ArviotNXT UKViisi pointtia

Viisi pointtia: NXT UK TakeOver: Blackpool II (12.1.2020)

Päivämäärä: 12.1.2020

Sijainti: Blackpool, Englanti (Empress Ballroom)

Katso WWE Networkissa!


Sunnuntaina suomalaisittain parhaaseen katseluaikaan WWE tarjoili uusimman erikoistapahtumansa, joka olikin melkoinen nimihirviö: NXT UK TakeOver: Blackpool II. Inhottavasta nimestään huolimatta iltaa voidaan pitää onnistuneena.


1.  NXT UK on minun brändini

Torstaisin WWE Networkilla lähetettävä viikoittainen ohjelma on nykyisenä painin ylitarjonnan aikana pudonnut monen painifanin kalenterista pois, mutta itselleni NXT UK on prioriteettilistalla korkealla. Tunnin mittaisena ohjelma on sopivan kompakti, ja pidän paljon brittipainista, jossa tekniikkaväännöllä on usein suurempi rooli kuin suurilla spoteilla, joissa loikataan kehästä ylös neljällä kierrevoltilla. Tietyllä tapaa NXT UK on jopa seesteinen ja rauhoittava ohjelma niin hassulta kuin tuo vertaus showpainin yhteydessä tuntuukin. NXT UK:lla on selkeä rakenne, ja erityisesti olen nauttinut siitä, että joka viikko nähdään tasokas pääottelu ja että juonikuviot rakennetaan hitaasti ja loogisesti. Aktiivisena seuraajana odotukseni tätä TakeOveria kohtaan olivatkin korkealla.


2. Naisten mestaruusmatsi oli hyvä, mutta…

Odotukseni naisten mestaruusottelua kohtaan olivat korkealla, koska pidin tätä kaikkein parhaiten pohjustettuna kuviona. Kay Lee Ray voitti vyön Toni Stormilta elokuun viimeisenä päivänä TakeOver Cardiffissa, jonka jälkeen Storm hävisi ruudusta useamman kuukauden ajaksi. Mielenkiintoiseksi mestariksi lyhyessä ajassa noussut KLR sai syksyn ajan mellastaa lähes vapaasti ilman vakavasti otettavaa ykköshaastajaa. Ajan kuluessa Piper Niven kuitenkin nousi tähän rooliin ja ansaitsi haastajan asemansa. Heti tämän jälkeen Toni Storm teki paluunsa ja puhui itsensä mukaan mestaruusotteluun.

Tämä kuvio muistutti minua vuoden 2018 SummerSlamiin johtaneesta tarinasta, jossa osallisina olivat Carmella, Becky Lynch ja Charlotte Flair. Tuo ei ole suinkaan huono mielleyhtymä, koska tämähän tunnetusti johti Becky Lynchin lopulliseen läpimurtoon. Noh, tämä ei valitettavasti ihan tuolle tasolle noussut. Ottelu oli kyllä perusviihdyttävä, mutta tästä asetelmasta olisi voinut saada enemmänkin irti. Lopputulokseen olen kuitenkin tyytyväinen, sillä Kay Lee Raysta on hyvää vauhtia kasvamassa todella mielenkiintoinen nimi.


3. Bate vs. Devlin odotetusti illan paras ottelu

Vielä teinivuosiaan tuolloin elänyt Tyler Bate kruunattiin ensimmäiseksi WWE:n United Kingdom mestariksi kolme vuotta sitten. Bate on alusta alkaen ollut brittibrändin kulmakiviä ja vain parantanut kokemuksen karttuessa. Näin ollen Baten ottelut ovat aina kohokohtia, ja nyt vastustajaksi nostettiin ”Irlannin ässä” Jordan Devlin, joka on Baten tavoin äärimmäisen taitava ja monipuolinen ottelija.

Kun tämä ottelu julkistettiin, tiesin, että käsissämme on todellinen spektaakkeli, eikä minun tarvinnut pettyä. Bate ja Devlin todellakin ottelivat aivan upean matsin, jossa ihan kaikki laitettiin likoon. Ainoa kauneusvirhe tässä oli, että mielestäni lopussa mentiin jo hieman yli. Baten ei olisi enää tarvinnut nousta Avalance Spanish Flyn ja Devlin Siden kombosta.

Tuo oli kuitenkin vain kauneusvirhe. Taistelun päätyttyä piippuhyllyn kuninkaallinen kolmikko Johnny Saint, William Regal ja Triple H antoivat Batelle ansaitut aplodit. Se oli kuin neuvostoliittoisen politbyroon hiljainen hyväksyntä nuorukaisen ponnistuksille.


4. Tikasmähinää tikasmähinän vuoksi?

Ottelukortti sisälsi myös neljän joukkueen välisen tikasottelun. Mukana oli koko NXT UK:n joukkuedivisioonan ydin, ja kaikilla neljällä joukkueella oli viimeisen vuoden mittaan ollut jotain kränää keskenään. Siitä huolimatta mieleeni hiipi ajatus, että oliko tämä vain laiska buukkausratkaisu? Tällainen spottispektaakkeli kun on helppoa vain lätkäistä kasaan, koska suuri yleisö näitä joka tapauksessa rakastaa, eikä mitään monimutkaista taustatarinaa tarvitse kehitellä.

Ottelu oli viihdyttävä ja odotetusti sisälsi muutamia aivan päätähuimaavia spotteja. Erityisesti Mark Andrewsin ja Flash Morgan Websterin yhteisloikka oli aivan kaistapäinen teko. Omassa lajityylissään aivan erinomaisen onnistunut tekele, mutta omalla kohdallani lajityyli ei oikein enää iske, koska se alkaa olla niin ylikäytetty. Toiveena on, että seuraavaksi joukkuemestaruudesta nähtäisiin jokin selkeämpi kahden joukkueen välinen feudi.


5. Joe Coffey pääottelussa myös tänä vuonna

Ensimmäinen TakeOver Blackpool järjestettiin tasan vuosi sitten. Silloin Joe Coffey haastoi Pete Dunnen. Lähes 40 minuutin ottelu päättyi Dunnen voittoon ja Walterin debyyttiin. Coffey jäi tässä alaviitteen rooliin mutta oli Gallusin ja Imperiumin välillä leimuavan sodan myötä jälleen noussut sopivaksi ykköshaastajaksi.

Joe Coffey on hyvä painija mutta malliesimerkki pahamaineisesta ”B+ playerista”. Häneltä kun tuntuu uupuvan se jokin viimeinen silaus, joka tekee painijasta pääottelijan. Tästä johtuen feudissa ja ottelussa ei oikein missään vaiheessa ollut sellaista jännitettä, jota päämestaruuden ympärillä soisi olevan. Painillisesti ottelu toki oli hyvä, ja Walter on Survivor Series -nöyryytyksestään huolimatta edelleen kiinnostava hahmo, mutta tässä oli kieltämättä pienoinen välipuolustuksen maku.

Aivan lähetyksen lopuksi nähtiin vielä käänne, kun Undisputed Era hyökkäsi Imperiumin kimppuun. Empress Ballroom suorastaan räjähti liitoksistaan. Tämä oli esimakua Royal Rumblen yhteydessä järjestettävästä World’s Collide -turnauksesta, josta onkin muotoutumassa paperilla varsin mielenkiintoinen tapahtuma.


Tulokset:

  1. Eddie Dennis voitti Trent Sevenin ajassa 8:18. Arvosana: 6/10
  2. Kay Lee Ray voitti Toni Stormin ja Piper Nivenin Triple Threat ottelussa ajassa 13:12 ja säilytti NXT UK:n naisten mestaruuden. Arvosana: 6/10
  3. Tyler Bate voitti Jordan Devlinin ajassa 22:25. Arvosana: 9/10
  4. Gallus voitti Imperiumin, Grizzled Young Veteransin ja Andrewsin & Websterin Fatal 4-Way tikasottelussa ajassa 24:59 ja säilytti NXT UK:n joukkuemestaruuden. Arvosana: 8/10
  5. Walter voitti Joe Coffeyn ajassa 27:33 ja säilytti WWE United Kingdom -mestaruuden. Arvosana: 7/10

NXT UK TakeOver: Blackpool II -tapahtuman kokonaisarvosana: 8/10

Matti Koskinen

Matti Koskinen

Duunarista aikuisopiskelijaksi muovautunut oman elämänsä Rocky Balboa. Showpainiin ensikosketukset vuonna 2002. WWE:hen päin hieman kellallaan.

Joensuu / Eastern Finland

Previous post

Kayfaben kansleri – Eli kuinka lakkasin olemasta WWE-zombi ja opin rakastamaan showpainia

Next post

Ludvig-palkintoäänestys on päättynyt – Lue tästä, mitä ja keitä Smarksiden sisällöntuottajat äänestivät

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *