AEWArviotViisi pointtia

Viisi pointtia: AEW Revolution (29.2.2020)

Päivämäärä: 29.2.2020

Sijainti: Chicago, Illinois, Yhdysvallat (Wintrust Arena)

Yleisömäärä: loppuunmyyty areena


AEW:n vuosikymmenen ensimmäinen maksulähetys Revolution käytiin karkauspäivänä. Varsinaiseen maksulähetykseen mahdutettiin seitsemän ottelua, joista merkittävimpiä oli pohjustettu jo marraskuun Full Gear -tapahtumasta alkaen.

Kuuntele myös tapahtuman Jälkipyykkinaru!


1. Yllättävä tarina kateudesta, alkoholismista ja joukkuemestaruuksista

Tapahtumassa käytiin The Eliten sisäinen valtakamppailu, kun The Young Bucksit haastoivat ”Hangman” Adam Pagen ja Kenny Omegan joukkuemestaruuksista. Ottelua pohjustettiin huolellisella tarinalla. Hangman oli vuoden 2019 nousujohteessa käynyt mestaruusottelussa asti, kun hän elokuun All Outissa ratsasti hevosella pääotteluun. Hän kuitenkin hävisi promootion ensimmäisen päämestaruusottelun Chris Jericholle. Tuon jälkeen hän hävisi mm. MFJ:lle ottelun, jonka panoksena oli kallisarvoinen dynamiitti-timanttisormus, sekä ottelusarjan PACille. Joulukuussa hän muodosti joukkueen Elite-kumppaninsa Kenny Omegan kanssa, ja yhdestä takaiskusta huolimatta he ylsivät tammikuun Jericho Cruisella AEW:n historian toisiksi joukkuemestareiksi. Kuten me smarkit perinteisesti ajattelemme, yleensä on turhauttavaa kuten kahden yksilön joukkue voittaa mestaruuden tilanteessa jossa se kuuluisi nimenomaan vahvalle tiimille. Mutta tässä kohtaa AEW esitti sellaisen tarinan, jonka kaltaista ei usein painissa nähdä.

Nimittäin Adam Page, tuo siloposkinen cowboy, oli kehittänyt alkoholiriippuvuuden. Häntä ei enää nähty ilman juomaa käsissään tai sellaisen hakemista esim. yleisöstä. (Pikakertauksena: Alkoholismi ei tarkoita sitä, etteikö henkilö suoriutuisi työtehtävistään, tai että henkilö rypee kolmatta viikkoa omissa eritteissään. Alkoholismi on sairaus, jossa mieli ja keho tarvitsevat pakonomaisesti alkoholia, ajatukset pyörivät jatkuvasti alkoholin ympärillä, ja muu elämä saatetaan laiminlyödä samalla kun priorisoidaan jatkuva alkoholin saanti. Alkoholismi ei ole ohi pelkästään silloin kun henkilö ei ole juonut pitkään aikaan alkoholia, sillä raittiuden ylläpitäminen voi olla jokapäiväinen taistelu.) AEW:n suuri yleisö ei kuitenkaan näe Pagea alkoholistina, vaan hänen pakonomainen oluen juominen lähinnä innostaa yleisöä. Kuuluisassa spotissa Hangman on joukkueottelun aikana kehän laidalla oluen kanssa, antaa tuopin sivulliselle pidettäväksi, tilttaa vastustajan Buckshot Lariatilla, voittaa ottelun, ottaa oluensa ja kävelee pois välittämättä mistään muusta kuin juomisesta. Näin ollen Page on suositumpi kuin koskaan, ja hänen alkoholismillaan on vielä pitkä matka ns. pohjalle. Hangmanin alkoholismin syitä voidaan spekuloida. Ne voivat liittyä epäonnistuneeseen singles-runiin, muun Eliten (tuolloin) suurempaan suosioon tai johonkin muuhun. Samaan aikaan yleisö huutaa Cowbow Shittiä ja riemuitsee kun Page juo lisää.

The Young Bucksit ovat ansainneet mestaruuden ykköshaastajuuden, ja Pagea häiritsee raskaasti se, että hänen tiimitoverinsa (joihin hän on yrittänyt ottaa etäisyyttä) yrittävät nyt viedä pois hänen ensimmäisen suuren mestaruutensa. Samaan aikaan Nick ja Matt myöntävät olevansa turhautuneita, koska he eivät ole vieläkään joukkuemestareita osittain itse perustamassaan suuressa amerikkalaispromootiossa, vaan nimenomaan heidän tiimitoverinsa ovat parissa kuukaudessa nouseet mestareiksi. Bucksit ymmärtävät Pagen juovan liikaa, mutta he eivät tue häntä. He pikemminkin purkavat oman turhautumisensa Pageen. Page puolestaan kokee, että Bucksit yrittävät omia Omegan kaverikseen. Tämän keskellä Kenny Omega puolestaan yrittää sovitella ja puhua järkeä kummallekin osapuolelle samalla kun häntä itseään vaivaa Pagen omapäisyys otteluiden aikana, mutta feudi on pääasiassa Young Bucksien ja Hangmanin välillä.

Tämä tarina on muutenkin näyttänyt, että hyvän joukkueen ei ole pakko hävitä ottelua sen takia, että he tekevät joskus selkeitä virheitä. Hangman ja Omega ovat äärimmäisen vahvoja yksilöpainijoita, sekä tarpeeksi vahva tiimi ollakseen mestarit.


2. Joukkuemestaruusottelu lunasti kaikki odotukset

Annan tälle ottelulle täydet pisteet. Koitos oli henkeäsalpaava, erinomaisesti toteutettu ja ennen kaikkea paljon enemmän kuin pelkkä spottiapinafesti. Yleisö oli alusta alkaen täysillä mukana. Ottelun taustatarina oli vahvasti läsnä ja se näkyi jatkuvasti ottelijoiden käytöksessä. On turha käydä läpi jokaista yksityiskohtaa, mutta seuraavassa on joitain pääkohtia. Hyvin pian alun jälkeen kävi ilmi, että Matt Jackson oli se enemmän Pagea halveksuvampi Buck. Myöhemmin ottelussa Page kohdisti oman raivonsa nimenomaan häneen. Ottelun kuluessa Bucksien turhautuminen johti yhä epätoivoisempiin tekoihin, etenkin Mattin toimesta. Myös Omega sai tästä osansa. Mitään varsinaista käännettä näiden neljän tarinassa ei nähty, mitä nyt mestaruuden kohtalo ratkesi ottelun päätteeksi. Uskottavia nearfalleja ottelussa riitti, mutta onneksi AEW oli säästänyt niitä tähän maksutapahtumaan, tehden tapahtumasta nimenomaan erityisen. Ottelu kesti noin puoli tuntia, ja aika kului siivillä myös pikaisella uusintakatselulla. Aivan ottelun lopussa Hangman näytti siinä mielessä riivatulta, että hän olisi saattanut otella vielä toiset puoli tuntia säilyttääkseen mestaruutensa. Kellon soitua Hangman kuitenkin vaipui kanveesiin jossa kaikki neljä makasivat pitkään. Kun miehet nousivat ylös, Omega ja Bucksit sopivat välinsä, ja tämä vaivasi jälleen kerran Pagea, joka harkitsi hetken aikaa Omegan pettämistä. Hangman ei kuitenkaan toiminut, vaan poimi taas yleisöstä oluen poistuessaan kehästä. Eliten tarina jatkuu viikottaisissa.


3. O’ Cassidy, Why Art Thou?

Orange Cassidy on komediahahmo, jonka järkevyydestä voidaan väitellä paljon. Myös Revolutionissa PACia vastaan käydyn ottelun järkevyydestä voidaan olla monta mieltä. PACia luulisi bookattavan uskottavien vastustajien kanssa, mutta minä heitin kaikki nämä ajatukset pois mielestä. Cassidyn ja PACin välinen kohtaaminen oli sellainen huumoriottelu, jonka voi odottaa näkevänsä vaikkapa Beyond Wrestlingin tarjonnassa sadan hengen yleisön edessä, katon korkeuden ollessa neljä metriä. Nyt se nähtiin Yhdysvaltojen kakkospromootion ykköskvartaalin maksutapahtumassa toiseksi viimeisenä otteluna. Tämä itsessään oli jo toimiva vitsi. Oli ilo katsoa tällä tasolla näin älyvapaata ottelua, jossa mitään ei otettu turhan vakavasti. Ottelu oli poikkeuksellinen välikevennys vakavien taistojen välissä.


4. Maxwell Jacob Friedman on matkalla tähdeksi

AEW:llä on oikeastaan kolme ME-nimeä, ja yksi heistä on melkein 50-vuotias. Kenny Omega on potentiaalinen tulevaisuuden päätähti, mutta siihen on vielä koko promootiolla matkaa kuljettavana. On siis oikein, että yksi näistä kolmesta ME-nimestä uhraa omaa tähdenlentoaan luodakseen uusia nimiä. Revolutionin jälkeen MJF voitaneen todeta koko painimaailman karismaattisimmaksi pahikseksi. Painitaidotkin on todistettu, joten tulevaisuus on häikäisevän kirkas. MJF saattaa olla jopa AEW:n seuraava heel-päämestari.


5. Moxley on nyt tähti, mutta kuinka pitkään?

Jon Moxley tuli ja voitti AEW:n päämestaruuden Chris Jericholta. Yleisö paikan päällä ja muualla on pitänyt tästä ratkaisusta. Itse en hahmotyöskentelyn kannalta ollut Moxleyn voiton puolella. Jericho on tällä saralla aivan ylivoimainen, ja Moxley on tuntunut etenkin Jericho-feudissa vähän liian usein Gary Stu -hahmolta. Tässäkin ottelussa hän lopulta vain paljasti, ettei hänellä ollutkaan silmävammaa ja voitti vyön. Minulle Moxley-hahmo haiskahtaa yksipuoliselta. Suuri yleisö pitää Moxleystä nyt, mutta kuinka pitkään sitä jatkuu ennen kuin kyllästyminen iskee? Vai käykö niin, että Moxleystä kuoriutuu seuraava Steve Austin?


Tulokset:

  1. The Dark Order (Evil Uno & Stu Grayson) voitti SoCal Uncensoredin (Frankie Kazarian ja Scorpio Sky) ajassa 9:25. Ottelu käytiin pre-showssa. Arvosana: 7/10
  2. Jake Hager voitti Dustin Rhodesin ajassa 14:40. Arvosana: 5/10
  3. Darby Allin voitti Sammy Guevaran ajassa 5:00. Arvosana: 8/10
  4. Kenny Omega ja Adam Page voittivat The Young Bucksit ajassa 30:06. Arvosana: 10/10
  5. Nyla Rose voitti Kris Statlanderin ajassa 12:45. Arvosana: 4/10
  6. MFJ voitti Codyn ajassa 24:40. Arvosana: 7/10
  7. PAC voitti Orange Cassidyn ajassa 13:00. Arvosana: 7/10
  8. Jon Moxley voitti Chris Jerichon ajassa 22:20 nousten AEW World -mestariksi. Arvosana: 7/10

Revolutionin kokonaisarvosana: 9/10

 

survey tools

 

Lauri Pellikka

Lauri Pellikka

Kontulan kayfabekansleri, showpainin ystävä vuodesta 2001. Uhrannut sielunsa metallimusiikille ja elokuvataiteelle. Kotoa löytyy myös sarjakuvahuone. Ammattipiireissä sairaanhoitaja ja IT-tradenomi, tuttavallisemmin S.H.I.T.

Previous post

Jälkipyykkinaru #84: AEW Revolution (29.2.2020)

Next post

WWE-veikkaus 2020: Elimination Chamber

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *