lohkossa, sillä näiden kahden välinen revanssi oli yksi ennakkoon toivomistani otteluista. Kysymysmerkkejä herättää hiljattain tehty tyräleikkaus. Onko Kingston toipumisen jäljiltä tarpeeksi kovassa kunnossa kestääkseen läpi brutaalin turnauksen?
Turnaus on varmasti Kingstonille tunteikas toiveiden täyttymys, joten seurataan silmä kovana johtuvatko miehen kyyneleet liikutuksesta vaiko tappioista.
Ottelutärppi: Eddie Kingston vs David Finlay (Night 15)
Kingstonin turnauksen viimeinen ottelua on etukäteen ennustettu illan pääotteluksi. Kingston lähetti Finlayn edeltäjän Jay Whiten lopullisesti lätkimään New Japanista, joten nyt on Finlayn paikka todistaa olevansa oikeasti parempi kuin entinen dojotoverinsa. Vaihtoehtoisesti Kingston katkaisee Finlayn jatkohaaveet, jos siis säilyy ehjänä turnauksen loppuun asti.
Yleisiä ajatuksia C-lohkosta:
C-lohko tarjoaa tänä vuonna lihaisinta mättöä, kun mukana ovat Ishii, Takagi, Henare ja Kingston. EVIL asettuu myös samaan koriin, jos vain jättää överin heel-hahmonsa vetämisen pienemmälle, mutta se taitaa olla turha toivo. Lohkosta puuttuvat myös selkeät ykkösketjun nimet, vaikka entinen mestari Takagi mukana onkin. Kehässä lohko vaatii Takagilta ja Ishiiltä kunnolla vetoapuja. Kingston antaa tulitukea, jos pysyy kasassa, mutta muulta konkkaronkalta vaaditaan uutta virtaa esityksiin. Finlaylla on kyseessä uran tärkein G1, sillä nyt onnistumisia pitää tulla laajalla rintamalla, jotta paikka Bullet Clubin johdossa ja yläkortissa on vakaa. Tonga on täysin pätevä, mutta ei ole koskaan huippuotteluilla juhlinut. EVIL voi hyvinkin jäädä Yano-henkiseksi jäniskevennykseksi eikä Nicholls ole vielä yksilöotteluissa antanut juurikaan näyttöjä. Henarella on jälleen paikka lyödä lävitse ja olla kehäsuorittajien osalta lohkon kärkiukkoja.
Jatkoon menijöiden osalta C-lohko onkin ehkä eniten auki. Järki huutaa, että Takagi ja Finlay menevät jatkoon, mutta kummankaan paikkaa en pitäisi kiveen hakattuna. Mukana on vain yksi entinen lohkovoittaja (Tonga vuonna 2022, jolla lunastettiin matkalippu välierään), joten teoreettisesti Nichollsia lukuun ottamatta kaikilla voi hyvinkin olla mahdollisuudet jatkoon.
Jatkoon: Shingo Takagi, Tama Tonga
D-lohko
Hiroshi Tanahashi (NJPW)
hallitseva NEVER Openweight Six Man Tag Team -mestari
22. G1 Climax
paras sijoitus: voittaja (2007, 2015, 2018)
Universumin ässä on täällä jälleen. Hiroshi Tanahashin 22. turnaus tarkoittaa myös nousua yksin kärkisijalle turnausesiintymisten määrässä, jättäen Hiroyoshi Tenzanin 21. esiintymistä vihdoin kakkossijalle. Parhaat vuodet alkavat kuitenkin olla jo takana sekä tuloksien että kehäotteiden osalta. Vaikka lähes vuosittain olen saanut ihmetellä, että miten Tanahashi jaksaa vielä painaa huipputasolla, on tämä vuosi tuntunut vihdoin alamäen lopulliselta alulta. Vuosien aikana kertyneet loukkaantumiset ovat vihdoin vieneet jäljellä olleen nopeuden ja räjähtävyyden. Karisma ja yleinen presenssi kantaa miestä vielä pitkälle ja joukkuekuvioissa Tanahashi on vielä rahansa arvoinen.
Haaveita lohkovoitosta lienee turha elätellä. Tanahashin voitto/tappio-tilasto ei ole vielä kertaakaan ollut voiton puolella vuoden 2018 turnausvoiton jälkeen eikä mennyt vuosi ole antanut viitteitä kurssin kääntymisestä parempaan suuntaan. Viime vuonna saavutetut kuusi pistettä oli ässän huonoin suoritus sitten vuoden 2008. Onko vihdoin edessä vuosi, jolloin Tanahashi pappaantuu lopullisesti metsästäen vain hikisiä jämäpisteitä? Toivottavasti ei, sillä en usko että kukaan on vielä siihen henkisesti valmis.
Ässän viimeinen valssi lähestyy vuosi vuodelta. On pikkuhiljaa aika valmistautua loppua varten.
Ottelutärppi: Hiroshi Tanahashi vs Tetsuya Naito (Night 16)
Klassikot eivät vanhene, ainakaan kovin paljoa. Tanahashi ja Naito toimittavat aina keskenään, eikä tämänkään vuoden pitäisi olla poikkeus. Lohkovaiheen viimeisessä ottelussa on varmasti tunnetta ja panoksia pelissä.
Tetsuya Naito (LIJ)
14. G1 Climax
paras sijoitus: voittaja (2013, 2017)
Tetsuya Naiton rooli on tänä vuonna ollut sangen pieni. Wrestle Kingdomissa mies oli mukana Keiji Muton NJPW-jäähyväisissä, kahinoi Domen jälkilöylyissä jälleen NOAH-talli Kongon kanssa, veti pikafeudin Shota Uminon kanssa, jonka jälkeen tippui New Japan Cupin puolivälierässä turnauksen lopulta voittaneelle SANADAlle. Sen jälkeen Naito on lähinnä ollut mukana alakortin monen hengen joukkuematseissa nahistellen johtamansa LIJ-porukan kanssa SANADAn uutta Just 5 Guys -jengiä vastaan.
Naitolle olisi etukäteen pedattu paikkaa koko turnauksen voittoon asti. Miksi? No, vaikuttaa vahvasti siltä, että SANADA on marssimassa kohti Wrestle Kingdomia ja Tokyo Domea mestaruus kourissaan. SANADA on myös päihittänyt kautensa aikana jo kaksi LIJ-jäsentä. Vaikka NJPW:llä menee parhaiten Japanin promootioista, eivät katsojaluvut ole palanneet samalle tasolle kuin ennen pandemiaa, joten satavarmoja vetonauloja tarvitaan täyttämään Domen lehtereitä. Siinä tapauksessa tulee kyseeseen lähinnä kaksi nimeä: Okada ja Naito. Naiton ja SANADAn kohtaaminen tuntuu tässä vaiheessa vuotta niin selkeältä vaihtoehdolta Wrestle Kingdomia pääotteluksi, että tässä on pakko olla jokin iso koira haudattuna. Enkä tarkoita nyt Shuji Ishikawaa. Seuraavan sukupolven tulemista on pedattu niin vahvasti, että Naiton voitto tuntuisi tavallaan kummalta.
Naiton fanit ovat tottuneet kärsimään vuodesta toiseen, mutta siitä huolimatta Naiton pitäisi olla lohkonsa sekä koko turnauksen vahvin ennakkosuosikki. Niinä iltoina, kun Naito jaksaa kehässä yrittää, niin luvassa pitäisi olla myös priimaa. Mutta katsellaan nyt vielä, raaskiiko mies riisua t-paitaansa pois edes jokaiseen turnausotteluun.
Ottelutärppi: Tetsuya Naito vs Zack Sabre Jr (Night 12)
D-lohkon kärkikamppailu ja todennäköisesti lohkovoittajan ratkaiseva koitos. Kaksikon välinen kemia on ennenkin tuottanut huippuotteluita eikä tämäkään vuosi tule olemaan poikkeus.
Zack Sabre Jr. (TMDK)
hallitseva NJPW World Television -mestari
seitsemäs G1 Climax
paras sijoitus: lohkon toinen sija (2018, 2022)
Zack Sabre Jr on ottanut NJPW:ssä entistä suurempaa roolia tänä vuonna. Suzuki-gunin hajottua viime vuoden lopuksi ZSJ ehti olla vain hetkisen ilman kavereita, kunnes löysi itsensä TMDK:n uutena nokkamiehenä Wrestle Kingdomissa. Sabre on myös Domesta lähtien kantanut matkassaan NJPW World Television -mestaruutta, puolustaen vyötä sekä Japanissa että Yhdysvaltojen puolella AEW:ssa ja ROH:ssa. Oman tallinsa johtajana britti on isommassa asemassa kuin koskaan aiemmin NJPW-urallaan.
Sabre on uransa aikana osoittautunut melkoiseksi turnauspainijaksi. Kaksinkertainen New Japan Cup -voittaja ei ole vielä yltänyt G1 Climaxin voittoon, mutta löytyypä taskusta wXw:n 16 Carat Goldin, Progressin Super Strong Style 16:n sekä PWG:n Battle of Los Angelesin pokaalit. Ennakkoon Sabre on päivänselvä jatkoonmenijä turnauksen kokeneimmasta lohkosta. Ainoa saman kaliiberin kaveri on omissa kirjoissani koko turnauksen ennakkosuosikin viittaa kantava Tetsuya Naito, joten Sabrella pitäisi olla tie auki pudotuspeleihin. Paino sanalla “pitäisi.” Sabren parhaalla lohkosijoituksella, toisella sijalla, irtoaisi jatkopaikka. Kakkossijoja on molemmilla kerroilla edeltänyt New Japan Cupin voitto. Tänä vuonna ei Cup-voittoa tullut, joten onko se enne Sabren kirvelevästä kolmossijasta jonkun Hirooki Goton nauraessaan matkalla pankkiin? Toivottavasti ei, sillä ZSJ on omissa paperessani vieläkin koko firman paras painija ja olisi sääli nähdä matkan tyssäävän jälleen kerran lohkopelien puolelle.
Onko tämä siis Sabren vuosi? Ei, mutta jos pudotuspelipaikkaa ei irtoa, niin lupaan valittaa internetissä.
Ottelutärppi: Zack Sabre Jr vs Jeff Cobb (Night 8)
Sabre ja Cobb ovat otelleet jo kahdesti tänä vuonna World Television -mestaruudesta, mutta miten käy tällä kertaa kun kellossa on viisi minuuttia lisää aikaa?
Hirooki Goto (CHAOS)
hallitseva IWGP Heavyweight Tag Team -mestari
16. G1 Climax
paras sijoitus: voittaja (2008)
Hirooki Goto on yksi niistä neljästä miehestä, jotka ovat onnistuneet voittamaan G1 Climaxin ensimmäisellä yrityksellä. Sen jälkeen on valitettavasti seurannut neljätoista pitkää, kylmää ja raskasta vuotta. Ne kolme muuta debytanttivoittajaa ovat joko voittaneet turnauksen sittemmin uudestaan (Kazuchika Okada) tai osallistuneet puoleen siitä määrästä turnauksia, missä Goto on ollut osallisena… yhteensä (Yoshihiro Takayama neljä kertaa ja Kenny Omega kolme kertaa). Goton via dolorosalla on ollut yksi kohokohta, finaalipaikka vuonna 2016, jolloin tosin tuli tappio kenenkäs muunkaan kuin Omegan kynsissä.
Tikulla silmään, joka vanhoja muistelee. Viime vuosina Goto on niittänyt menestystä joukkuedivisioonassa, kun paritus YOSHI-HASHIn kanssa on toiminut paremmin kuin kukaan olisi osannut aavistaa.
Entinen G1-voittaja on surullisesta tilastostaan huolimatta aina uhka G1 Climaxin aikana. Goto on usein kärkikamppailuissa mukana ennen romahtamistaan keskikastin puolelle. Voiko tämä vuosi tarkoittaa paluuta kohti huippua? Muistakaa, G1 Climaxin kirjain G tarkoittaa Gotoa! (Oikeasti G1 on lyhenne Grade-1 termistä, mutta ei anneta sen tulla Goton toiveikkaan iskulauseen tielle.)
Ottelutärppi: Hirooki Goto vs Tetsuya Naito (Night 4)
Goto ja Naito ovat kohdanneet G1 Climaxissa jo seitsemän kertaa, voittojen ollessa hiuksenhienosti Naiton hyväksi 4-3. Tasoittaako Goto puntit, kun kaksikko kohtaa toisensa kuudetta kertaa seitsemän vuoden sisällä?
Toru Yano (CHAOS)
17. G1 Climax
paras sijoitus: lohkon kolmas (2007)
Loppuuko sekoilu koskaan? Ei, jos asiaa kysytään Toru Yanolta.
Raskaan sarjan huumoriosastoa edustava veijari saa joko katsojan hörisemään vanhoille vitseille tai sitten repimään jälleen hiukset päästään. Promootion jäniskevennys kierrättää jälleen vanhoja metkujaan
Turnauksen toiseksi kokenein osallistuja ei ole koskaan menestyksellä juhlinut, mutta napsii kieroilla tempuillaan aina voittoja itseään kovemmista painijoista. Samaa on todennäköisesti luvassa myös tänä vuonna. Kuka tahansa voi hävitä Yanolle menettämättä tippaakaan uskottavuuttaan ja juuri se tekee Yanosta niin tärkeän osan vuosittaista painijuhlaa.
Ottelutärppi: Toru Yano vs Zack Sabre Jr (Night 4)
Yanon otteluista mikään ei varmaan tule rikkomaan edes maagista hyvän rajapyykkiä, mutta ehkäpä ZSJ:n kanssa saadaan revittyä vanhoista sketseistä vielä jotain irti.
Jeff Cobb (United Empire)
viides G1 Climax
paras sijoitus: lohkon toinen (2021)
Jeff Cobb on vakiinnuttanut paikkansa United Empiren luottomiehenä ja yläkortin vakiokasvona. Viime vuonna palkintokaappi täydentyi muutamalla kovin lyhyellä joukkuemestaruuskaudella Great O-Khanin kanssa. Tämä vuosi on lähinnä kulunut ZSJ:n kanssa NJPW World Television -mestaruudesta nahistellessa. Tallin johtajan Will Ospreayn ollessa loukkaantuneena kohtuullisen pätkän on Cobb ottanut vastuuta United Empiren syömähampaana.
Vaikka Cobb on hävinnyt oikeastaan kaikki feudinsa NJPW:ssä, hän on silti uhka illasta toiseen. Miehellä on tilillään pisin peräkkäisten G1-otteluiden voittoputki, joka syntyi vuonna 2021 Cobbin voittaessa kahdeksan ensimmäistä lohko-otteluaan. Valitettavasti se yhdeksäs päättyi tappioon, joka jätti miehen lohkonsa toiselle sijalle. Aivan samaan rahkeet eivät tule enää riittämään, sillä miehen kolme muuta G1-reissua ovat päättyneet huomattavasti vaatimattomammin kolmen tai neljän voiton merkeissä.
Entinen Matanza voi parhaillaan toimittaa huippuotteluita myös NJPW:n kehässä, vaikka ikää alkaa jo kertyä. ZSJ ja Naito ovat tuttuja hippatovereita, joiden kanssa laatu on jo taattu. Cobb voi uskottavasti voittaa kenet tahansa, mutta ei ole niin suojeltu ettei voisi hävitä myös Coughlinin ja Hasten kaltaisille pienemmän profiilin nimille. Cobb on lohkossaan tärkeä moottori, joka pitää homman käynnissä illasta toiseen.
Ottelutärppi: Jeff Cobb vs Alex Coughlin (Night 4)
Kaksi voimanpesää viskomassa toisiaan ympäri kehää, kyllä kiitos!
Shane Haste (TMDK)
ensimmäinen G1 Climax
paras sijoitus: –
Shane Haste vietti viisi hikistä vuotta Floridan lämmössä, josta käteen jäi lähinnä SLAPJACK-naamio. Ennen WWE-keikkaa Haste ja joukkuepari Nicholls olivat yhdessä TMDK, Australian painikentän kuumin vientituote ja Pro Wrestling NOAHin joukkuedivisioonan kulmakivi. Vuonna 2022 kaksikko palasi yhteen ja palasi samalla Japaniin, tällä kertaa NJPW:n riveihin. Sitä on seurannut hyvä World Tag League -sijoitus, muutama joukkuemestaruushaasto sekä TMDK-tallin tuominen NJPW:n puolelle.
Jostain kumman syystä minulla on takaraivossa tunne, että Haste olisi joukkuepariaan taidokkaampi yksilöpainija. Samalla en kyllä muista yhtäkään näkemääni miehen yksilöottelua. Turnausmenestystä lienee joukkuespesialistilta turha odottaa, mutta Haste on tärkeä tuore tuulahdussa kokeneessa D-lohkossa. Toisessa aikajanassa Hasten paikalla olisi Kyle Fletcher ja kansa olisi huomattavasti innokkaampi.
Haste on vahva ehdokas lohkon jumboksi, mutta toimittaa kehässä toivottavasti päteviä keskikortin koitoksia.
Ottelutärppi: Shane Haste vs Zack Sabre Jr (Night 10)
Tallitoverit vastakkain ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2012. Silloin Haste vei pidemmän korren kahdessa NOAH-kohtaamisessa. Kymmenen vuotta myöhemmin Sabre on yksi NJPW:n kovimmista nimistä ja Haste verrattain tuore, vaikkakin kokenut lisäys joukkuedivisioonaan.
Alex Coughlin (Bullet Club)
hallitseva STRONG Openweight Tag Team -mestari
ensimmäinen G1 Climax
paras sijoitus: –
L.A. Dojon ensimmäisen koulutuserän kypsyi pitkään kilpaveljiensä kanssa Kalifornian lämmössä. Pandemia viivytti entisestään joukon tulevaisuutta Japanin puolella, mutta Coughlin rantautui vihdoin paikalle viime vuoden World Tag Leaguessa. Menestystä ei tullut, mutta Dominionissa nähtiin liittyminen Bullet Clubiin ja heinäkuussa tilille kilahti myös ensimmäinen mestaruusvoitto Gabe Kiddin rinnalla.
Coughlin on lohkonsa nuorin ja kokemattomin kaveri ja juuri siitä syystä niin kiinnostava. Olen odotellut vuositolkulla Coughlinin, Kiddin ja Connorsin läpimurtoa (Karl Fredricks saa etsiä omaa suuntaansa kesäteatterissa) ja nyt siihen tarjotaan mahdollisuus. Coughlin saapuu turnaukseen nälkäisenä, tavoitteenaan tehdä yleisöön ja toimistoon valtava vaikutus. Jos Coughlin haluaa kehittyä entisestään, kuukauden painirupeama Tanahashin, Naiton, Sabren ja Goton kaltaisten veteraanien kanssa on parasta mitä miehelle voi tapahtua.
Suurta pistesummaa ei välttämättä tarvitse odotella, mutta aivan kuten Kiddin kohdalla, myös Coughlinin tappiot voivat synnyttää mielenkiintoisia mestaruushaastajia. Tai sitten Tetsuya Naito lähinnä tuhahtaa STRONG Tag Team -mestaruudelle ja lähtee kotiin. Joka tapauksessa Coughlinia kannattaa pitää silmällä.
Ottelutärppi: Alex Coughlin vs Hirooki Goto (Night 8)
Coughlin ja Goto iskivät sapeleita yhteen ennen turnausta jo joukkuemestaruusottelun merkeissä, samat kaunat on hyvä pitää pinnalla myös yksilöottelun merkeissä.
Yleisiä ajatuksia D-lohkosta:
D-lohko on kirkkaasti kattauksen kokenein, sillä mukana on koko joukon neljä eniten turnauskäyntejä kerännyttä painijaa ja jopa kolme entistä voittajaa. Kokemus on samalla lohkon suurin taakka vanhalle katsojalle, sillä viisikko Tanahashi/Naito/Goto/ZSJ/Yano tuntuvat olleen samoissa lohkoissa jatkuvasti viime vuosien aikana. Hirveän tuoreita kohtaamisia ei siis ole tarjolla. Lohko kärsii eniten tuoreiden nimien puutteesta, vaikka Haste ja Coughlin soppaa sekoittavatkin. Jos Haste ja Coughlin onnistuvat ja Tanahashi saa käännettyä kelloa taas pari vuotta taaksepäin, saattaa kasassa olla todella kovatasoinen lohko. Mukana on myös omissa kirjoissani selkeä voittajasuosikki Naito, mutta kaikki herran pitkäaikaiset fanit tietävät että voittoa povaaviin ennusteisiin on ollut yleensä turha luottaa.
Jatkoon: Zack Sabre Jr, Tetsuya Naito
Aikataulu:
Turnaus alkaa heinäkuun 15. päivä ja loppuu elokuun 13. päivä. G1 Climax -kiertueen aikana järjestetään yhteensä 19 tapahtumaa. Tapahtumien kortit löydät alta.
Night 1 – 15.7. – Aloitus klo 11.00 Suomen aikaa – Ilmainen lähetys NJPW Worldissa
B-lohko: YOSHI-HASHI vs. El Phantasmo
A-lohko: Chase Owens vs. Gabe Kidd
B-lohko: Tanga Loa vs. KENTA
A-lohko: Shota Umino vs. Ren Narita
B-lohko: Kazuchika Okada vs. Great O-Khan
A-lohko: Yota Tsuji vs. Kaito Kiyomiya
B-lohko: Taichi vs. Will Ospreay
Pääottelu – A-lohko: SANADA vs. Hikuleo
Night 2 – 16.7. – Aloitus klo 08.00 Suomen aikaa – Ilmainen lähetys NJPW Worldissa
C-lohko: Tomohiro Ishii vs. David Finlay
D-lohko: Hirooki Goto vs. Toru Yano
C-lohko: Mikey Nicholls vs. Aaron Henare
D-lohko: Shane Haste vs. Alex Coughlin
C-lohko: Shingo Takagi vs. Eddie Kingston
D-lohko: Hiroshi Tanahashi vs. Zack Sabre Jr.
C-lohko: Tama Tonga vs. EVIL
Pääottelu – D-lohko: Tetsuya Naito vs. Jeff Cobb
Night 3 – 18.7. – Aloitus klo 12.30 Suomen aikaa
A-lohko: Kaito Kiyomiya vs. Chase Owens
B-lohko: Great O-Khan vs. KENTA
A-lohko: Hikuleo vs. Gabe Kidd
B-lohko: Taichi vs. Tanga Loa
A-lohko: Ren Narita vs. Yota Tsuji
B-lohko: YOSHI-HASHI vs. Will Ospreay
A-lohko: SANADA vs. Shota Umino
Pääottelu – B-lohko: Kazuchika Okada vs. El Phantasmo
Night 4 – 19.7. – Aloitus klo 12.30 Suomen aikaa
D-lohko: Toru Yano vs. Zack Sabre Jr.
C-lohko: Mikey Nicholls vs. David Finlay
D-lohko: Jeff Cobb vs. Alex Coughlin
C-lohko: Eddie Kingston vs. EVIL
D-lohko: Hiroshi Tanahashi vs. Shane Haste
C-lohko: Shingo Takagi vs. Aaron Henare
D-lohko: Hirooki Goto vs. Tetsuya Naito
Pääottelu – C-lohko: Tomohiro Ishii vs. Tama Tonga
Night 5 – 21.7. – Aloitus klo 12.30 Suomen aikaa
B-lohko: YOSHI-HASHI vs. Tanga Loa
A-lohko: Ren Narita vs. Gabe Kidd
B-lohko: El Phantasmo vs. Great O-Khan
A-lohko: Hikuleo vs. Chase Owens
B-lohko: Will Ospreay vs. KENTA
A-lohko: Shota Umino vs. Kaito Kiyomiya
B-lohko: Kazuchika Okada vs. Taichi
Pääottelu – A-lohko: SANADA vs. Yota Tsuji
Night 6 – 23.7. – Aloitus klo 12.00 Suomen aikaa
D-lohko: Zack Sabre Jr. vs. Alex Coughlin
C-lohko: Tama Tonga vs. Mikey Nicholls
D-lohko: Hirooki Goto vs. Shane Haste
C-lohko: Aaron Henare vs. Eddie Kingston
D-lohko: Toru Yano vs. Tetsuya Naito
C-lohko: Tomohiro Ishii vs. Shingo Takagi
D-lohko: Hiroshi Tanahashi vs. Jeff Cobb
Pääottelu – C-lohko: David Finlay vs. EVIL
Night 7 – 25.7. – Aloitus klo 12.30 Suomen aikaa
B-lohko: Will Ospreay vs. Great O-Khan
A-lohko: Shota Umino vs. Gabe Kidd
B-lohko: Taichi vs. KENTA
A-lohko: Yota Tsuji vs. Chase Owens
B-lohko: Tanga Loa vs. El Phantasmo
A-lohko: Ren Narita vs. Hikuleo
B-lohko: Kazuchika Okada vs. YOSHI-HASHI
Pääottelu – A-lohko: SANADA vs. Kaito Kiyomiya
Night 8 – 26.7. – Aloitus klo 12.30 Suomen aikaa
C-lohko: Aaron Henare vs. EVIL
D-lohko: Hirooki Goto vs. Alex Coughlin
C-lohko: Shingo Takagi vs. Mikey Nicholls
D-lohko: Hiroshi Tanahashi vs. Toru Yano
C-lohko: Tomohiro Ishii vs. Eddie Kingston
D-lohko: Tetsuya Naito vs. Shane Haste
C-lohko: Tama Tonga vs. David Finlay
Pääottelu – D-lohko: Zack Sabre Jr. vs. Jeff Cobb
Night 9 – 27.7. – Aloitus klo 12.30 Suomen aikaa
A-lohko: Shota Umino vs. Chase Owens
B-lohko: YOSHI-HASHI vs. Taichi
A-lohko: Kaito Kiyomiya vs. Gabe Kidd
B-lohko: Tanga Loa vs. Great O-Khan
A-lohko: Hikuleo vs. Yota Tsuji
B-lohko: El Phantasmo vs. KENTA
A-lohko: SANADA vs. Ren Narita
Pääottelu – B-lohko: Kazuchika Okada vs. Will Ospreay
Night 10 – 30.7. – Aloitus klo 10.00 Suomen aikaa
C-lohko: Aaron Henare vs. David Finlay
D-lohko: Toru Yano vs. Jeff Cobb
C-lohko: Mikey Nicholls vs. Eddie Kingston
D-lohko: Tetsuya Naito vs. Alex Coughlin
C-lohko: Tomohiro Ishii vs. EVIL
D-lohko: Zack Sabre Jr. vs. Shane Haste
C-lohko: Tama Tonga vs. Shingo Takagi
Pääottelu – D-lohko: Hiroshi Tanahashi vs. Hirooki Goto
Night 11 – 1.8. – Aloitus klo 13.00 Suomen aikaa
A-lohko: Hikuleo vs. Kaito Kiyomiya
B-lohko: YOSHI-HASHI vs. Great O-Khan
A-lohko: Ren Narita vs. Chase Owens
B-lohko: Taichi vs. El Phantasmo
A-lohko: SANADA vs. Gabe Kidd
B-lohko: Tanga Loa vs. Will Ospreay
A-lohko: Shota Umino vs. Yota Tsuji
Pääottelu – B-lohko: Kazuchika Okada vs. KENTA
Night 12 – 2.8. – Aloitus klo 12.30 Suomen aikaa
D-lohko: Hiroshi Tanahashi vs. Alex Coughlin
C-lohko: Mikey Nicholls vs. EVIL
D-lohko: Toru Yano vs. Shane Haste
C-lohko: Tomohiro Ishii vs. Aaron Henare
D-lohko: Hirooki Goto vs. Jeff Cobb
C-lohko: Tama Tonga vs. Eddie Kingston
D-lohko: Tetsuya Naito vs. Zack Sabre Jr.
Pääottelu – C-lohko: Shingo Takagi vs. David Finlay
Night 13 – 5.8. – Aloitus klo 11.00 Suomen aikaa
A-lohko: Shota Umino vs. Hikuleo
A-lohko: Ren Narita vs. Kaito Kiyomiya
A-lohko: SANADA vs. Chase Owens
A-lohko: Yota Tsuji vs. Gabe Kidd
Night 14 – 6.8. – Aloitus klo 08.00 Suomen aikaa
B-lohko: Taichi vs. Great O-Khan
B-lohko: Kazuchika Okada vs. Tanga Loa
B-lohko: El Phantasmo vs. Will Ospreay
B-lohko: YOSHI-HASHI vs. KENTA
Night 15 – 8.8. – Aloitus klo 12.30 Suomen aikaa
C-lohko: Eddie Kingston vs. David Finlay
C-lohko: Shingo Takagi vs. EVIL
C-lohko: Tama Tonga vs. Aaron Henare
C-lohko: Tomohiro Ishii vs. Mikey Nicholls
Night 16 – 9.8. – Aloitus klo 12.30 Suomen aikaa
D-lohko: Hiroshi Tanahashi vs. Tetsuya Naito
D-lohko: Hirooki Goto vs. Zack Sabre Jr.
D-lohko: Jeff Cobb vs. Shane Haste
D-lohko: Toru Yano vs. Alex Coughlin
Night 17 – 10.8. – Aloitus klo 12.30 Suomen aikaa
Puolivälierä #1: A-lohkon voittaja vs. C-lohkon toinen
Puolivälierä #2: B-lohkon voittaja vs. D-lohkon toinen
Puolivälierä #3: C-lohkon voittaja vs. B-lohkon toinen
Puolivälierä #4: D-lohkon voittaja vs. A-lohkon toinen
Night 18 – 12.8. – Aloitus klo 11.00 Suomen aikaa
Välierä #1: Puolivälierä #1 voittaja vs. Puolivälierä #2 voittaja
Välierä #2: Puolivälierä #3 voittaja vs. Puolivälierä #4 voittaja
Night 19 (G1 Climax Final) – 13.8. – Aloitus klo 09.00 Suomen aikaa
G1 Climax 33 loppuottelu: Välierä #1 voittaja vs. Välierä #2 voittaja
No Comment