FCF WrestlingHaastattelut

The Beast – Kohti ravintoketjun huippua

Also available in English!


 

Ruotsista kotoisin oleva The Beast on ottanut painiuransa ensimmäiset askeleet Suomessa raivaten tiensä Fight Club Finlandin rivistön läpi nopeasti ja vakuuttavasti alkuvuoden 2015 aikana. Järkäleen nousu on ollut niin ylivoimainen, että hän on jo ansainnut mahdollisuuden otella FCF-mestaruudesta 8. elokuuta. Millä mielin voittamaton Beast on lähtemässä haastamaan nykyistä mestaria Valentinea, ja mitä kaikkea hän paljastaa itsestään ja taustoistaan? Istahdimme Pedon kanssa alas ja otimme selvää.

Smarkside: Tekniset yksityiskohdat ensin. Paljonko sinulla on painoa ja pituutta?

– Painan tällä hetkellä noin 115 kiloa ja olen 193 senttiä pitkä.

Sinulta löytyy taustaa kamppailulajeista, mutta miten päädyit ammattipainin pariin?

– Olen halunnut ammattipainijaksi jo lapsesta saakka. Kamppailulajeja olen judon ohella harrastanut yhdeksän vuotta, vapaaottelua kahdeksan. Olen lisäksi harrastanut lukkopainia sekä erilaisia voimalajeja. Kun pääsin mukaan showbisnekseen Gladiaattorien kautta, ajattelin, että nyt on oikea aika kokeilla myös ammattipainia.

Mistä paininimesi The Beast on peräisin? Onko siinä mitään viittausta Brock Lesnariin?

– Nimi tulee suoraan Gladiaattoreista. Tuntui järkevältä käyttää sitä myös painijana, koska yleisö tuntee minut jo valmiiksi sillä nimellä. Ihmisten ei siis tarvitse muistaa toista nimeä ja olla hämillään.

Olet siis ollut mukana Ruotsin Gladiaattorit-tv-ohjelmassa. Löytyykö Gladiaattoreista mielestäsi yhtäläisyyksiä painiin, ja oletko oppinut ohjelmaa tehdessäsi taitoja, joita voi hyödyntää myös kehässä?

– Luulen, että ohjelma on opettanut minua esiintymään kameroiden sekä yleisön edessä. Mielestäni Gladiaattorien kannattaisi ottaa lisää vaikutteita ammattipainista ja tehdä hahmoista osallisempia.

Olet noussut arvoasteikossa nopeasti ja saanut jo mestaruusottelun. Miltä se tuntuu? Onko Peto nöyrä?

– Kyllä, olen nöyrä. Olen todella kiitollinen, että sain mahdollisuuden päästä Suomeen treenaamaan StarBuckin koulutuksessa. Ilman StarBuckia en olisi nyt tässä. Painiurani on hänen ansiotaan.

Otit jopa osaa WWE:n try-outiin hiljattain. Miten pärjäsit? Kenet haluaisit kohdata WWE:ssä?

– En saisi juurikaan puhua asiasta. He eivät sanoneet kyllä tai ei – joten ehkä. He kuitenkin pitivät minusta, joten saa nähdä, mitä tapahtuu. Mutta olen valmis kohtaamaan kenet tahansa WWE:stä!

Milloin mielenkiintosi lajia kohtaan heräsi ensimmäisen kerran?

– Taisin olla isäni luona 9-vuotiaana, kun näin kaapeli-tv:stä ensimmäisenä otteluni jossa oli muistaakseni Hulk Hogan. Olen ollut siitä lähtien fani. Kun aloittelin omaa urheilu-uraani, en enää juurikaan katsonut painia, mutta laji on aina kummitellut takaraivossani. Esimerkiksi vapaaottelua katsoessani olen aina nauttinut enemmän sisääntuloista ja muista show-elementeistä kuin varsinaisista matseista.

Tässä vaiheessa on pakko nostaa kissa pöydälle: Goldberg. Onko hän ollut innoittajasi? Oliko oma päätöksesi käyttää Jackhammeria lopetusliikkeenäsi?

– (Nauraa) Kyllä, Goldberg on luultavasti suosikkini. Ajattelin, että kun minultakin löytyy MMA-taustaa sekä samantyyppinen ulkonäkö ja kehävarustus, niin hemmetti – miksipä ei!

 

Jatkosota2015-183

Jackhammer-liike sinetöi Jessica Loven kohtalon (Jatkosota 2015).

 

Onko sinulla muita suosikkeja tai vaikuttajia?

– Seuraan kaikkia ja pyrin oppimaan monipuolisesti jotain kultakin. En pysty nimeämään ketään tiettyä. WWE:n päärosteri on tällä hetkellä todella hyvä.

Goldbergin sanoin: Who’s next? Kenet haluaisit tuhota… tai siis kohdata FCF:ssä seuraavaksi?

– Valentinen tietty ensin, sitten tähtään luultavasti StarBuckiin.

StarBuck on siis toiminut valmentajanasi. Osallistuitko valmennuskurssille muiden tulokkaiden kanssa vai saitko henkilökohtaista valmennusta?

– Molempia. Kävin kurssilla, mutta sain myös kahdenkeskeistä opetusta.

Onko hän ottanut sinut niin sanotusti siipiensä suojaan niin kuten muitakin nuoria kykyjä aiemmin?

– Kuten sanoin, ilman StarBuckin koulutusta ja hänen kykyään huomata pienimmätkin harjoitusta vaativat yksityiskohdat, en olisi täällä tänään.

Treenirutiinisi vaikuttaa olevan niin ikään pedonomainen. Kuinka usein kuntoilet?

– Treenaan joka päivä 1–2 kertaa vuorokaudessa. Pyrin tekemään kaikkea mahdollista ja pitää treenaukseni monipuolisena: kehonrakennusta ulkonäköä varten sekä erilaisia voimamiesten harjoituksia, kuten renkaankääntöä ja sen sellaista. Käyn jonkin verran myös lenkillä, mutta kestävyysharjoitteluna suosin pääasiassa lukkopainia. Crossfitistä tai vastaavista en ole innostunut.

Ruokahalusi tyydyttämiseksi ja treenin vastapainoksi vaaditaan montako ateriaa päivässä – kuusi? Mitä neuvoja antaisit niille, jotka haluavat petomaisen kropan?

– Riippuu siitä, haluaako laihduttaa vai saada massaa. Itse olen ollut viime aikoina massakaudella, ja marraskuussa olisi tarkoitus lähteä pudottamaan painoa. Tällä hetkellä ruokailen aina 2–3 tunnin välein. Syön monipuolisesti kaikkea. Esimerkiksi kana ja perunat on melko tyypillinen ateria. Silloin tällöin tulee myös herkuteltua pizzalla. Niitä meneekin sitten kaksi kerrallaan!

Kuinka vertaisit Suomen ja Ruotsin painiskenejä keskenään? Oletko huomannut merkittäviä eroja takahuoneiden ilmapiireissä tai joissain muissa asioissa?

– Skenet ovat hieman erilaisia, mutta molemmissa maissa backstagella on hyvä tunnelma ja ystävällisiä ihmisiä, mikä on tulokkaalle hyvä juttu. Suomessa on paljon todella hyviä painijoita, joita voisi hyödyntää myös Ruotsissa. Vaikka vaihtoa on jo tehty, niin haluaisin nähdä sitä vielä enemmän – kuten täyden sodan maittemme välillä!

 

snackypuk-beast2

The Beast voitokkaana Johnny McMetalin ruhon äärellä (Snacky Slam: Pukinmäki).

 

Mitä mieltä olet Bättre Folk -ryhmittymästä? Edustavako he mielestäsi ruotsalaisuutta hyvin, ja oletko harkinnut liittymistä heidän joukkoon?

– Ei, eivät edusta enkä todellakaan ole harkinnut liittyväni heihin. Minä tulen vielä näyttämään heille, ketkä todella ovat ”parempia ihmisiä”. Valentine ja Andersen itse asiassa yrittivät lahjoa minut häviämään mestaruusotteluni. Tapaus tallentui valvontakameroille ja on nähtävissä Facebookissa.

Jos sinusta tulee uusi Suomen-mestari, puolustatko mestaruuttasi säännöllisesti täällä – vai lähteekö vyö Ruotsiin, kunnes joku onnistuu tuomaan sen takaisin?

– Jos onnistun viemään taiston nimiini ja voittamaan mestaruuden, vien vyön tietysti mukanani Ruotsiin. En kuitenkaan tule ikinä kieltäytymään haasteista – ihan sama, kohtaan vaikka kaikki! Olen siis valmis puolustamaan mestaruuttani ketä tahansa vastaan.

Mitä on odotettavissa Summer Smashissa 8. elokuuta? Haluatko sanoa jotain vastustajallesi Valentinelle?

– Odotettavissa on intensiivinen kamppailu, ja Valentinen on näytettävä, pystyykö hän seisomaan suurien sanojensa takana. Hänelle minulla ei ole mitään sanottavaa – kuten ei ole tähänastisissakaan kohtaamisissamme ollut – vaan aion antaa painitaitojeni hoitaa puhumisen. Tulen jyräämään Valentinen matalaksi ja seisomaan voitokkaana hänen ruhonsa yllä.

Kiitos haastattelusta ja onnea Summer Smashiin!

– Kiitos itsellesi, ja muistakaa käydä seuraamassa minua Instagramissa!

The Beast haastaa FCF-mestari Valentinen lauantaina 8. elokuuta Summer Smash -tapahtumassa. Show järjestetään Pressa-yökerhossa Helsingin ydinkeskustassa klo 18 alkaen, ovet aukeavat kello 17. Ennakkolipun maksaa 15 euroa, tilata voit täältä. Lisätietoja: fightclubfinland.fi

Ville Vuohtoniemi

Ville Vuohtoniemi

Töölön CHIKARA-spesialisti, joshi-intoilija ja deathmatch-maanikko. Ääntelehtii usein podcasteissa, toisinaan selostuspöydän takana. Luultavasti jonain päivänä hautautuu elävältä Smarksiden VHS-kirjaston alle.

Previous post

The Beast – To the Top of The Food Chain

Next post

Fave Five – 7/2015

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *