ArviotViisi pointtiaWWE

Viisi pointtia: WWE SummerSlam (11.8.2019)

Päivämäärä: 11.8.2019

Sijainti: Toronto, Ontario, Kanada (Scotiabank Arena)

Yleisömäärä: 16 904

Katso tapahtuma WWE Networkissa!


Mikäli mainoslauseisiin on uskomista, niin Suomen aikaa maanantaina aamuyöllä vietettiin kaukana Kanadassa kesän suurinta juhlaa. SummerSlam on yksi WWE:n kalenterivuoden merkittävimpiä tapahtumia ja tämä olikin järjestyksessään jo 33. elokuinen painijuhla.


1. Goldberg teki mitä piti

SummerSlamia edeltäneessä Raw’ssa paljastui, että Dolph Zigglerin vastustaja ei olekaan The Miz, vaan WWE:n kunniagalleriaankin kuuluva Goldberg. Mizin ja Zigglerin kohtaamiset onkin nähty lukemattomia kertoja, joten tämä oli päällisin puolin aika mielenkiintoinen käänne. Taustalla lienee ollut myös se, että Goldberg halusi hyvitystä katastrofaalisen huonolle Saudi-Arabian esiintymiselleen.

Ziggler on viime aikoina parantanut otteitaan mikrofonin varressa ja hahmoon on saatu puhallettua hieman uutta virtaa. Perusongelma kuitenkin on ja pysyy — Dolph on niin paljon tappioissa ryvettynyt, ettei häntä oikein pysty vakavana pääottelijana hyväksymään. Goldberg hoitelikin tämän ottelun alle kahteen minuuttiin ja vielä kaupan päälle hieman nöyryytti vastustajaansa. On hankala nähdä, että tällä ottelulla mitään suurempaa tarkoitusta oli taustalla. Goldberg ainakin pysyi vahvana ja mahdollisesti tulevaisuudessa häntä vielä kehässä näemme. Ehkä vielä joskus Matt Riddlea vastaan?


2. Ricochet vs. Styles latistui pettymykseksi

Odotukseni tätä ottelua kohtaan olivat todella korkealla. Ei ole mikään salaisuus, että olen valtakunnan suurimpia AJ Stylesin kannattajia ja Ricochet on parissa edellisessä maksutapahtumassa suorastaan varastanut show’n. Nyt miehillä oli alla jo kaksi ottelua, jotka olivat molemmat hyviä, mutta jotain ekstraa jätettiin vielä varastoonkin. Uumoilin, että SummerSlamissa vihdoin kaikki pidäkkeet poistettaisiin ja miehet ottelisivat todellisen huippumatsin.

Huono tämä ei tietenkään ollut, mutta ottelu oli noin 7 minuuttia liian lyhyt ja väärä ottelija kruunattiin voittajaksi. Tähän olisi kyllä sopinut jokin stipulaatio, sillä ottelun ratkeaminen Luke Gallowsin ja Karl Andersonin laiskaan sekaantumiseen oli ikävä pettymys. Voitoilla ja tappioilla on etenkin WWE:ssä harmillisen vähän merkitystä, mutta tässä olisin nähnyt Ricochet’n aidosti hyötyvän ikonisen AJ Stylesin päänahasta SummerSlamin kirkkaiden valojen alla. Eipä sitten. Toivottavasti feudi ei enää jatku, koska kuumin vaihe meni jo.


3. Trish Stratus säväytti jälleen

Trish Stratus ”lopetti” uransa ensimmäistä kertaa jo 13 vuotta sitten Unforgiven- tapahtumassa, joka muuten järjestettiin sekin Torontossa. 2010-luvun mittaan Trish on perheellistynyt, mutta aina silloin tällöin piipahtanut WWE:ssä esiintymässä. Joka ainoa kerta nämä esiintymiset ovat olleet täyttä rautaa. Edellisen kerran Trishiä oli nähty kehässä vuoden 2018 lokakuussa Evolution- tapahtumassa ja nyt hän palasi sinne kohtaamaan Charlotte Flairin.

Lopulta tämä oli aika selkeälläkin erolla illan paras puhdas painiottelu. Kaksi kovan luokan taituria kehässä ensimmäistä kertaa vastakkain ja jokaiseen rasahdukseen äänekkäästi reagoinut liveyleisö. Teknisesti erittäin sulavasta ottelusta jäi mieleen erityisesti naisten näppärä lukkopainiosuus. Mikäli tämä jäi Trishin viimeiseksi viralliseksi otteluksi, niin eipä parempaa hetkeä voinut sille valita.


4. Rollinsille elämänsä suurin voitto

Viikoittaisjaksossa Brock Lesnar murjoi Seth Rollinsin kerta toisensa jälkeen. Tässä mentiin niin pitkälle, että WWE buukkasi itsensä nurkkaan. Miten jo valmiiksi puolikuollut Rollins mukamas pystyisi voittamaan ylivoimaisen Lesnarin? Arvelin, että ainoa konsti tähän olisi jokin vincerussomainen swerve, eli todellinen yllätyskäänne.

Arvaus meni pieleen. Näimme täyspitkän ottelun, jonka päätteeksi Rollins selätti Lesnarin täysin puhtaasti ilman muiden sekaantumisia tai kepulikonsteja. Voittojen ja tappioiden merkitys on liian pieni, mutta Lesnarin päänahalla on aidosti ja oikeasti merkitystä.

Rollins on tänä vuonna nauttinut todellisesta ”raketti takalistoon” pushista, mutta ei ole aivan vakuuttanut. Esimerkiksi WrestleManiasta alkanut mestaruuskausi jäi todella vaisuksi eikä ihan kaikkea voi myöskään kehnon buukkauksen nimiin laittaa. Nyt viimeistään on Rollinsin ”do or die” hetki. Jos homma ei tälläkään kertaa toimi, niin sitten vika on miehessä.


5. Jotain oli opittu

Pääshow’n kesto oli positiivinen yllätys. Mittaa tapahtumalla oli 3 tuntia ja 20 minuuttia, joka on melkoinen muutos verrattuna vaikka Royal Rumbleen, jonka pääshow kesti karvan verran alle 5 tuntia. Nyt katsoja ei kerennyt samalla tapaa uupua tapahtuman aikana.

”The Fiend” Bray Wyatt ansaitsee tulla mainituksi, sillä hänen esiintymisensä oli kiistatta yksi SummerSlamin kohokohtia. Mielenkiinnolla odotan mitä Fiendin pöydältä löytyy seuraavaksi, sillä Finn Bálor on mitä todennäköisemmin siirtymässä ansaitulle lomalleen.

Tapahtuman neljä viimeistä ottelua olivat kaikki omalla tavallaan onnistuneita esityksiä. Miinuksena kuitenkin se, että oikeastaan minkäänmoista erityisyyden tuntua tässä ei oikeastaan ollut. Hypen ja presentaation osalta tämä oli aivan sitä samaa WWE:n liukuhihnatuotantoa kuin kaikki muukin läpi vuoden. Ujon littipeukun tälle voi antaa, mutta miksikään ikimuistoiseksi SummerSlamiksi tämä ei kohonnut.


Tulokset:

  1. Becky Lynch voitti Natalyan luovutusottelussa ajassa 12:25 ja säilytti Raw’n naisten mestaruuden. Arvosana: 5/10
  2. Goldberg voitti Dolph Zigglerin ajassa 1:48. Arvosana: 3/10.
  3. AJ Styles voitti Ricochet’n ajassa 12:57 ja säilytti WWE United States- mestaruuden. Arvosana: 7/10
  4. Bayley voitti Ember Moonin ajassa 10:02 ja säilytti SmackDownin naisten mestaruuden. Arvosana: 5/10
  5. Kevin Owens voitti Shane McMahonin ajassa 9:25. Arvosana: 4/10
  6. Charlotte Flair voitti Trish Stratusin ajassa 16:40. Arvosana: 8/10
  7. Kofi Kingstonin ja Randy Ortonin ottelu päättyi ratkaisemattomaan ajassa 16:45. Kingston säilytti WWE:n mestaruuden. Arvosana: 7/10
  8. ”The Fiend” Bray Wyatt voitti Finn Bálorin ajassa 3:31. Arvosana: 7/10
  9. Seth Rollins voitti Brock Lesnarin ajassa 13:22 ja nousi uudeksi WWE Universal- mestariksi. Arvosana: 7/10

WWE SummerSlam -tapahtuman kokonaisarvosana: 7/10


bike trails

 

Matti Koskinen

Matti Koskinen

Duunarista aikuisopiskelijaksi muovautunut oman elämänsä Rocky Balboa. Showpainiin ensikosketukset vuonna 2002. WWE:hen päin hieman kellallaan.

Joensuu / Eastern Finland

Previous post

Viisi Pointtia: GCW Joey Janela's Escape from L.A

Next post

Jälkipyykkinaru #56: WWE SummerSlam 2019

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *