#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi – Giant Baba vs The Destroyer (1969)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta.


Aiemmin tänä vuonna menehtynyt Dick Beyer, paremmin tunnettu kehänimellään The Destroyer, terrorisoi painikehiä noin kolmenkymmenen vuoden ajan 1950-lvulta eteenpäin. Yksi kaikkien aikojen legendaarisimmista naamioiduista painijoista niitti erityisesti mainetta Japanissa, jossa hän oli suurimmista gaijineista kautta aikojen. Destroyerilla on kunnia olla ainoa mies, joka on voittanut japanilaisen painin historian kolme kuuluisinta painijaa: Rikidozanin, Antonio Inokin sekä Giant Baban.

Vaikka kamppailut Rikidozania vastaan olivat jättimäisiä vetonauloja, kaksikon ottelun vetäessä vuonna 1963 Japanissa ruudun ääreen jopa 70 miljoonaa katsojaa, olivat Destroyerin ottelut Rikidozanin oppilasta Babaa vastaan lähes yhtä kuuluisia. Itse asiassa, Destroyerin ja Baban ottelu Kaliforniassa vuonna 1962 pääsi Japanissa sanomalehtiin asti ja antoi Destroyerille pääsylipun Japaniin. Kehän veriviholliset muodostivat sen ulkopuolella ystävyyssuhteen, joka kesti Baban kuolemaan asti. Destroyer oli mukana auttamassa Babaa perustamaan All Japan Pro Wrestlingin 1970-luvun alussa.

Vuonna 1969 miehet seisoivat kuitenkin kehässä vastakkain ehkä siinä kaikkein klassisimmassa kohtaamisessaan. Pelissä oli Baban hallussaan pitämä NWA Internation Heavyweight Championship, kellossa aikaa tunti ja menetelmänä paras kolmesta ratkaisusuorituksesta.

Tuudittaudu yksinkertaisimpiin aikoihin ja anna Baban jalkasaksien, Destroyerin konnankoukkujen ja vanhan kunnon psykologian viedä mennessään.


The Destroyer vs Giant Baba (JWA – 5.3.1969)

Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Ammattimainen tyhjäntoimittaja, jonka elämässä showpaini on roikkunut mukana sitkeän torakan lailla yli vuosikymmenen ajan. Toimii vakioäänenä Smarksiden ääniaalloilla ja onnistuu unohtamaan velvoitteensa kirjoitetun sisällön tuottajana. Kaikin puolin stereotyyppinen paininörtti, jonka naama kelpaa vain ja ainoastaan radioon.

Previous post

Jälkipyykkinaru #58: NJPW Royal Quest

Next post

Viisi pointtia: NXT UK TakeOver: Cardiff (31.8.2019)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *