#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi – Atlantis vs Villano III (2000)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta tai vastaavasta videopalvelusta.


Meksikossa showpainissa suurin palkinto ei ole mestaruusvyö, vaan kilpaveljen koko identiteetin vieminen. Vuoden suurimman tapahtuman pääottelussa ei puolusteta jotain promootion sadasta eri vyöstä, vaan pistetään naamio tai hiukset panokseksi. Luchas des apuestas, “a match with wagers” on syystäkin yksi lucha libren tärkeimmistä elementeistä. El Santon päivistä alkaen yksi apuestas-ottelu on kuitenkin noussut lucha libren aikakirjoissa ylitse muiden.

Atlantis oli vuoteen 2000 mennessä noussut CMLL:n suurimmaksi sankariksi. Vuonna 1983 debytoinut tecnico oli vaatimattomasti saanut lempinimen “lasten idoli”, säilyttäen nuorison suosion jopa muutamien rudo-vuosiensa ajan. Atlantis ei ollut loikannut AAA:n riveihin muutaman muun CMLL-tähden tapaan 90-luvun alussa, vaan oli pysynyt uskollisena CMLL:n riveissä.

Jos Atlantis oli rakastettu kansan sankari, niin Villano III oli (kuten nimestä voi ehkä päätellä) yksi lucha-historian suurimmista konnista. Viiden Villano-veljeksen joukosta numero 3 oli ehdottomasti menestynein ja lahjakkain. Villano III kuului CMLL:n pitkäaikaisen kilpailijan UWA-promootion suurimpiin tähtiin 70-luvulta aina promootion kaatumiseen asti vuonna 1995. Muutaman AAA-vuoden jälkeen Villano veljineen saapui CMLL:n rivistöön vuonna 1999. UWA-ikonin ja CMLL-tähden välinen mask vs mask -ottelu olisi ollut ennenkuulumaton ajatus ennen AAA:n syntyä, mutta niin vaan uusi vuosituhat avattiin massiivisen ottelun merkeissä. Kykenisikö Atlantis kaatamaan Villanon, jonka 58-0 voittotilasto apuestas-otteluissa haki vertaistaan?

“Vuosikymmenen suurin Luchas des Apuestas” täytti Arena Mexicon ääriään myöten. Tapahtuman nimikin, Homenaje A Dos Leyendas 2000 – Juicio Final, kääntyy komeasti muotoon “Tribute to Two Legends – Final Judgment.” Atlantiksen ja Villanon monumentaalinen taisto on tärkeä osa lucha libren historiaa ja samalla yksi maan historian legendaarisimmista otteluista. Ottelu voitti myös Wrestling Observerin äänestyksessä vuoden ottelun kunnian vuonna 2000.

Atlantis vs Villano III (CMLL Homenaje A Dos Leyendas 2000 – Juicio Final, 17.3.2000)

Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Ammattimainen tyhjäntoimittaja, jonka elämässä showpaini on roikkunut mukana sitkeän torakan lailla yli vuosikymmenen ajan. Toimii vakioäänenä Smarksiden ääniaalloilla ja onnistuu unohtamaan velvoitteensa kirjoitetun sisällön tuottajana. Kaikin puolin stereotyyppinen paininörtti, jonka naama kelpaa vain ja ainoastaan radioon.

Previous post

#MaanantainMatsi – Kairi Hojo vs Io Shirai (2016)

Next post

#MaanantainMatsi – Shin M2K (Masaaki Mochizuki & Dragon Kid & Kenichiro Arai) vs Crazy Max (CIMA & SUWA & Don Fujii) vs Do Fixer (Magnum TOKYO & Susumu Yokosuka & Genki Horiguchi) vs Italian Connection (Milano Collection A.T. & YOSSINO & Kondotti Shuji) (2003)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *