ArviotImpact WrestlingViisi pointtia

Viisi pointtia: Impact Wrestling United We Stand (2019)

Päivämäärä: 4.4.2019

Sijainti: Rahway, New Jersey, Yhdysvallat (Rahway Recreation Center)


Impact Wrestling järjesti toista vuotta putkeen yhteistapahtuman Lucha Undergroundin kanssa WrestleMania-viikolla. Tänä vuonna mukaan yhteiseen rintamaan saatiin myös Major League Wrestling, Lucha Libre AAA sekä WrestlePro. Vaikka tapahtuma käytiin kaukana Manhattanin sykkeestä, paikalle oli silti saatu ihan mukava määrä painikansaa.


1. Pieniä teknisiä murheita

Vaikka tapahtuma oli paremmin kuvattu kuin viime vuoden WrestleConin yhteydessä järjestetty Impact Wrestling vs. Lucha Underground, muutamilta teknisiltä kömmähdyksiltä ei voitu välttyä. Varsinkin äänien kanssa tuntui olevan koko ajan jonkinlaista häikkää, sillä sisääntulomusiikit eivät kuuluneet kunnolla tai kuuluivat liian lujaa, yleisön ääniä ei tahtonut kuulla oikein missään välissä ja varsinkin alkuvaiheessa selostusäänet saattoivat kadota täysin. Näistä murheista huolimatta tapahtuman ilmapiiri vaikutti oikein mukavalta ja intiimiltä.

2. X-divisioonan paluu parrasvaloihin

Vielä pari vuotta sitten X-divisioona oli vain varjo entisestään ja minulla oli koko ajan hankaluuksia muistaa, kuka edes sillä hetkellä mestaruusvyöttä kantaa. Ne ajat ovat onneksi muisto vain, sillä tässä tapahtumassa nähtiin kaksi hyvää X-divisioonan ottelua, joista ensimmäisen kirkkain tähti oli vain 22-vuotias Ace Austin, josta tullaan varmaan tulevaisuudessa vielä kuulemaan. Ottelun Lucha Underground -vahvistus Dante Fox ei ole kangistunut päivääkään siitä kun hänet viimeksi näin ja Jake Crist on edelleen X-divisioonan salainen ase. Vaikka voittaja olikin mielestäni väärä, kyseessä oli silti oppikirjamainen Ultimate X -ottelu.

Divisioonan mestaruusottelu Rich Swannin ja AAA:ta edustaneen Flamitan välillä oli kuin suoraan X-divisioonan kulta-ajoilta: kehäpsykologia roskakoriin, näyttäviä high flying -liikkeitä toisensa perään vauhdin missään vaiheessa hidastumatta. X-divisioonan tulevaisuus näyttää tällä hetkellä oikein hyvältä ja divisioona on täynnä mielenkiintoisia ottelupareja, joita ei ole vielä nähty.

3. Lucha Undergroundin tähtiä on ollut ikävä

Lucha Underground on mielestäni malliesimerkki siitä, miltä hyvän hahmovetoisen painishow’n kuuluu näyttää ja sarjan siirtyminen määrittelemättömän mittaiselle tauolle tai jopa hyllylle maalaa ikäviä uhkakuvia monen hahmon ylle. Tästä syystä odotinkin Lucha Undergroundin painijoiden näkemistä ehkäpä eniten koko tapahtumassa.

Eikä odotus ollut turhaa. Aerostarin henkeäsalpaavat loikat, Marty ”The Moth” Martinezin hyytävät ilmeet, Dragon uniikki olemus, kaikki ne olivat läsnä. Ainoa pettymys Lucha Undergroundin vierailijoista oli Joey Ryan, jonka hahmosta olen aina pitänyt, mutta kemiat eivät vain Tessa Blanchardin kanssa kohdanneet. Ehkä Taya Valkyrie olisi ollut parempi vastustaja karvaiselle tikkarinnuolijalle, sillä he ovat kuitenkin otelleet aiemminkin.

4. Jimmy Havocin ja Sami Callihanin ottelu oli hyvällä tavalla kuvottava

Jimmy Havoc ja Sami Callihan tunnetaan ottelijoina, jotka eivät pelkää pistää kroppaansa likoon. Tässä tapahtumassa he eivät säälineet toisiaan eivätkä katsojia vuodattaessaan toistensa verta mitä mielikuvituksellisemmilla tavoilla. Paperiviillot nyt ovat Havocin otteluissa ihan arkipäiväisiä, mutta tällä kertaa niitä tehtiin myös varpaiden väliin, jonka jälkeen vielä ripoteltiin kirjaimellisesti suolaa haavoihin. Tätä katsoessa teki pahaa, mutta samalla halusi nähdä mitä he seuraavaksi keksivät.

Ja hehän keksivät. Ottelussa käytettiin aseina esimerkiksi nitojaa, paistinpannua, sekä jonkinlaisia Lego-palikoita. Siinäkin vaiheessa teki mieli katsoa toisaalle. Joka tapauksessa tämä oli ottelu, jollaisia katselee kyllä joskus, mutta näin brutaalit ottelut ovat onneksi ainakin valtavirtapainissa tätä nykyä kohtalaisen harvinainen ilmiö.

5. Veteraanit pääottelussa yllättivät positiivisesti

Pääottelu pelotti todella paljon ennen tapahtumaa, sillä minulla ei ollut minkäänlaista käsitystä siitä, missä kunnossa 48-vuotias Rob Van Dam ja 54-vuotias Sabu tätä nykyä ovat, mutta onneksi pelko oli osittain aiheeton ja varsinkin Sabu näytti ikäisekseen jopa melkein liian hyvältä. Varmasti vastustajat myös auttoivat paljon, sillä Pentagón Jr. ja Fénix ovat elämänsä vedossa ja yksi tämän hetken kärkitiimeistä koko planeetalla. Ottelu itsessään oli klassista extreme-tyylin painia ja varmasti maksimisuoritus RVD:ltä ja Sabulta. Kovin paljoa enempää en toisaalta kummaltakaan halua enää nähdä.

Tapahtuma oli melkoista vuoristorataa, sillä hyvän alun jälkeen nähtiin muutama selvästi muita kehnompi ottelu, mutta onneksi loppua kohden meininki parani ja loppujen lopuksi tapahtumasta jäi hyvä maku suuhun. Toivottavasti Impact Wrestlingin ja Lucha Undergroundin yhteisshow’t ovat tulevaisuudessakin osa WrestleMania-viikon painitarjontaa, vaikkapa vähän isommalla areenalla.


Tulokset:

  1. Johnny Impact voitti Ace Austinin, Dante Foxin, Jake Cristin ja Pat Buckin Ultimate X-ottelussa ja sai oikeuden otella X Division -mestaruudesta tulevaisuudessa. Arvosana: 7/10
  2.  Team Lucha Underground voitti Team Impactin. Arvosana: 6/10
  3. Taya Valkyrie voitti Jordynne Gracen, Katie Forbesin ja Rosemaryn ja säilytti Impact Knockout’s mestaruuden. Arvosana: 3/10
  4. The Latin American Xchange voitti Low Ki’n ja Ricky Martinezin. Arvosana: 5/10
  5. Tessa Blanchard voitti Joey Ryanin. Arvosana: 5/10
  6. Rich Swann voitti Flamitan ja säilytti X Division -mestaruuden. Arvosana: 6/10
  7. Sami Callihan voitti Jimmy Havocin Monster’s Ball -ottelussa. Arvosana: 8/10
  8. The Lucha Bros. voitti Rob Van Damin ja Sabun Extreme Rules -joukkueottelussa. Arvosana: 6/10

Impact Wrestling United We Stand -tapahtuman arvosana: 6/10

Lauri Makkonen

Lauri Makkonen

Vuonna 2005 lajin pariin tiensä löytänyt kainuulainen. Painissa suuret tunteet ja isot käänteet ovat lajin suola. Painin ulkopuolelta sydäntä lähellä ovat vanhat videopelit, Aku Ankat sekä 80-luku.

Previous post

Viisi Pointtia: Joey Janela's Spring Break 3

Next post

#PerjantainPromo - Matemaatikko Steiner (2008)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *