KommenttiWWE

Kommentti: WWE teki paluun Suomeen – ja onnistui paremmin kuin kymmenen vuotta sitten

WWE palasi Suomeen kymmenen vuotta jatkuneen pitkän odotuksen jälkeen. Helsingin jäähallissa perjantaina 10. toukokuuta 2019 järjestetty tapahtuma oli onnistunut kokonaisuus ja houkutteli arvioiden mukaan paikan päälle jopa 4 500 katsojaa. Kymmenessä vuodessa oli paljon ehtinyt muuttua, mutta jotkin asiat olivat pysyneet ennallaan.


Turhia pelkoja

Subtv lopetti WWE:n ohjelmien lähettämisen vuoden 2006 päätteeksi, ja sen jälkeen Raw’ta ja SmackDownia lähetettiin muutaman vuoden ajan MTV Max -maksukanavalla. WWE:n edellisen vierailun (10.6.2009) aikana ohjelmat vielä näkyivät Maxilla.

WWE Networkin ja YouTuben kautta ohjelmia on nykyään mahdollista seurata käytännössä reaaliaikaisesti, mutta ennakolta oli hankala arvioida, kuinka hyvin suomalaisyleisö olisi WWE:n nykyisistä käänteistä perillä. Huoli osoittautui turhaksi, sillä katsojia oli paikalla kiitettävä määrä, ja tunnelma oli selkeästi sähköisempi kuin edellisellä visiitillä.

Katsojalle iloinen yllätys oli se, että tällä kertaa käytössä oli myös areenan titantron, joka toi oman mukavan lisäsäväyksen tapahtumaan.


Erot vierailujen välillä

Vuoden 2009 WWE:n vierailun ajankohta oli siinä mielessä epäonninen, että samaan aikaan Helsingin olympiastadionilla pelattiin jalkapallon MM-karsintaottelu Suomen ja Venäjän välillä. Aurinkoisena kesäpäivänä ottelua oli seuraamassa 37 500 katsojaa, mikä taatusti verotti WWE:n katsojamäärää.

Tällä kertaa osittain päällekkäin sattui jääkiekon MM-kisojen avausottelu Suomi vastaan Kanada, mutta kisojen ollessa Slovakiassa tällä tuskin oli mainittavaa merkitystä WWE:n tapahtuman yleisömäärään.

Vuoden 2009 vierailulla Helsingissä pääotteluna nähtiin Triple H:n ja Randy Ortonin kohtaaminen, ja tämä sama ottelupari tähditti myös saman vuoden WrestleManiaa. Lisäksi WWE:n tuolloinen selkeä johtotähti John Cena otteli The Miziä vastaan. Tämä ottelupari puolestaan toimi WrestleManian pääotteluna vuonna 2011.

Kofi Kingston puolusti Yhdysvaltain mestaruutta Matt Hardya vastaan. He olivatkin ainoat kaksi esiintyjää, jotka olivat mukana myös tällä vierailulla.

Vuonna 2009 nähtiin yksi naisten ottelu, jossa Maryse voitti Kelly Kellyn tasoltaan varsin kehnossa kohtaamisessa. Tällä kertaa mukana oli Charlotte Flairin ja Asukan kaltaisia loistavia naisottelijoita, joten siinä mielessä WWE on ottanut kymmenessä vuodessa valtavia harppauksia eteenpäin.


2019 oli parempi kokemus

Vuoden 2009 vierailu oli henkilökohtaisesti ikimuistoinen, koska se oli ensimmäinen kerta, kun näin WWE:tä livenä. Jälkikäteen tarkasteltuna tuo ilta ei kuitenkaan tarjonnut yhtäkään kovin kummoista painiottelua, ja tunnelma hallissa oli valitettavan vaisu.

Tuolloin oli arvattavissa, ettei WWE välttämättä ole aivan heti Suomeen palaamassa.

Tänä vuonna näimme varsin tasokkaan kolminottelun joukkuemestaruudesta, eikä Charlotten ja Naomin kohtaaminen paljoa heikommaksi jäänyt.

Tällä kertaa tapahtuma ylitti odotukset. Yleisön joukossa oli paljon myös nuoria katsojia, joten Suomessa on kuin vaivihkaa kasvamassa uusi fanien sukupolvi.

Showpaini on muidenkin kuin Subtv:n kultakauden kasvattien juttu, ja se on riemastuttavaa havaita. On tiedossa, että Skandinavia on ollut showpainille haastava markkina-alue, jossa kasvun varaa edelleen on.

Helsingin tapahtuma onnistui mainiosti, joten mikään suuri ihme ei olisi, jos WWE ottaisi vuosien 2002–2005 tapaan Suomen pysyväksi osaksi jokavuotista Euroopan-kiertuettaan.

Tätä on syytä toivoa, sillä live-kokemus jätti mairean hymyn kasvoilleni pitkäksi aikaa.

Vuonna 2009 John Cena voitti The Mizin Helsingissä.
Kuva: Matti Koskinen

Matti Koskinen

Matti Koskinen

Duunarista aikuisopiskelijaksi muovautunut oman elämänsä Rocky Balboa. Showpainiin ensikosketukset vuonna 2002. WWE:hen päin hieman kellallaan.

Joensuu / Eastern Finland

Previous post

Jälkipyykkinaru #37: Dragon Gate - Dead or Alive 2019

Next post

Kommentti: "Heittämällä parempi kuin vuosikymmen sitten"

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *