#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi – The Great Muta vs Hiroshi Hase (1992)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta.


Helmikuussa saimme kuulla, että The Great Muta eli Keiji Muto menisi polvileikkaukseen, jossa hänen molempiin polviinsa asetettaisiin tekonivelet. Japanilaisen painin legenda, yksi Kolmesta Muskotööristä Shinya Hashimoton ja Masahiro Chonon rinnalla teki yhden viimeisistä Moonsaulteistaan Wrestle1- promootion tapahtumassa maaliskuun 14. päivä. Muta oli popularisoinut liikkeen käytön 80-luvun lopulla ja maksoi siitä polvillaan.

Muta on yli 30-vuotisella urallaan saavuttanut paljon. Hän on yksi kolmesta miehestä, jotka ovat voittaneet NWA World Heavyweight -mestaruuden, AJPW Triple Crownin sekä IWGP Heavyweight -mestaruuden. Hän oli mukana perustamassa Wrestle1 -promootiota ja toimi ennen sitä myös AJPW:n omistajana. Amerikkalaiselle yleisölle Muta tuli tutuksi etenkin WCW:n riveissä, jossa hän taisteli etenkin Stingiä vastaan otteluissa, joita osaa muisteltiin lämmöllä vielä vuosia myöhemmin.

Yksi Mutan kuuluisimmista otteluista tapahtui kuitenkin Japanissa, tarkemmin sanottuna Osakassa joulukuussa 1992. Historiallisena nippelitietona samassa tapahtumassa muuan Tony Halme menetti raskaan sarjan joukkuemestaruuden Road Warrior Hawkin ja Kensuke Sasakin Hell Raisers -joukkueelle. Mutaa vastassa oli Hiroshi Hase, Mutan entinen joukkuetoveri ja sittemmin myös Japanin urheiluministeri. Muta lähti otteluun punainen kasvomaali kasvoillaan… ja poistui kasvot punaisina. Kyllä, tämä on se ottelu, jossa syntyi ”Mutan skaala.” Kyseinen skaala määrittelee ottelussa vuodatettavan veren määrän. On siis sanomattakin selvää, ettei tämä ottelu välttämättä sovi heikkohermoisille.

The Great Muta vs Hiroshi Hase (NJPW Battle Final 1992 – Day 11, 14.12.1992)

Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Ammattimainen tyhjäntoimittaja, jonka elämässä showpaini on roikkunut mukana sitkeän torakan lailla yli vuosikymmenen ajan. Toimii vakioäänenä Smarksiden ääniaalloilla ja onnistuu unohtamaan velvoitteensa kirjoitetun sisällön tuottajana. Kaikin puolin stereotyyppinen paininörtti, jonka naama kelpaa vain ja ainoastaan radioon.

Previous post

"Olisi mahtavaa, jos voisin joskus olla vakio-ompelija useammalle WWE-tähdelle" – suomalaissuunnittelija Anna Hämäläinen on tehnyt asusteita Natalyalle ja Killian Dainille

Next post

WWE aiheutti kohun aikomalla järjestää ottelun pahamaineisen naispainijan muistoksi – WrestleMania-sponsori Snickers puuttui peliin

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *