2018EnnakotNJPW

Ennakko: NJPW Dominion 2018

Lähetys: 9.6 (klo 10 eteenpäin Suomen aikaa)

Sijainti: Osaka, Japani (Osaka-jo Hall)

Katso tapahtuma NJPW Worldista!


Edellisestä katsauksestamme New Japanin menoon on ehtinyt jo vierähtää muutama tovi. Mikä olisikaan parempi paikka hypätä takaisin kelkkaan, kuin New Japanin kesän suurin tapahtuma, Dominion? Dominion järjestetään nyt kymmenettä kertaa kesäkuun alun suurena tapahtumana. Tälläkin kertaa on tarjolla kuusi mestaruusottelua. Kortti näyttää erittäin maukkaalta, joten pidempiä pulisematta siirrytään asiaan.

IWGP Junior Tag Team Championship

Suzuki-Gun (Yoshinobu Kanemaru & El Desperado)(c) vs Roppongi 3K (YOH & SHO)

Mitä ihmettä, juniorijoukkuevyöt eivät ole enää Young Bucksien yksinomaisuutta? Loppuvuodesta 2017 New Japanin riveihin tekivät paluunsa entiset Sho Tanaka ja Yohei Komatsu, nykyiset SHO ja YOH, jotka nappasivat ensi töikseen joukkuevyöt kimalteleville lanteilleen. Mestaruusvoittoa seurasi myös nopeasti Super Jr. joukkueturnauksen. Aikainen lento päättyi kuitenkin Young Bucksien kynsissä Wrestle Kingdomin avausottelussa. RPG3K voitti vyöt nopeasti takaisin, mutta hävisivät ne pian jo Suzuki-Gunin El Desperadolle ja Yoshinobu Kanemarulle. Suzuki-Gunin juniorit ovat pitäneet vöitä hallussaan siitä lähtien, ketkutellessaan aina puolustuksista ovelilla taktiikoilla. BOSJ-turnauksessa SHO ja YOH nappasivat kuitenkin yksilövoitot Suzuki-Gun duosta. Nyt Rocky Romeron suojatit saavat revanssinsa.

On todella piristävää nähdä New Japanin joukkuedivisioonan mestaruusottelu, jossa ei ole mukana gaijineita. Divisioonan ohuuden takia tämäkin ottelu on tosin ehditty nähdä jo pariin otteeseen, joskin aina BUSHI:lla ja Hiromu Takahashilla maustettuna. Olen kieltämättä pitänyt SHO:n ja YOH:n uudesta tulemisesta (pop-tähden asusteita lukuun ottamatta) ja tästäkin ottelusta saadaan toivottavasti kiivastahtinen avaus illalle. Kanemaru alkaa olla jo vanha ja raihnainen, mutta Desperadolla on puolestaan kourallinen tulisia esityksiä vastikään päättyneessä Best of the Super Juniors -turnauksessa. Voittajaksi toivon Suzuki-Gunin voittokulun jatkoa. RPG3K:n kolmas mestaruusvoitto alle vuoden sisään tuntuisi hieman liioittelulta, vaikka se sopisi kuin nenä päähän Gedon tyyliin buukata joukkuedivisiooniaan. Toisaalta Desperado yksilökuvioissa on myös houkutteleva ajatus.

Special Tag Match

Juice Robinson & David Finlay vs Jay White(c) & Yoshi-Hashi

Tämä on puolestaan aika puhdas filleriottelu. Neljä keskikorttilaista on isketty yhteen otteluun. Juice Robinson, jonka jotkut saattavat vielä muistaa CJ Parkerina, on noussut omilleen New Japanissa. Robinson esiintyi hyvin viime syksyn G1-turnauksessa ja pääsi kevään New Japan Cupissa jopa välierään asti. Mestaruusvoitto oli kuitenkin vältellyt miestä kuin ruttoa. David Finlay oli puolestaan huomaamatta alkanut poimimaan voittoja milloin missäkin välissä ja on jatkanut vihanpitoaan ”Switchblade” Jay Whiten kanssa. Jaa mikä hiton Switchblade? Viime vuoden loppupuolella New Japanin lähetyksissä oltiin nähty mystisiä vignettejä, jossa hypetettiin ”Switchbladen” debyyttiä. No, King of Pro Wrestlingissä tuo henkilö paljastui New Japanin dojon kasvatiksi, excursioniltaan palaavaksi Jay Whiteksi. White oli samoin tein hyökännyt Hiroshi Tanahashin kimppuun ja haastoikin tämän Intercontinental-mestaruudesta Wrestle Kingdomissa. White ei onnistunut Tanahashia kaatamaan, mutta sen sijaan vei Kenny Omegan US-mestaruuden ja liittyi Kazuchika Okadan Chaos-ryhmittymään. Myös Yoshi-Hashi on mukana tässä ottelussa.

Eniten tässä ottelussa kannattaa pitää silmällä Robinsonin ja Whiten välisiä iskujenvaihtoa. Tämän kaksikon välistä mestaruusottelua on rakenneltu viime aikoina ja kaksikko todennäköisesti kohtaakin toisensa vielä ennen G1 Climaxia. White on alkukuukausien kompastelun jälkeen löytänyt oman nurkkansa New Japanin keskikortista. Firmalla on selkeästi suuria suunnitelmia vielä Whiten tulevaisuuden varalle, kuten yksilöottelu Tanahashia vastaan Domessa kertoi. Robinson puolestaan tuntuu vain paranevan kuukausi kuukaudelta Japanin yleisön ottaessa miehen omakseen. Yoshi-Hashi ja Finlay jäävät tässä soittelemaan sitä kuuluisaa toista viulua.

Special Tag Match

Chaos (Tomohiro Ishii & Toru Yano) vs Suzuki-Gun (Minoru Suzuki & Zack Sabre Jr.)

Minoru Suzukin ja Toru Yanon tiet kohtaavat jälleen. Monet näkevät varmaan edelleen painajaisia kaksikon ”legendaarisesta” feudista muutama vuosi takaperin. Kyseessä ei kuitenkaan (toivottavasti) ole tämän feudin uudelleenlämmittely, vaan lähtölaukaus Tomohiro Ishiin ja Suzukin yhteentörmäykselle (joka saattaa tapahtua Englannin RevProssa). Suzuki hävisi hiljattain Tanahashilta voittamansa Intercontinental-mestaruuden Tetsuya Naitolle ja hakee nyt uutta puhtia alakortista ennen syksyn G1 Climaxia. Zack Sabre Jr. puolestaan yllätti lähes kaikki voittamalla New Japan Cupin (kaataen matkallaan voittajasuosikit Kota Ibushin, Naiton ja Tanahashin) vain kärsiäkseen kirvelevän tappion Kazuchika Okadalle Sega Sakura Genesiksessä.

Ishii ja Yano ovat viettäneet jo jonkun aikaa joukkueena, mikä saa minut uskomaan, että tämä voisi toimia epävirallisena ykköshaastajuusotteluna joukkuemestaruuksille. Ovathan Sabre ja Suzuki hallitsevia Revolution Pron joukkuemestareita. Ottelu ei varmaan tule hirveän pitkä olemaan. Yano pelleilee aikansa, Sabre vääntää vastustajansa umpisolmuun ja Ishii ja Suzuki mättävät toisiaan turpaan. Yksinkertaista, mutta toimivaa.

NEVER Openweight Championship

Hirooki Goto(c) vs Michael Elgin vs Taichi

Hirooki Goto voitti NEVER-mestaruuden toista kertaa urallaan Wrestle Kingdomissa ja on puolustanut sitä omaan tapaansa kovaotteisissa otteluissa. Perinteiseen Goto-tapaan mestaruuskausi on ollut myös melko laimea mainion Suzuki-ottelun jälkeen. Vastaan asettuvat keväällä raskassarjalaiseksi siirtynyt Taichi sekä täysin tuuliajolla oleva Michael Elgin. Ottelumuotona on harvinainen kolminottelu, joita en muista edes nähneeni raskassarjalaisten kesken.

Elgin on ollut New Japanissa (ja muuallakin) täydellisellä tuuliajolla hävittyään Naitolle viime vuoden alkupuolella. Toki Elgin paukutti muutaman kovan esityksen G1-turnauksen aikana, mutta on muuten ollut melko mitäänsanomaton. Hän ei tätä ottelua tule voittamaan. Goto on ikuinen suosikkini, mutta toivo päämestaruuden voittamisesta on aika lailla kuollut. Mahdollisuus NEVER-kauden jatkumiseen on kuitenkin vahva. Todellinen villi kortti onkin Taichi. En ole vielä nähnyt miestä yksilöottelussa raskaassa sarjassa, mutta otan vastaan kaikki tuoreet tuulahdukset. Ottelu toimisi varmasti paremmin Elginin ja Goton välisenä mörssäämisenä, mutta Taichin mukanaolo tuo mukaan tarvittavan mausteen muuten melko väljään koitokseen. Älkää yllättykö, jos Taichi kampeaa itselleen voiton ja ensimmäisen yksilömestaruuden New Japanin riveissä.

IWGP Tag Team Championship

Los Ingobernables de Japon (EVIL & SANADA)(c) vs The Young Bucks

Täällähän ne Nuoret Pukit olivatkin! Nick ja Matt Jackson olivat siis vihdoin ja viimein siirtyneet raskassarjalaisiksi seitsemän juniorijoukkuemestaruuskauden jälkeen. Virallinen siirtymäriitti oli eeppinen kohtaaminen Golden Loversien kanssa. Buckseilla oli vastassa Los Ingobernables de Japonin nuori kaksikko EVIL ja SANADA. LIJ oli voittanut mestaruudet Killer Elite Squadilta Wrestle Kingdomissa, mutta Evilin loukkaantumisen vuoksi olivat puolustaneet niitä melko harvakseltaan. Vyöt olivat viimein kuitenkin vapauttuneet pitkästä gaijin-helvetistä, joten yleisölläkin on jotain syytä välittää tästä ottelusta.

Bucksit ottelevat harvoin huonoja otteluita eikä tämäkään tule olemaan poikkeus. Omasta mielestäni EVILin ja SANADAn joukkuekemiat eivät ole vielä hitsautuneet aivan yhteen, vaikka molemmista yksilöottelijoina pidänkin. Ottelu tulee varmasti olemaan vauhdikas, mutta suuri mielenkiinto kohdistuu jälleen voittajiin. Bucksien voitto olisi mielenkiintoinen veto, mutta haluan ehdottomasti nähdä LIJ:n kauden vielä jatkuvan. EVIL ja SANADA ovat varmasti mukana G1-turnauksessa, mutta Bucksit loistavat todennäköisesti poissaolollaan. Toivottavasti New Japan pystyy rakentamaan myös raskaammasta joukkuedivisioonastaan välittämisen arvoisen. Haluan myös ehdottomasti nähdä Golden Loversien haastavan joukkuemestaruuksista nimenomaan LIJ:n.

Special 6-Man Tag Team Match

Hiroshi Tanahashi, Jushin Thunder Liger & Rey Mysterio Jr. vs Bullet Club (Cody, Hangman Page & Marty Scurll)

Illan hämmentävin ottelu onkin sitten tässä. Marty Scurll oli menettänyt Jr. Heavyweight -mestaruutensa Wrestle Kingdomissa, mutta oli saanut sentään halvaksi korvikkeeksi NEVER Trios -mestaruudet Young Bucksien kanssa. Nuo mestaruudet eivät kuitenkaan ole pelissä tässä, sillä Japani ei harrasta Freebird-säännön sulavaa käyttöä. Joka tapauksessa, Scurll oli siis hyökännyt Tanahashin kimppuun BOSJ-turnauksen viimeisenä päivänä. Jushin Thunder Liger oli pelastanut päivän ja heittänyt haasteen Scurllille. Kolme legendaa vastaan Bullet Clubin B-tiim-, öh, ROH-osasto.

Rey Mysterio tekee tässä tosiaan kehädebyyttinsä New Japanin riveissä. Mysterio on ollut erittäin vetreä viime vuodet (kuten Royal Rumblessa nähtiin) ja odotan mielenkiinnolla, mitä Reiska saa aikaan New Japanin junioridivisioonassa. Liger toimittaa edelleen teräsvaarina kehässä. Tanahashi paini jälleen klassikko-ottelun Okadan kanssa, eikä koko maailman rukouksista huolimatta suostu ottamaan lomaa toipuakseen loukkaantumisistaan. Tanahashia pitää kasassa lähinnä jeesusteippi ja ruuvit. Bullet Clubia edustavat tietenkin Scrull, Hangman Page ja Cody (Rhodes). Scrull on parhaimmillaan kehässä pirun taitava, mutta jää usein useamman hengen joukkueotteluissa lähinnä huumorihahmoksi. Page jatkaa kehittymistään ja pääsee painimaan todellisten konkareiden kanssa. Bullet Clubin johtajuuden itselleen kaapannut Cody hoitaa yleisön vihan keräämisen takuuvarmasti. Tavallista maukkaampi joukkueottelu on siis kyseessä. Tässä pohjustellaan mahdollisesti otteluita New japanin vuoden toiseen USA-tapahtumaan San Franciscon Cow Palacessa.

IWGP Jr.Heavyweight Championship

Will Ospreay(c) vs Hiromu Takahashi

Will Ospreay on keskittynyt menneisyyden haamujen kaatamiseen noustuaan toista kertaa Jr. Heavyweight -mestariksi Wrestle Kingdomissa. Ensin kaatui Takahashi, sitten arkkivihollinen Scrull verisessä taistossa ja lopulta myös Kushida. Voitot ovat kuitenkin vaatineet veronsa Ospreayn kehon hajotessa tasaisesti kuukausien aikana riskialttiin tyylin takia. BOSJ-finaali jäi välistä vahvasta turnausesityksestä huolimatta. Haastajaksi nousi kyseisen turnauksen voittanut Hiromu Takahashi, joka päihitti päihitti finaaliottelussa uuden Bone Soldierin, Taiji Ishimorin, huippuottelussa.

Kaksi maailman parhaisiin kuuluvaa painijaa kohtaavat jälleen. Edellinen kohtaaminen New Beginningissä ei aivan sytyttänyt, mutta tässä on jälleen ainekset räjäyttää pankki. Molemmat ovat aivan sekaisin, joten useampi sekopäinen spotti tullaan varmasti näkemään. Ospreayn kehätyyli pelottaa aivan helvetisti ja mies onkin loman tarpeessa ehkä enemmän kuin Tanahashi. Tällä tahdilla mies ei enää paini viiden vuoden kuluttua. Takahashi nauttii jäätävää kansansuosiota ja oikea ratkaisu olisi antaa miehelle tästä voitto. Ospreayn kausi on kuitenkin ollut tasokas ja edessä häämöttävät vielä mahdolliset ottelut Ligeria ja Mysteriota vastaan. Takahashi kuitenkin ansaitsee valokeilan ja toinen tappio Ospreaylle ei varmastikaan tekisi hyvää miehen osakkeille.

IWGP Intercontinental Championship

Tetsuya Naito(c) vs Chris Jericho

Niin, Chris Jericho kävi ottelemassa yllättävän kovatasoisen ottelun tammikuussa Kenny Omegan kanssa. Heti seuraavana päivänä hän hyökkäsi Tetsuya Naiton kimppuun… ja katosi lähes puoleksi vuodeksi. Naito onnistui voittamaan Intercontinental-mestaruuden Suzukilta… ja joutui sitten Jerichon brutaalin hyökkäyksen kohteeksi. Eikun mestaruus peliin ja menoksi. Naito on edelleen helvetin suosittu, vaikka kärsikin tappion Okadalla uransa tärkeimmässä paikassa. Feudi Suzukin kanssa upposi Japaniin kuin pommi Hiros- kuuma veitsi voihin ja myös Jericho on saanut hyvää reaktiota Omega-ottelun jälkeen.

Kirjoitushetkellä tässä ei ole vielä No DQ -stipulaatiota, joka auttoi Jerichoa todella paljon tammikuussa. En ihmettele, jos stipulaatio vielä tähän lisätään. Fozzyn nokkamiehessä alkaa jo ikä näkyä. Mielenkiinnolla odotan, miten Naiton ja Jerichon kemiat osuvat yksiin tässä ottelussa. Myös ottelun lopputulos on hieman ilmassa. Kaikki haikailevat jo Naiton ja Okadan revanssin perään Tokyo Domessa, mikä tarkoittaa mestaruuden pudottamista jossain vaiheessa. Mutta onko Jericho mukana muutamaa showta pidempään? Toisaalta tappio Jericholle, etenkin puhtaassa painiottelussa, ei tekisi missään nimessä hyvää Naiton osakkeille. Tämä ottelu joko toimittaa tai jää illan suurimmaksi pettymykseksi.

IWGP Heavyweight Championship, 2/3 Falls, NO TIME LIMIT

Kazuchika Okada(c) vs Kenny Omega

Naito. Marufuji. Omega. Suzuki. Shibata. Fale. Omega. Cody. Evil. Naito. Sanada. Sabre Jr. Tanahashi. Kolmetoista miestä. Lähes kaksi vuotta. Ennätykselliset kaksitoista onnistunutta puolustusta. Kaikkien aikojen pisimpään hallinnut IWGP Heavyweight -mestari. ”The 65th.” Kazuchika Okadan mestaruuskausi on rikkonut kaikki ennätykset ja kaikki arviointiasteikot. Ainoastaan Kenta Kobashin GHC-mestaruuskaudesta voidaan edes puhua samassa lauseessa Okadan hirviömäisen kauden kanssa. Kaikki on nähty. Kaikki on voitettu. Mutta vain yksi mies raastoi Okadan tunnin aikarajaan asti. Ja tuo mies on Kenny Omega. Kaksikon kolmen ottelun sarjasta puhutaan jo samaan sävyyn kuin Ricky Steamboatin ja Ric Flairin taistoista. Neljättä kohtaamista tarvittiin jotain lopullista selvittämään paremmuus. Paras kolmesta. Ei aikarajaa. Paras mies voittakoon. Omegan aika Bullet Clubissa tuntuu olevan takanapäin ja kaunis liittoutuminen Kota Ibushin kanssa sinetöi Omegan aseman rakastettuna sankarina. Okada on puolestaan muuttunut yhä ylimielisemmäksi mestaruuskauden vain jatkuessa.

Minä uskoin Shibataan. Minä uskoin Omegaan. Minä uskoin Naitoon. Minä uskoin Sanadaan. Minä uskoin Sabreen. Minä tahdoin uskoa Tanahashiin. Ja sain pettyä joka kerta.  Minulla ei ole hajuakaan miten tässä tulee käymään. Kestääkö tämä yli tunnin? Pistetäänkö homma kasaan alle puolessa tunnissa? Pääseekö Okada irti One Winged Angelista? Voiko Omega voittaa voittamattoman?

Miten tästä eteenpäin? Okadan haastajat alkavat olla vähissä, sillä vain yksi nimi putkahtaa välittömästi mieleen: Kota Ibushi. Okadan ja Naiton revanssi Domessa kävisi järkeen. Se olisi sangen perinteinen ratkaisu. Mutta voittaako Naito G1-turnauksen toista vuotta putkeen? Voittaako Okada G1-turnauksen mestarina? Jos Omega voittaa mestaruuden, se antaa Okadalle sauman voittaa G1 jälleen, jolloin Naito veisi mestaruuden loppusyksystä… Mutta entä jos Ibushi voittaa G1-turnauksen?

Omega. Ibushi. Wrestle Kingdomin pääottelu. Antakaa minun unelmoida, helvetti.

Vuoden odotetuin painiottelu on tässä. Omega vastaan Okada IV. Tänä lauantaina. Älkää missatko tätä. Älkääkä olko korvessa 4G-yhteyden ulottumattomissa juuri h-hetkellä, kuten allekirjoittanut.

Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Ammattimainen tyhjäntoimittaja, jonka elämässä showpaini on roikkunut mukana sitkeän torakan lailla yli vuosikymmenen ajan. Toimii vakioäänenä Smarksiden ääniaalloilla ja onnistuu unohtamaan velvoitteensa kirjoitetun sisällön tuottajana. Kaikin puolin stereotyyppinen paininörtti, jonka naama kelpaa vain ja ainoastaan radioon.

Previous post

#MaanantainMatsi - AJ Styles vs Minoru Suzuki (2014)

Next post

WWE-veikkaus 2018: NXT TakeOver: Chicago

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *