FCF WrestlingSuomipainiUutiset

FCF Wrestling debytoi uuden tapahtuman Pressassa – Sideshow-nimi jää historiaan

FCF Wrestlingin kausi 2020–2021 jatkuu lauantaina 17. lokakuuta, kun promootio palaa liki kahdeksan kuukauden tauon jälkeen Pressa Forumiin.

Vanhassa tapahtumapaikassa nähdään tuolloin aivan uusi, Showpainia! -niminen tapahtuma.

Tapahtuma osuu kahden Wrestling Show Live -illan väliin ja muistuttaa siinä mielessä viimeaikaisia Sideshow-tapahtumia.

FCF Wrestlingin toimintaa pyörittävän Pro Wrestling ry:n puheenjohtaja Joni Pellikka sanoo Smarksidelle, että luvassa onkin samankaltainen tapahtuma.

”Showpainia! on meille tärkeä tuote, jossa esittelemme alati kasvavan rosterimme nousevia lupauksia yleisölle”, Pellikka sanoo.

FCF Wrestlingin ensimmäinen Sideshow-tapahtuma nähtiin 21. huhtikuuta 2018. Kokeellisissa tapahtumissa on leikitelty esimerkiksi teemoilla ja nähty paljon sellaista, mitä Wrestling Show Livessä ei ole.

Esimerkiksi Attitude-henkisessä tapahtumassa kehään käveli WWE-hahmo Kanea parodioinut painija.


Kuuntele lisää: Jälkipyykkinaru #35: FCF Wrestling Sideshow – Attitude Edition


Samanlainen kokeilu voi jatkua myös Showpainia! -nimisissä tapahtumissa siitä huolimatta, että Sideshow-nimi on jäänyt historiaan.

”Emme ole täysin kuopanneet ideaa teematapahtumista”, Pellikka kertoo.

”Saatamme jatkossakin nähdä esimerkiksi Halloween-show’n kaltaisia erikoistapahtumia.”

Showpainia! -tapahtumissa on myös se yhtäläisyys Sideshow’hun, että siinä nähdään tulokkaiden lisäksi myös kokeneempia painijoita.

”Se tulee olemaan kokonaisvaltainen kahden tunnin showpainitapahtuma – aivan kuin Wrestling Show Live.”

Suurin muutos onkin vain nimessä. Miksi FCF Wrestling luopui Sideshow-nimestä?

”Nimi saattoi antaa vääränlaisen kuvan siitä, että tapahtuma olisi FCF Wrestlingin sivutuote tai alempiarvoinen tuote, jota se ei meille ole”, Pellikka kertoo.

Uusi nimi valittiin myös sen ytimekkyyden vuoksi. Pellikan mukaan se kertoo tapahtumasta Wrestling Show Live -nimen lailla kaiken oleellisen myös niille ihmisille, jotka eivät tunne tuotetta entuudestaan.

”Showpainia! -niminen tapahtuma on myös nimensä puolesta sellainen, että sitä on helppo viedä tilauskeikkana esimerkiksi festareille tai coneille.”

Samalla nimi tuntuu kannanotolta terminologian suhteen. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, ja kaikki eivät koe, että showpaini on juuri oikea sana kuvailemaan sitä, mitä kehässä ja sen ulkopuolella tapahtuu.

Esimerkiksi SLAM Wrestling Finland brändää tuotettaan ”ammattipainiksi”.

FCF Wrestlingissä puhutaan kuitenkin nimenomaan showpainista.

”Showpaini on ehdottomasti paras sana kuvaamaan lajiamme”, Pellikka sanoo.

”Ammattipainin tai vapaapainin kaltaiset käännökset englanninkielisestä pro wrestling -termistä aiheuttavat vain ihmetystä ja sekaannusta lajista tietämättömien keskuudessa.”

”Showpaini on puolestaan vakiinnuttanut paikkansa lajin virallisena nimenä suomen kielessä, eikä se jätä mitään tarpeita selittelyille”, Pellikka linjaa.

FCF Wrestlingin ensimmäisen Showpainia! -tapahtuman esiintyjistä tai otteluista ei ole vielä tihkunut tietoa.


Smarkside puhuu asioista vain niiden oikeilla nimillä – mutta suojelee silti showpainin hahmoja ja käyttää niistä vain niiden fiktiivisiä nimiä, ellei hahmon esiintyjä halua tuoda oikeaa nimeään julkisesti esiin.

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

"Häijy" Heimo Ukonselkä pääsee isoon mestaruusotteluun – SLAM Wrestling Finland järjestää lokakuussa tapahtuman Tallinnassa

Next post

WWE-veikkaus 2020: Clash of Champions

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *