#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi – Sami Callihan vs Fit Finlay (2011)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta.


Vuonna 2011 Dave ”Fit” Finlay sai lähtöpassit WWE:stä. Syynä oli Finlayn mukaan tapaus maaliskuisesta house show -tapahtumasta, jossa The Miz oli keskeyttänyt tapahtuman alussa soitettavan Yhdysvaltojen kansallislaulun. Yleisössä olleet Yhdysvaltojen kansalliskaartin jäsenet pahastuivat tapahtumasta ja valittivat WWE:lle. Ottelun agenttina toiminut Finlay oli antanut vihreää valoa kansallislaulun keskeyttämiselle ja sai maksaa työpaikallaan.

Finlay oli jo siirtynyt päätoimisesti kouluttajaksi ja agentiksi, mutta päätti kuitenkin vielä kerran vetää painisaappaat jalkaan ja suunnata WWE:n ulkopuolelle, painimaailmaan, joka oli muuttunut radikaalisti Finlayn työskennellessä Yhdysvalloissa. Irlantilainen legenda oli aloittanut painiuransa jo 1970-luvun puolivälissä kotimaansa kamaralla, kiertänyt Eurooppaa ja Englantia ja päätyi lopulta WCW:n riveihin vuonna 1995. Kuusitoista vuotta myöhemmin WCW oli jo kauaa sitten kuopattu.

Finlayn ensimmäinen ottelu WWE:n ulkopuolella Gabe Sapolskyn omistaman Evolven yhdeksännessä tapahtumassa Manhattanilla, New Yorkin sydämessä. Vastaan asettui vasta 23-vuotias Sami Callihan, joka oli vasta luomassa itselleen nimeä CZW:n kaltaisissa promootioissa. Ikäeroa miehillä oli lähes 30 vuotta, mutta Finlay ei antanut moisen tosiasian häiritä. Seurasi väkivaltainen ottelu, jossa ei iskuja säästelty.

Sami Callihan vs Fit Finlay (Evolve 9, 26.7.2011)

Lisää...
Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Jokelainen painifani vasta vuodesta 2008 ja journalismin opiskelija. Kyyninen smarkki, jonka kylmää sydäntä lämmittävät vain spotfestit, puroresu ja brittipaini.

Previous post

Kolumni: Naisen näkökulma

Next post

WWE:n kalenteriin muutoksia – Raw'n ja SmackDownin erikoistapahtumat yhdistyvät

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.