Jobberin postiaWWE

Edge teki paluun kehään ja Drew McIntyre voitti Royal Rumblen – matka kohti WrestleManiaa on alkanut

Tässä juttusarjassa Smarksiden sisällöntuottajat pureutuvat johonkin tiettyyn promootioon ja kertovat, mitä siellä on tapahtunut viime aikoina. Jutuissa listataan promootion plussat ja miinukset sekä nimetään ne ottelut, jotka jokaisen on syytä katsoa.


WWE päärosteri (1.1 — 31.1.2020)


 • WWE:n tammikuu huipentui tuttuun tapaan kuukauden viimeisenä sunnuntaina nähtyyn Royal Rumbleen, joka oteltiin tänä vuonna Teksasin Houstonissa yli 40 000 katsojan silmien alla.
 • Tammikuu muistetaan korkean profiilin kehäpaluista: John Morrison palasi WWE:hen kahdeksan vuoden poissaolon jälkeen ja Edge shokeerasi maailmaa (jälleen) palaamalla kehään Royal Rumblessa. Lisäksi myös Sheamus ja The Big Show tekivät paluunsa pitkien poissaolojen jäljiltä.
 • Charlotte Flair voitti naisten ja Drew McIntyre miesten Royal Rumble- ottelun. Tässä vaiheessa on jo varmistettu, että Drew McIntyre haastaa WrestleManiassa hallitsen Universal-mestarin Brock Lesnarin.

Monday Night Raw’n puolella merkittävimmät juonikuviot kietoutuivat Seth Rollinsin uuden tallin ja United States- mestaruuden ympärille. Joulukuussa Rollins palasi itselle paremmin sopivaan heelin rooliin ja on sittemmin alkanut nimittää itseään maanantai-iltojen messiaaksi. Raamatullinen Rollins on rekrytoinut rinnalleen Authors Of Pain -joukkueen sekä Buddy Murphyn. Heistä jälkimmäiseksi mainittu liittyi poppooseen 13. tammikuuta lähetetyn Raw’n lopuksi auttaessaan Rollinsin joukkueen voittoon Kevin Owensia, Samoa Joeta ja Big Show’ta vastaan.

Yhdysvaltain mestaruudesta väännettiin Raw’ssa useaan otteeseen. Andrade voitti mestaruuden yllättäen tapaninpäivänä Madison Square Gardenissa pidetyssä livetapahtumassa ja tammikuun ajan Rey Mysterio pyrki ottamaan omansa takaisin. Kilpailu miesten välillä huipentui tammikuun 20. päivän jaksossa nähtyyn tikasotteluun, jossa Andrade säilytti mestaruuden. 28. päivä kuitenkin raportoitiin, että Andrade on jäänyt kiinni kiellettyjen aineiden käytöstä ja kärsii siitä rangaistukseksi 30 päivän hyllytyksen. Royal Rumblen jälkeisessä Raw’ssa nähtiinkin angle, jossa Andrade ”loukkaantui” Humberto Carrillon käsittelyssä. On mielenkiintoista nähdä mitä tämä tarkoittaa mestaruuden ja Andraden tulevaisuuden osalta.


Becky Lynchin ja Asukan tarina huipentui Royal Rumbleen, jossa Lynch onnistui vihdoin päihittämään japanilaisen vihollisensa. Bobby Lashleyn & Lanan sekä Rusevin & Liv Morganin uskomaton suhdesoppa on edelleen ihastuttanut ja vihastuttanut katsojia, eikä tälle ole loppua näkyvissä. Ehkäpä se Raw’n kaikkein puhutuin hetki nähtiin Royal Rumblen jälkeisessä jaksossa. Edgen tunteikas puhe päättyi katastrofiin, kun Randy Orton hyökkäsi sadistisella tavalla Edgen kimppuun. Tämä on varmasti kuvio, joka tulee kantamaan läpi kevättalven aina WrestleManiaan saakka.


SmackDownin puolella heti vuoden ensimmäisessä jaksossa 3.tammikuuta ammuttiin kovilla, kun Sheamusin lisäksi myös John Morrison teki paluun WWE:hen. Sittemmin Sheamus on ottanut kohteeksi Shorty G:nä nykyään tunnetun Chad Gablen ja Morrison on lämmitellyt vanhaa ystävyyssuhdettaan The Mizin kanssa. Tästä johtuen Miz onkin palannut itselle luontevampaan heelin rooliin.

The Fiend on jatkanut sekopäistä matkaansa Universal-mestarina ja Royal Rumblessa hän päihitti Daniel Bryanin. Tämän juonikuvion anti onkin ollut ehdottomasti parasta mitä sininen brändi tammikuussa tarjosi.

Tammikuu merkitsi myös Uson veljesten paluuta ohjelmistoon. Useamman kuukauden sivussa olleet Jimmy & Jey palasivat tammikuun 10. päivän jaksossa auttamaan sukulaismiestään Roman Reignsiä taistelussa King Corbinia ja hänen ilkeää poppootansa vastaan. Tästä tarinasta minulla ei ole ainakaan hyvää sanottavaa, mutta toivottavasti se nyt tuli päätökseensä, kun Reigns lopulta pääsi niskan päälle.

Vince McMahonin omalaatuisesta huumorintajusta on päästy nauttimaan Otisin ja Mandy Rosen välille kehkeytyneen romanssikuvion myötä. Tähän asti ne ovatkin olleet varsin hauskoja välikevennyksiä, mutta hieman kauhunsekaisin tuntein odotan mihin hulluuteen tämä lopulta päätyy.


Plussat:

 • John Morrison, Uson veljekset, Sheamus, The Big Show ja ennen kaikkea Edge ovat kaikki tervetulleita takaisin kehään ja varmasti omalta osaltaan maustavat matkaa kohti Maniaa.
 • Royal Rumble ei ollut täydellinen tapahtuma, mutta kääntyi kuitenkin selkeästi plussalle erinomaisen miesten Rumble-ottelun myötä.
 • Raw’n puolella alkuvuosi on ollut lupauksia herättävää, sillä jaksot ovat pääasiassa olleet varsin viihdyttävää katsottavaa.

Miinukset:

 • King Corbinin ja Roman Reignsin tarina sai tuhottomasti tv-aikaa Smackdownin puolella ja myrkytti ohjelman lähes katsomiskelvottomaksi.
 • Lacey Evansin ja Bayleyn feudi Smackdownin naisten mestaruudesta ei missään vaiheessa ottanut tuulta purjeisiinsa. Evans ei vieläkään ole valmis sille tasolle, jossa häntä yritetään buukata.
 • Seth Rollins ja Buddy Murphy nousivat mestareiksi otellessaan ensimmäistä kertaa yhdessä. Tämä kertoo kaiken oleellisen joukkuemestaruuksien arvostuksesta tällä hetkellä.

Tiesitkö?

 • Brock Lesnar eliminoi Royal Rumble- ottelusta 13 miestä, joka on ennätys 30 osallistujan Rumble-otteluissa.

Mestaruusvaihdokset:

 • Seth Rollins & Buddy Murphy voittivat The Viking Raidersin ja nousivat Raw’n joukkuemestariksi / Raw 20.1.
 • Braun Strowman voitti Shinsuke Nakamuran ja nousi uudeksi WWE Intercontinental- mestariksi / Smackdown 31.1.

Matsisuositukset:

 • Miesten Royal Rumble- ottelu / Royal Rumble 26.1
 • Asuka vs. Becky Lynch / Royal Rumble 26.1
 • Rey Mysterio vs. Andrade (tikasottelu USA:n mestaruudesta) / Raw 20.1
 • Randy Orton vs. Drew McIntyre vs. AJ Styles / Raw 13.1
 • Buddy Murphy vs. Aleister Black / Raw 13.1

Lue lisää: Viisi pointtia: Royal Rumble

Matti Koskinen

Matti Koskinen

Duunarista aikuisopiskelijaksi muovautunut oman elämänsä Rocky Balboa. Showpainiin ensikosketukset vuonna 2002. WWE:hen päin hieman kellallaan.

Joensuu / Eastern Finland

Previous post

Ennakko: FCF Wrestling Show Live! (1.2.2020)

Next post

NXT tarjosi kaksi mainiota erikoistapahtumaa aloittaen vuoden ryminällä

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *