#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi – CM Punk vs. Chris Hero (2003)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta.


Independent Wrestling Association Mid-South on painipromootio jonka Ian Rotten perusti vuonna 1996. Vaikka promootio tuli tunnetuksi rajuista hardcore-otteluista – jopa siinä määrin että Indianan osavaltion poliisi otti lafkan väkivaltaisuuden takia suurennuslasin alle vuonna 2008 – tarjosi se myös alustan 2000-luvun alun nouseville indynimille näyttää taitojaan. Kaikenlaisen “roskapainin” seassa nähtiin mm. sellaisia nimiä kuin Samoa Joe, AJ Styles, Bryan Danielson, Christopher Daniels

…sekä tietysti CM Punk ja Chris Hero.

Guinnessin ennätystenkirjan mukaan kaikkien aikojen pisin showpainiottelu kesti 12 tuntia. Punkin ja Heron eeppinen 2 out of 3 Falls -ottelu IWA-MS:n mestaruudesta ei ole ehkä niin pitkä, mutta aika hemmetin pitkä joka tapauksessa.

Punkin ja Heron juonikuvio IWA-Mid Southissa oli kuuma kaamaa 2000-luvun alun indyskenessä. Kaksikon ottelut venyivät usein maratonmaisiin mittoihin ja päättyivät joskus vasta aikarajan umpeutuessa – niin oli käynyt myös tätä edeltävässä mestaruusottelussa joka päättyi tasapeliin kestettyään tunnin. Uusintaotteluun oli annettu aikaa hurjat 90 minuuttia joista Punk ja Hero ottavat kaiken ilon irti.

Kestääkö perseesi tai keskittymiskykysi istua läpi tämän mammuttimaisen ottelun joka äänestettiin IWA-MS:n kaikkien aikojen kolmanneksi parhaaksi matsiksi?

CM Punk (c) vs Chris Hero – IWA-MS Championship 2 out of 3 Falls 90 Minute Time Limit Match (IWA-MS When Hero Met Punk, 7.2.2003)

Ville Vuohtoniemi

Ville Vuohtoniemi

Töölön CHIKARA-spesialisti, joshi-intoilija ja deathmatch-maanikko. Ääntelehtii usein podcasteissa, toisinaan selostuspöydän takana. Luultavasti jonain päivänä hautautuu elävältä Smarksiden VHS-kirjaston alle.

Previous post

Jälkipyykkinaru #3: Joey Janela's Spring Break 2

Next post

Arvio: NXT TakeOver: New Orleans

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *