#maanantainmatsiJuttusarjatPuroresuROH

#MaanantainMatsi – Do Fixer vs Blood Generation (2006)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta.


Japanilainen Dragon Gate juhlistaa tänä vuonna kahdettakymmenettä vuottaan toiminnassa. Ei hassumpi suoritus Ultimo Dragonin painikoulusta lähteneestä liigasta. Matkan varrella on sattunut yhtä sun toista, viimeisimpänä promootion historian ehkäpä tärkeimmän painijan, CIMA:n, lähtö kolmen nuoren tähden kanssa perustamaan showpainikulttuuria Kiinaan. Tänä vuonna CIMA palaa jälleen Amerikan mantereelle suuremmassa roolissa kuin koskaan, osana All Elite Wrestlingin kokoonpanoa.

Oppilaiden irtauduttua Ultimo Dragonin alaisuudesta, loi promootio myös katseensa Yhdysvaltoihin. Aikanaan syntyisi lyhytikäinen Dragon Gate USA, kuten myös lämpimät suhteet länsirannikon Pro Wrestling Guerillan kanssa. Ensimmäiset suhteet kuitenkin luotiin vuonna 2005 Ring of Honorin kanssa. Kyllä, New Japan ei ollut ensimmäinen japanilainen firma, jonka kelkkaan ROH hyppäsi, vaan omasi mainiot suhteet 2000-luvun alkupuolella niin Dragon Gaten kuin Pro Wrestling NOAH -liigan kanssa.

Ensin vierailulle saapuivat CIMA ja seuraavan sukupolven tähti Shingo Tagaki, joka saattaa olla nykyään tuttu myös New Japanin faneille. Seuraavan vuoden keväänä kaksikkoa täydensi kahden tapahtuman ajan Dragon Kid, Naruki Doi, Genki Horiguchi sekä Ryo Saito. Ihka ensimmäisessä Ring of Honorin järjestämässä Supercard-tapahtumassa kuusikko iskettiin yhteen otteluun. CIMA:n, Doin ja Yoshinon Blood Warriors kohtasivat Kidin, Horiguchin ja Saiton Do Fixer -ryhmän.

Loppu on niin sanotusti historiaa. Tämä ottelu räjäytti Dragon Gaten myös länsimaiselle painikentälle, sai Dave Meltzeriltä ne kuuluisat viisi lumihiutaletta sekä valittiin useassa eri äänestyksessä vuoden parhaaksi otteluksi. Anna huimaavan ottelun viedä mukanaan ja nauti.


Do Fixer vs Blood Warriors (ROH Supercard of Honor 31.3.2006)

Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Ammattimainen tyhjäntoimittaja, jonka elämässä showpaini on roikkunut mukana sitkeän torakan lailla yli vuosikymmenen ajan. Toimii vakioäänenä Smarksiden ääniaalloilla ja onnistuu unohtamaan velvoitteensa kirjoitetun sisällön tuottajana. Kaikin puolin stereotyyppinen paininörtti, jonka naama kelpaa vain ja ainoastaan radioon.

Previous post

Viisi pointtia: NXT TakeOver: XXV (1.6.2019)

Next post

Jälkipyykkinaru #41: NXT TakeOver XXV (1.6.2019)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *