#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi – Kairi Hojo vs Io Shirai (2016)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta tai vastaavasta videopalvelusta.


Kairi Sane teki viime vuoden lopulla paluunsa WWE:hen muutaman vuoden tauon jälkeen, kun samaan aikaan naistenmestaruuskuvioissa pyöri Iyo Sky. Nämä kaksi japanilaistähteä kuuluvat ehdottomasti WWE:n naisten divisioonan parhaimmistoon. Ennen WWE-uriaan sekä Sane että Sky ponnistivat samasta paikasta. Ennen kuin joku vääräleuka pääsee lohkaisemaan “no Japanista tietenkin”, niin… noh, toki sieltäkin, mutta tarkoitin kyllä World Wonder Ring Stardomia eli tuttavallisemmin ja lyhyemmin Stardomia.

Stardom perustettiin vuonna 2010 ja rakensi ensimmäiset vuotensa Nanae Takanashin, Yoshikon ja Arisa Hoshikin kaltaisten nimien varaan. Stardomin todellinen nousukausi kuitenkin tiivistyy kolmeen nimeen: Io Shirai, Kairi Hojo ja Mayu Iwatani. Tämä kolmikko otti ohjat ja nosti Stardomin todellakin maailmankartalle, viimeistään kolmikon esiintyessä Lucha Undergroundissa vuonna 2017. Kolmikko vietti paljon aikaa samoissa talleissa ja tiimitovereina, mutta eniten kehuja ovat keränneet juurikin ne keskinäiset kohtaamiset.

Näistä kohtaamisista nostetaan esiin tällä kertaa Hojon ja Shirain välinen World of Stardom -mestaruusottelu tammikuulta 2016. Shirai oli noussut koko promootion ässäksi ja tässä vaiheessa kaksinkertaiseksi World of Stardom -mestariksi. Shirai pitää kirjoitushetkellä vielä hallussaan ennätystä yhden kauden onnistuneista mestaruuspuolustuksista. Hojo, entinen mestari itsekin, oli puolestaan noussut yhdeksi maailman sympaattisimmista sankareista eikä perääntyisi tippaakaan promootion keulakuvan edessä.

Stardomin kolmen ässän aikakausi ei kestänyt ikuisesti. Hojo solmi sopimuksen WWE:n kanssa vuonna 2017 ja Shirai seurasi perässä vuonna 2018. Iwatani jäi kotiin johtamaan joukkoja kohti Stardomin uutta kultakautta. Stardomin nykyistä asemasta Japanin suurimpana joshipromootiona ja ylipäätään toiseksi suurimpana promootiona, Bushiroadin rahallisen panostuksen lisäksi, voidaan kiittää Hojon ja Shirain ikäluokan pohjatyötä.

Io Shirai vs Kairi Hojo (Stardom 5th Anniversary Day 1, 17.1.2016)

Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Ammattimainen tyhjäntoimittaja, jonka elämässä showpaini on roikkunut mukana sitkeän torakan lailla yli vuosikymmenen ajan. Toimii vakioäänenä Smarksiden ääniaalloilla ja onnistuu unohtamaan velvoitteensa kirjoitetun sisällön tuottajana. Kaikin puolin stereotyyppinen paininörtti, jonka naama kelpaa vain ja ainoastaan radioon.

Previous post

#MaanantainMatsi – Brock Lesnar vs Kurt Angle (2007)

Next post

#MaanantainMatsi – Atlantis vs Villano III (2000)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *