ArviotNXT UKViisi pointtiaWWE

Viisi pointtia: NXT UK TakeOver: Blackpool (12.1.2019)

Päivämäärä: 12.1.2019

Sijainti: Blackpool, Englanti (Empress Ballroom)

Katso tapahtuma WWE Networkissa!


NXT:n brittibrändi potkaistiin käyntiin vuoden 2018 loppupuolella ja nyt oli aika ottaa seuraava iso askel ­­— järjestää ensimmäinen Takeover-tapahtuma.


1. Paluu Blackpooliin

Oli symbolisesti kaunista, että tapahtuma järjestettiin nimenomaan Blackpoolin Empress Ballroomissa. Sieltä kaikki alkoi lähes päivälleen kahta vuotta aiemmin, kun WWE järjesti United Kingdom -turnauksen, jonka voittajaksi kruunattiin tuolloin vielä teini-ikäinen Tyler Bate. Viikonloppu Englannissa oli muutenkin osoitus siitä, että WWE on brittibrändinsä kanssa tosissaan: perjantaina ilmoitettiin oman harjoituskeskuksen avaamisesta Lontooseen ja paikalle oli lennätetty Triple H:n lisäksi myös muita silmäätekeviä avajaistilaisuutta juhlistamaan.


2. Erinomainen joukkueottelu

Uumoilin Grizzled Young Veteransin (James Draken ja Zack Gibsonin) sekä Moustache Mountainin (Tyler Baten ja Trent Sevenin) joukkueottelun olevan erittäin hyvä. Kyseessä oli viikoittaisjaksoissa käydyn turnauksen finaali ja voittajista kruunattaisiin historian ensimmäiset NXT UK -joukkuemestarit. Kyseinen ottelu oli sijoitettu illan ensimmäiseksi ja se todellakin vastasi kaikkiin odotuksiinsa. Bate ja Seven muistivat kehäasussaan legendaarista British Bulldogs -joukkuetta, joka oli tyylikäs lisäsäväys. Lähes 24 minuuttia kestänyt ottelu oli erinomainen ja mitä parhain tapa aloittaa TakeOver. Ainoa pieni miinus tulee siitä, että brittien vihatuin heel Zack Gibson ei saanut ottelun aluksi mikrofonia käsiinsä. Se olisi ollut hauskaa kuunneltavaa.


3. Keskivaihe lässähti

Lyhyesti voisi kuvata siten, että tapahtuman alku ja loppu olivat erinomaisia, mutta keskivaihe heikompaa. Jordan Devlinin ja Travis Banksin välinen ottelu muuttui Devlinin ja päärosteritähti Finn Bálorin kohtaamiseksi. Irlantilainen Devlin näet teloi Banksin jo ennen tapahtuman alkua ja vielä uudestaan sisääntulon aikana.

Tämä oli hieman närästystä aiheuttanut päätös. Toki yleisö oli haltioissaan, kun Raw’n pääottelijoihin kuuluva Bálor ilmestyi paikalle, mutta tämän kohtaamisen olisi voinut toteuttaa monin verroin paremminkin. Miehet ovat samasta irlantilaisesta Brayn kaupungista kotoisin ja Bálor itse asiassa toimi Devlinin kouluttajana tämän painiuran alkuvaiheissa. Näistä lähtökohdista olisi saanut rakennettua vaikka kuinka mehevän tarinan kasaan. Nyt tämä ottelu jäi aivan irralliseksi kaikesta ja Bálor sen tietenkin vielä voitti.


4. Pete Dunne ja Joe Coffey antoivat kaikkensa

Pete Dunne voitti WWE United Kingdom -mestaruuden NXT TakeOver: Chicagossa toukokuussa 2017. Tämä merkitsi sitä, että ”Bruiserweightin” mestaruuskausi oli venynyt jo yli 600 vuorokauden mittaiseksi. Monet odottivatkin Dunnen nyt lopulta häviävän vyönsä, sillä tätä ottelua oli pohjustettu hartaasti ja huolella. Joe Coffey muuten kuluu siihen harvalukuiseen joukkoon, jotka ovat pakottaneet Kurt Anglen luovuttamaan. Tällainen ihme nähtiin Insane Championship Wrestlingin Fear & Loathing -tapahtumassa marraskuussa 2016.

Pääottelu venyi mammuttimaisiin mittasuhteisiin, sillä kestoa oli yli 34 minuuttia. Aivan ottelun viime minuuteilla oli pari kömpelöä spottia, mutta tämä olikin ainoa näkyvä heikkous. Kyseessä oli aivan erinomainen painiottelu, jossa molemmat todellakin antoivat kaikkensa. Pete Dunne vahvisti asemiaan karismaattisena ja huipputaitavana brittibrändin ykköskasvona ja Joe Coffey osoitti olevansa Euroopan eliittiin kuuluvia raskaan sarjan painijoita.


5. WALTER

Eräs kirjoittamaton sääntö WWE:n ohjelmistossa on ollut, että silloin kun vesileima ilmestyy ruudun oikeaan alakulmaan, niin show on ohi. Tällä kertaa WWE rikkoi tätä omaa sääntöään ja hyvästä syystä. Pete Dunnen vielä keräillessä itseään kanveesista pärähti Antonin Dvořákin 9. sinfonia soimaan ja itävaltalainen kehäkenraali WALTER seisoi rampin päässä.

WALTER on vuonna 1987 syntynyt 140-kiloinen ja 193-senttinen järkälemäinen ottelija. Hän on hallitseva Progress Wrestlingin päämestari ja ennen muuta hän on luonut maineensa Saksassa Westside Xtreme Wrestlingin riveissä, jossa toimii myös kouluttajana. Smarksiden brittipainiin erikoistunut sisällöntuottaja Semi on nimittänyt WALTERIN tämän hetken parhaaksi painijaksi maailmassa.

WALTERIN ja Pete Dunnen välinen kohtaaminen on varmastikin suurimpia otteluita mitä Euroopan showpainipiireissä on tällä hetkellä mahdollista nähdä. Ei siis ole ihme, että yleisö oli tapahtuman lopuksi innoissaan ja poistui paikalta hymyssä suin.


Tulokset:

  1. James Drake ja Zack Gibson voittivat Tyler Baten ja Trent Sevenin ja nousivat historian ensimmäisiksi NXT UK -joukkuemestareiksi. Arvosana: 8/10
  2. Finn Bálor voitti Jordan Devlinin. Arvosana 5/10
  3. Dave Mastiff voitti Eddie Dennisin No DQ -ottelussa. Arvosana 5/10
  4. Toni Storm voitti Rhea Ripleyn ja nousi uudeksi NXT UK:n naisten mestariksi. Arvosana 7/10
  5. Pete Dunne voitti Joe Coffeyn ja säilytti WWE United Kingdom -mestaruuden. Arvosana 9/10

NXT UK Takeover Blackpool -tapahtuman arvosana: 8/10


polls

Matti Koskinen

Matti Koskinen

Duunarista aikuisopiskelijaksi muovautunut oman elämänsä Rocky Balboa. Showpainiin ensikosketukset vuonna 2002. WWE:hen päin hieman kellallaan.

Joensuu / Eastern Finland

Previous post

Kuka on AEW:n taustalta löytyvä pakistanilaismiljardööri Shahid Khan? – Smarkside selvitti painimaailman uuden "Ted Turnerin" taustoja

Next post

Kommentti: Selkkaus Irlannin herruudesta

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *