#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi – Satoshi Kojima vs Homicide (2003)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta tai vastaavasta videopalvelusta.


Painifanien tiedonnälkää kulissien takaisista tapahtumista on sammuttanut 2000-luvulla vino pino shoot-haastatteluita aina ex-painijoista ja promoottoreista ihan aktiivipainijoihin asti. Jotkut hetket ovat jääneet eri tavalla kuin toiset, oli se sitten Botchamanian popularisoima Jim Cornetten epäuskoa ja järkytystä yhdistävä ilme, Kevin Nashin avautuminen rahasta ja maileista, toistuvat kysymykset Batistan sukupuolielimen koosta ja Chris Jerichon kömpelö Omaha-pihvien mainostus omassa podcastissaan.

Yksi tällainen internetissä elämään jäänyt hetki nähtiin Ring of Honorin tuottamassa Straight Shootin’ -sarjan haastattelussa, jossa CM Punk ja Samoa Joe istutettiin samalle sohvalle rupattelemaan alkuvuodesta 2005. Haastattelussa Punk kertoo tarinan pilapuhelustaan Ring of Honorin silloiselle buukkaajalle Gabe Sapolskylle, minkä voit kuunnella tästä. Tiivistettynä Punk imitoi kanssapainija Homicidea enemmän tai vähemmän osuvasti, uskotellen Sapolskylle että yksi hänen promootionsa suurimmista nimistä on ottamassa All Japanin tarjouksen vastaan ja jättämässä ROH:n. Sapolsky ei tajua homman jujua edes siinä vaiheessa, kun Punkin imitaatio degeneroituu toistamaan vuorotellen sanoja “Kojima” ja “Lariat”.

Ei ihme, että imitaatio meni täydestä, sillä olivathan Homicide ja Satoshi Kojima kohdanneet ROH:n Final Battlessa vuonna 2003! Siinä olisi ollut Sapolskylla päänsärkyä kerrakseen, että isolla rahalla Yhdysvaltoihin tuotu vierailija olisi samalla iskenyt silmänsä niin vahvasti Homicideen, että olisi suostutellut All Japanin tuomaan ROH-tähden täyspäiväisesti mukaan.

Ympyrä sulkeutui täydellisesti vuonna 2023, kun Punk itse pääsi kohtaamaan Kojiman All Elite Wrestlingin ja New Japanin yhteistyötapahtumassa Forbidden Doorissa. Toisille ottelun hauskoin spotti on Kojiman Elbow Dropin osuminen suoraan Punkin sukukalleuksille. Minulle se on Punk huutamassa “KOJIMA! LARIAT!” aivan kuin vuosi olisi taas 2005.

Homicide vs Satoshi Kojima (ROH Final Battle, 27.12.2003)

Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Ammattimainen tyhjäntoimittaja, jonka elämässä showpaini on roikkunut mukana sitkeän torakan lailla yli vuosikymmenen ajan. Toimii vakioäänenä Smarksiden ääniaalloilla ja onnistuu unohtamaan velvoitteensa kirjoitetun sisällön tuottajana. Kaikin puolin stereotyyppinen paininörtti, jonka naama kelpaa vain ja ainoastaan radioon.

Previous post

Jälkipyykkinaru #159: AEW Dynasty 2024

Next post

Jälkipyykkinaru #160: TNA Rebellion 2024

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *