#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi – Fuji Yamada vs Marc Rollerball Rocco (1987)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta.


Iso-Britannian painibuumi oli suuntaamassa kohti parikymmenvuotista syväunta legendaarisen World of Sport -urheiluohjelman lakattua vuonna 1985. Näissä tunnelmissa nuori New Japanin dojon kasvatti Keiichi Yamada suuntasi Englantiin perinteiselle ”excursionilleen”, japanilaispainijoiden perinteikkäälle matkalle maailmalle oppimaan lajinsa salat. Nimeksi vaihtui ”Flying” Fuji Yamada ja 21-vuotias tulokas alkoi niittämään menestystä keskiraskaassa painoluokassa ja voittaen mestaruuden Marc Roccolta.

Marc ”Rollerball” Rocco tultaisiin myöhemmin tuntemaan yhtenä aikansa parhaimmista eurooppalaisista painijoista. Veteraani oli aikanaan taistellut Dynamite Kidin, Chris Adamsin ja Robbie Brooksiden kaltaisia tähtiä vastaan. Rocco oli myös noussut tähdeksi Japanissa. Rocco oli ensimmäinen mies, joka veti kasvoilleen Black Tigerin naamion ja vietti 80-luvun alkupuolen alkuperäisen Tiger Maskin arkkivihollisena. Roccolla oli myös ollut oma roolinsa Yamadan kouluttamisessa niin Japanissa kuin Englannin maaperällä.

Kesäkuussa Rocco haastoi Yamadan uusintaotteluun mestaruudestaan, tietenkin klassisilla brittiläisillä paras kolmesta -säännöillä.

Rocco palasi vielä muutaman kerran Japaniin, muttei saavuttanut erää suurempaa menestystä. Yamada palasi muutamaa vuotta myöhemmin takaisin Japaniin ja hänestä tuli yksi kaikkien aikojen merkittävimmistä kevyen painoluokan painijoista. Maailma tuntee hänet paremmin nimellä Jushin Thunder Liger.


Fuji Yamada vs. Marc Rollerball Rocco (All Star Wrestling, 13.6.1987)

Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Ammattimainen tyhjäntoimittaja, jonka elämässä showpaini on roikkunut mukana sitkeän torakan lailla yli vuosikymmenen ajan. Toimii vakioäänenä Smarksiden ääniaalloilla ja onnistuu unohtamaan velvoitteensa kirjoitetun sisällön tuottajana. Kaikin puolin stereotyyppinen paininörtti, jonka naama kelpaa vain ja ainoastaan radioon.

Previous post

Jälkipyykkinaru #21: AAW Windy City Classic XIV

Next post

Jälkipyykkinaru #22: FCF Wrestling Show Live! (2.2.2019)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *