#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi – The Ultimate Warrior vs. Phil Collins (1990)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta.


Englantilainen laulaja-lauluntekijä Phil Collins julkaisi vuonna 1989 levyn nimeltä …But Seriously, ja tuore albumi vaatii myös kiertuetta oheen – ja mikäpä olisi parempi tapa markkinoida tulevaa kiertuetta kuin tunnin mittainen huumoripitoisista paloista koottu tv-spesiaali yhdysvaltalaisella ja perinteikkäällä CBS-televisiokanavalla?

Spesiaalin kantava juoni on se, että Collins päätyy markkinointiporukan kuvitelmissa omituisiin paikkoihin ja tilanteisiin, koska rock-musiikki ei yksinkertaistesti myy tv-kanavilla.

Collins kuvitellaan keskelle 1920-luvun orkesterijazzia, myöhemmän ajan Elvis Presleyn rooliin ja savuisaan kapakkaan Bob Dylanina.

Ja markkinointitiimi tahtoo parasta, joten he haluavat nimekkäitä esiintyjiä. Siispä puhelua menee Bruce Willisille, Don Johnsonille ja John Travoltalle, mutta kukaan ei halua olla tekemisissä tällaisen projektin kanssa, koska kaikilla on muuta tekemistä aina vuoteen 1995 saakka.

Miten tämä sitten liittyy painiin? Siksi, että yksi keino markkinoida Collinsia voisi olla vanhan kunnon rock and wrestlingin kautta. Innokas tv-tuottaja Roger (eli koomikko Gilbert Gottfried) lämpenee idealle. Rock and wrestling ja muutama kääpiö! Ja Hulk Hogan!

Kääpiöt ja Hogan kuitenkin hylätään, mutta The Ultimate Warriorille näytetään vihreää valoa.

Ja tästä päästään Rogerin kuvitelmiin siitä, miltä kyseinen ottelu voisi näyttää.

Phil Collins ja Ultimate Warrior tanssivat kehässä Collinsin Two Heartsin tahtiin. Warrior on pukeutunut painipöksyihin ja Intercontinental-mestaruuteen. Collinsilla taas on yllään aivan naurettavan näköiset trikoot. Warrior yrittää pysyä rytmissä parhaansa mukaan.

Warriorille tanssiminen riittää, joten hän alkaa paiskoa muusikkoa ympäri kehää samalla pahaenteisesti karjuen, mestaruusvyötä kupeiltaan riisumatta. Ottelun lopetus jää valitettavasti hämärän peittoon, sillä kuvitelma katkeaa kuin seinään.

Collins kuitenkin kesti kehässä Warriorin kanssa pidempään kuin muuan Hunter Hearst Helmsley.

Saavutus sekin.


The Ultimate Warrior vs. Phil Collins (Seriously… Phil Collins, 8.9.1990)

Lauri Makkonen

Lauri Makkonen

Vuonna 2005 lajin pariin tiensä löytänyt kainuulainen. Painissa suuret tunteet ja isot käänteet ovat lajin suola. Painin ulkopuolelta sydäntä lähellä ovat vanhat videopelit, Aku Ankat sekä 80-luku.

Previous post

Shemeikka: "Mies-hahmo ei missään nimessä parodioinut ketään yksittäistä henkilöä"

Next post

Ennakko: WWE Live in Helsinki (10.5.2019)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *