Jobberin postiaNXTNXT UK

Johnny Garganon ja Tommaso Ciampan vihanpito leimahti uudelleen liekkeihin ja helmikuussa NXT jatkoi vahvaa menoaan

Tässä juttusarjassa Smarksiden sisällöntuottajat pureutuvat johonkin tiettyyn promootioon ja kertovat, mitä siellä on tapahtunut viime aikoina. Jutuissa listataan promootion plussat ja miinukset sekä nimetään ne ottelut, jotka jokaisen on syytä katsoa.


NXT & NXT UK (1.2 — 29.2.2020)


 • NXT:n puolella helmikuun kohokohta oli 16. päivä järjestetty TakeOver:Portland -erikoistapahtuma. Lisäksi helmikuussa ilmoitettiin, että huhtikuun lopussa seuraavan NXT UK:n TakeOver -tapahtuma järjestetään Dublinissa, Irlannissa.
 • Matt Riddlen ja Pete Dunnen joukkue on ollut paljon esillä ja tarjonnut viikosta toiseen viihdyttäviä otteluita ja segmenttejä.
 • Brittibrändin puolella helmikuun ehkäpä merkittävin juonikuvio huipentui Toni Stormin ja Kay Lee Rayn väliseen mestaruudesta käytyyn I Quit -otteluun.

Eräs helmikuun puhuttavimmista juonikuvioista liittyi Royal Rumble ottelun voittajaan Charlotte Flairiin. NXT:n naisten mestari Rhea Ripley näet haastoi Raw’n kuningattaren otteluun WrestleManiassa. Muutaman viikon tuumailun jälkeen Charlotte myös päätyi ottamaan haasteen vastaan. Tämän sinetiksi Flair hyökkäsi Ripleyn kimppuun TakeOverin onnistuneen mestaruuspuolustuksen jälkeen.

Prinssinä uudelleensyntynyt Finn Bálor on jatkanut keskeisessä roolissa. TakeOverissa irlantilainen päihitti Johnny Garganon ja kuukauden viimeisessä NXT-jaksossa vihjailtiin tulevasta kohtaamisesta NXT UK:n mestari Walteria vastaan.

Helmikuun 5. päivän jaksossa Velveteen Dream teki odotetun paluunsa ja otti tähtäimeensä loukkaantumisen aiheuttaneen Roderick Strongin. Miehet kerkesivät myös otella helmikuun 19. päivän jakson pääottelussa, joka päättyi Dreamin voittoon.

Johnny Garganon ja Tommaso Ciampan tarinaan kirjoitetaan uusi luku. Gargano maksoi Ciampalle mahdollisuuden nousta NXT:n mestariksi ja tämän jälkeen tunteet ovat kuumentuneet kiehumispisteeseen. Tällä kertaa roolit ovat kääntyneet, sillä Gargano on tarinan antagonisti.


NXT UK:n kaikki helmikuun jaksot oli nauhoitettu Yorkissa ja selostajina toimivat Tom Phillips & Aiden English. Brändille tyypilliseen tapaan joka viikko nähtiin varsin laadukas pääottelu.

Danny Burch & Oney Lorcan ovat ajoittain vierailleet brittibrändissä. Muistettavimmin helmikuun 13. jaksossa, jonka pääottelussa kaksikko hävisi Gallusille.

Ilja Dragunovin ja Joe Coffeyn välille ilmaantui skismaa, kun Dragunovin epäonnistunut sekaantuminen maksoi Coffeylle mahdollisesti mestaruuden tammikuun TakeOver Blackpoolissa. Tämä pieni sivufeudi huipentui maaliskuun 20. päivän otteluun, jossa Dragunov päihitti Coffeyn.

Vasta 22-vuotias espanjalainen taituri A-Kid on esiintynyt edukseen. Helmikuun aikana hän otteli sekä Tyler Batea että The Brian Kendrickiä vastaan. Näistä jälkimmäisen ottelun A-Kid myös voitti.

Toni Stormin pakkomielle mestaruudesta tuli tylyyn päätökseen helmikuun viimeisessä jaksossa, jossa Storm hävisi I Quit -ottelun Kay Lee Raylle. Saattaa myös olla, että tämän jälkeen Storm siirtyy pysyvästi painimaan Amerikan mantereelle.

Walterille ja Imperiumille helmikuu oli edellistä kuukautta hiljaisempi. Dave Mastiff on noussut Walterin välihaastajaksi ja raskassarjalaiset tulevat mähisemään maaliskuun ensimmäisessä jaksossa. Tulevaisuudessa siintänee kohtaaminen Finn Bálorin kanssa. Äkkiseltään Dublin vaikuttaisi sopivalta paikalta tälle kohtaamiselle.


Plussat:

 • TakeOver: Portland ei ollut tasoltaan aivan parasta A-luokkaa, mutta silti erittäin viihdyttävä painitapahtuma.
 • Velveteen Dreamin paluu loukkaantumisen jäljiltä oli mukava piristysruiske.
 • Charlotte Flairin ja Rhea Ripleyn tarina on mielenkiintoinen ja tähän asti pitänyt tiukasti otteessaan.

Miinukset:

 • Ei mainittavia miinuksia. Molemmissa brändeissä hommat rullaavat eteenpäin omalla painollaan ja viikoittaisjaksoja katsoo mielellään. Ehkäpä Adam Colen ja Undisputed Eran seikkailut alkavat hieman toistamaan itseään, mutta tämä ei ole vielä kovinkaan pahasti vaikuttanut ohjelman laatuun.

Tiesitkö?

 • Ilja Dragunov on syntynyt Moskovassa, mutta äitinsä kanssa muutti Saksaan asumaan Iljan ollessa viisivuotias.

Mestaruusvaihdokset:

 • Matt Riddle & Pete Dunne voittivat Undisputed Eran ja nousivat uusiksi NXT:n joukkuemestareiksi / TakeOver: Portland 16.2

Matsisuositukset:

 • Keith Lee vs. Dominik Dijakovic / TakeOver: Portland 16.2
 • Finn Bálor vs. Johnny Gargano / TakeOver: Portland 16.2
 • Velveteen Dream vs. Roderick Strong / NXT 19.2
 • Bianca Belair vs. Charlotte Flair / NXT 26.2
 • Toni Storm vs. Kay Lee Ray (I Quit) / NXT UK 27.2
Matti Koskinen

Matti Koskinen

Duunarista aikuisopiskelijaksi muovautunut oman elämänsä Rocky Balboa. Showpainiin ensikosketukset vuonna 2002. WWE:hen päin hieman kellallaan.

Joensuu / Eastern Finland

Previous post

Päärosterin helmikuu oli murheellinen - Saudi-Arabian sekoilut vaikuttavat negatiivisesti tulevaan WrestleManiaan

Next post

Jälkipyykkinaru #83: FCF Myrskyvaroitus (29.2.2020)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *