EsittelytIndyt ja muut

Pinnan alla kuplii – viikoittaiset vaihtoehdot WWE:lle ja AEW:lle

Juuri nyt, lokakuun ensimmäisenä viikkona vuonna 2019 on yhdysvaltalainen showpaini mielenkiintoisen murroksen kynnyksellä.

Tulevana yönä All Elite Wrestlingin viikoittainen painiohjelma Dynamite näkee vihdoin päivänvalon suuren hypen saattelemana TNT -kanavalla. WWE:näkin tunnettu Herra Vincent Kennedy McMahonin friikkisirkus teki vastaliikkeen jo kaksi viikkoa sitten. Farmista kolmanneksi brändiksi varttunut NXT muutti WWE Networkilta USA -kanavalle, muuttuen samalla kaksituntiseksi suoraksi lähetykseksi – joka ”sattumalta” osuu tismalleen samalle viikonpäivälle ja kellonlyömälle kuin AEW:n uusi ohjelma.

Perjantaina WWE:n SmackDown siirtyy rahakkaan diilin myötä FOX -kanavalle, jolla tiettävästi on suuret odotukset uuden satsauksensa suhteen. Samalla WWE on kovan paineen alla – ja erinomaisen mahdollisuuden äärellä – nostaa tuotteensa laatua. Tällä viikolla myös Raw’ssa nähtiin hieman kasvojenkohotusta, kun uudet lavasteet paljastettiin ja ohjelman aloittavat pyrotekniikat tekivät paluun.

WWE:n ja AEW:n synnyttämien isojen aaltojen iskeytyessä rantaan, tapahtuu myös pintaa syvemmällä mielenkiintoista kuplintaa.


Impact Wrestling, joka varmasti jatkaa eloaan vielä ydintuhonkin jälkeen kuin torakka, pyörii tiistaisin AXS TV -kanavalla. Siellä varmasti onkin turvalliset oltavat, sillä Impactin emoyhtiö Anthem Sports & Entertaiment juuri hiljattain osti enemmistön kanavan osakkeista. Samalla taajuudella pyörivät lauantaisin myös New Japan Pro Wrestlingin koostelähetykset, sekä naispainiin keskittyvä Women of Wrestling.

Kuten Smarksiden podcasteissa pariin otteeseen on tullut todettua, Impact on minulle henkilökohtaisesti aina jäänyt sokeaksi pisteeksi – mitä nyt jotain yksittäisiä LOLTNA-sekoiluja on jälkeenpäin hieman nähnyt. Impact on kuitenkin jo jonkin aikaa herättänyt mukavasti keskustelua Smarksiden Discord-serverillä, ja enimmäkseen siitä onkin saanut kuulla hyvää. Impactille pitänee ehkä tulevaisuudessa antaa mahdollisuus, sillä juonikuviot kuulostavat mukavan lennokkailta. Jos niiden lisäksi tarjolla on myös hyvää painia, niin mikäs sen parempaa.

Impact Wrestlingiä voit seurata IMPACT Plus -suoratoistapalvelusta. Palvelun hinta on 7,99 dollaria kuukaudessa, ilmainen kokeilujakso 30 päivää.


Tiistai-iltoihin ryysää myös nykyään Al Snow’n omistama Ohio Valley Wrestling, joka luultavasti parhaiten muistetaan WWE:n farmina vuosilta 1998-2008. Nykyään OVW toimii Impactin farmina, ja onkin mielenkiintoista että lähetyspäivä ja -aika on tismalleen sama kuin isoveljellään – siitä huolimatta, että käsittääkseni OVW:n ohjelma tulee näkymään televisiossa vain parilla kentuckylaisella paikalliskanavalla.

Kerrottakoon vielä erikoisena triviana, että OVW neuvottelee parhaillaan paikallisen opetushallituksen kanssa. Mikäli kaikki menee putkeen, on siellä pian mahdollista suorittaa showpainin ammattitutkinto, johon sisältyy painin lisäksi mm. liiketalouden, markkinoinnin ja tv-tuotannon opintoja.

Ohio Valley Wrestlingiä voit seurata OVW Wrestling Network -suoratoistapalvelusta. Palvelun hinta on 4,99 dollaria kuukaudessa, ilmainen kokeilujakso 14 päivää.


Lauantaisin esitetään Major League Wrestlingin Fusion -ohjelmaa, jota jenkkilässä voi ihmetellä BeIN Sports -kanavalla. Tähänkään promootioon en ole vielä henkilökohtaisesti ehtinyt ottamaan tuntumaa, mutta positiivista pöhinää on korviini kantautunut jonkin verran. MLW:llä on tehnyt yhteistyötä ainakin AEW:n, Impactin ja meksikolaisen AAA:n kanssa, mutta on kilpailun kiristyessä myös alkanut heitellä painijoiden suuntaan eksklusiivisia sopimuksia.

MLW Fusionia voit seurata YouTubesta ja FITE -suoratoistopalvelusta – ilmaiseksi!


Myös Ring of Honor on edelleen olemassa, mutta kiinnostaako Matt Tavenin pakkosyöttö ketään onkin sitten eri asia. Heidän viikoittaisensa on vailla vakituista kanavaa ja ajankohtaa, eli seilaa vähän missä milloinkin. ROH:in maine on viime aikoina ottanut kolauksia omituisesta bookkauksesta ja Bully Rayn touhuista, mutta puskaradion mukaan sentään maksulähetyksissä on ollut joitain kelpo otteluita.

Ring of Honoria voit seurata FITE -suoratoistopalvelusta – ilmaiseksi!


Los Angelesin paikalliskanavalla KDOC-TV on mahdollista bongata Championship Wrestling from Hollywood. CWFH toimi alkuun National Wrestling Alliancen alaisuudessa, mutta irrottautui omaksi yksikökseen vuonna 2012. Vähälle huomiolle jäänyt pienemmän profiilin promootio, jossa pörrää länsirannikon indynimiä. ”Maailman kiltein mies” Jervis Cottonbelly yksinään riittää syyksi ryhtyä seuraamaan.

Championship Wrestling from Hollywoodia voit seurata FITE -suoratoistopalvelusta – ilmaiseksi!


Tulevista viikoittaisista painiohjelmista itseäni kiinnostaa eniten Beyond Wrestlingin Uncharted Territory, jonka toinen tuotantokausi alkaa huomenna torstaina eli 3.10. Uncharted Territorya ei tosin lähetetä edes paikalliskanavilla, vaan ainoastaan internetin ihmeellisessä maailmassa. Beyond Wrestling täytti juuri kymmenen vuotta, ja aivan alussa sen painijat esiintyivät treenihallilla vain toisilleen – tavoitteenaan lyödä kollegat ällikällä. Myöhemmin laajennettiin perinteisen indypromootion tapaan järjestettyihin tapahtumiin, ja Uncharted Territory -ohjelman ensimmäinen kausi nähtiin tänä vuonna huhti-heinäkuun aikana kaikkiaan 18 jakson voimin.

Ryhdyin katselemaan ohjelmaa jälkijunassa vasta hiljattain, mutta se on napannut hienosti otteeseensa. Lähetyksissä keskitytään pääosin laadukkaaseen painiin, muutamilla promoilla ja haastatteluilla maustettuna. Mukana on ollut niin Maxwell Jacob Friedmanin, Joey Janelan, David Starrin ja Orange Cassidyn kaltaisia isompia indynimiä, kuin myös vielä nousuaan tekeviä Chris Dickinsonin, Solo Darlingin ja Kris Statlanderin nousevia kykyjä – unohtamatta Nick vitun Gagea. Ensimmäisen kauden parhaimpia juttuja on ollut viikosta toiseen jatkuneet Discovery Gauntlet -ottelut, joiden voittaja jatkaa esiintymisiä viikosta toiseen uuden vastustajan kanssa. Näissä otteluissa Beyondin yleisön suosioon on noussut ainakin Thomas Santell, joka luultavasti on viihdyttävin painija josta vielä et ole kuullut. Hän tuleekin kohtaamaan kakkoskauden avausjaksossa itse Orange Cassidyn.

Uncharted Territorya voit seurata Independet Wrestling TV -suoratoistopalvelusta. Palvelun hinta on 10 dollaria kuukaudessa, tai 100 dollaria vuoden kestävästä tilauksesta. Ilmainen kokeilujakso 20 päivää promokoodilla BEYOND


Toinen kiinnostava tulokas on kiilannut esiin hieman takavasemmalta. Kyseessä on National Wrestling Alliancen uusi ohjelma Power, jonka ensimmäiset nauhoitukset pidettiin tämän viikon maanantaina ja tiistaina. Avausjakso näkee päivänvalon tulevan viikon tiistaina, eli 8.10. Power tulee erottumaan joukosta jo puhtaasti estetiikallaan, sillä kyseessä on 70- ja 80-lukujen henkeä kanavoiva studiossa nauhoitettu ohjelma. NWA:n rosterista löytyvät ensimmäisten nauhoitusten perusteella mm. Nick Aldis, Mr. Anderson, Homicide, Eddie Kingston, Colt Cabana ja Eli Drake.

Itselleni ohjelman ovat jo myyneet Ashley Vox, jolla on allaan kova vuosi indykehissä, ja kaikkia fysiikan ja logiikan lakeja uhmaten kevään Joey Janela’s Spring Breakissa LAX:ia vastaan mainion matsin otelleet Ricky Morton ja Robert Gibson, eli legendaarinen The Rock ’n’ Roll Express.

NWA Poweria voit seurata YouTubesta tai FITE -suoratoistopalvelusta – ilmaiseksi!


Meitä painifaneja kyllä nykyaikana hemmotellaan, sillä kiinnostavaa showpainia on tarjolla enemmän kuin koskaan, ja sitä on mahdollista katsoa helpommin kuin koskaan.

WWE:n ja AEW:n lisäksi kannattaakin suunnata rohkeasti uusille apajille – pintaa syvemmältä haaviin saattaa tarttua vaikka minkälaisia vonkaleita.

 

Ville Vuohtoniemi

Ville Vuohtoniemi

Töölön CHIKARA-spesialisti, joshi-intoilija ja deathmatch-maanikko. Ääntelehtii usein podcasteissa, toisinaan selostuspöydän takana. Luultavasti jonain päivänä hautautuu elävältä Smarksiden VHS-kirjaston alle.

Previous post

Ennakko: FCF Wrestling Show Live! (5.10.2019)

Next post

Smarkside perkaa: AEW Dynamite vs. WWE NXT (3.10.2019)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *