#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi – “Hacksaw” Jim Duggan vs Ted Dibiase (1985)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta tai vastaavasta videopalvelusta.


Mitä tulee ensimmäisenä mieleen, kun mainitsee Jim Dugganin nimen? Onko se amerikkalainen patriotismi, olalla kulkenut lankunpätkä, tavaramerkiksi muodostunut tuplauloslasku vai kenties WCW:n Television -mestaruudeen kaivaminen roskapöntöstä? Vastasit todennäköisesti juuri jonkun ylläolevista, sillä Duggania ei juurikaan kehävelhoudesta tai suurista mikkihetkistä tunnettu 80-luvun WWF-vuosinaan eikä varsinkaan 90-luvun WCW-seikkailujen aikana.

On kuitenkin yksi, kyllä, yksi ottelu Dugganin 40-vuotiselta uralta, joka on jäänyt historiankirjoihin sinä kuuluisana yhtenä hyvänä Duggan-otteluna.

Duggan kuului Mid-South Wrestlingin avainnimiin 80-luvun alkupuoliskon ajan. Siellä hän törmäsi ensimmäistä kertaa Ted Dibiaseen. Kaksikko muodostikin yhdessä Matt Bornen (joka myöhemmin tunnettaisiin paremmin alkuperäisenä Doink The Clownina) The Rat Pack -tallin, joka oli Mid-Southin vihatuin ryhmittymä. Kyllä, Duggan oli tuolloin urallaan vielä konna. Liittolaisuus lahosi kuitenkin kasaan vuonna 1983, kun Dibiase alkoi hieroa lehmänkauppoja Devastation Incorporated -tallin managerin Skandor Akbarin kanssa. Keljuista kehäotteistaan huolimatta Duggan kyllä rakasti Yhdysvaltoja ja kyseenalaisti kumppaninsa yhteistyön ilkeän ulkomaalaisen kanssa. Ei aikaakaan, kun Dibiase jo puukotti Duggania selkään ja kakkosnelosta heiluttavasta karjusta tuli koko kansan suuri sankari.

Kaksikon vihanpidon ensimmäinen osa tuli päätökseensä elokuussa 1983, kun Dibiase hävisi Dugganille Loser Leaves Town -ottelussa. Tuleva miljoonan dollarin mies ei kuitenkaan pysynyt poissa ikuisuutta, vaan päälle vuoden jälkeen palasi takaisin jatkamaan riitaansa Dugganin kanssa.

Kaksikon viimeiset kohtaamiset yhdistivät niin monta stipulaatiota yhteen, että jopa Vince Russo kalpenee kateudesta. Kertoo jotain myös kaksikon välisen kemian toimivuudesta, että Loser Leaves Town Coal Miner’s Glove On A Pole Steel Cage Tuxedo Street Fight -stipulaatio ei suinkaan ole este vaan toimiva lisäys vihanpidon päätökseen.

”Hacksaw” Jim Duggan vs Ted Dibiase – Loser Leaves Town Coal Miner’s Glove On A Pole Steel Cage Tuxedo Street Fight (Houston Wrestling, 22.03.1985)

Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Ammattimainen tyhjäntoimittaja, jonka elämässä showpaini on roikkunut mukana sitkeän torakan lailla yli vuosikymmenen ajan. Toimii vakioäänenä Smarksiden ääniaalloilla ja onnistuu unohtamaan velvoitteensa kirjoitetun sisällön tuottajana. Kaikin puolin stereotyyppinen paininörtti, jonka naama kelpaa vain ja ainoastaan radioon.

Previous post

Ludvig-palkinnot 2023: Tulokset

Next post

Jälkipyykkinaru #154: FCF Wrestling Show Live! (3.2.2024)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *