Jobberin postiaNXTNXT UK

NXT tarjosi kaksi mainiota erikoistapahtumaa aloittaen vuoden ryminällä

Tässä juttusarjassa Smarksiden sisällöntuottajat pureutuvat johonkin tiettyyn promootioon ja kertovat, mitä siellä on tapahtunut viime aikoina. Jutuissa listataan promootion plussat ja miinukset sekä nimetään ne ottelut, jotka jokaisen on syytä katsoa.


NXT & NXT UK (1.1 — 31.1.2020)


 • Tammikuu sisälsi kaksi erikoistapahtumaa. 12. päivä nähtiin NXT UK TakeOver: Blackpool II ja 25. päivä brändit taistelivat keskenään Worlds Collide -tapahtumassa.
 • Dusty Rhodes Tag Team Classic oteltiin tammikuussa ja se oli keskeinen osa NXT:n ohjelmistoa.
 • Brändien välistä yhteistyötä tehtiin paljon ja brittibrändin painijat ovat vierailleet aktiivisesti NXT:n ohjelmistossa.

Dusty Rhodes Tag Team Classic tarjosi useita erinomaisia joukkueotteluita tammikuun aikana. Turnauksen finaali oteltiin 29. tammikuuta nähdyssä NXT:n jaksossa. Siinä Pete Dunne & Matt Riddle voittivat Grizzled Young Veterans -joukkueen. Dunne & Riddle haastavat Undisputed Eran NXT:n joukkuemestaruudesta helmikuun TakeOver: Portlandissa.

Tommaso Ciampan ja Adam Colen feudi NXT:n mestaruudesta sekä Finn Bálorin ja Johnny Garganon henkilökohtainen välienselvittely ovat olleet tammikuun keskeisiä feudeja NXT:ssä. Tämän lisäksi Survivor Seriesissä loistanut Keith Lee on jatkanut suuressa roolissa ja voitti NXT North American -mestaruuden Roderick Strongilta 22. päivä nähdyssä jaksossa.

Worlds Collide -tapahtuma sai syystäkin erinomaiset arvostelut. Pääotteluna nähty taistelu Imperiumin ja Undisputed Eran välillä oli erinomainen näyte siitä, mihin brändit yhteistyötä tehdessään parhaimmillaan pystyvät.

NXT:n naisten divisioona on tällä hetkellä erinomainen ja tarjoaa viikosta toiseen upeita otteluita. On täysin oikeutettua sanoa, että kyseessä on paras naisten rosteri mitä amerikkalaisessa promootiossa on koskaan ollut. Keskeiset juonikuviot tammikuussa kietoutuivat Rhea Ripleyn ja Toni Stormin sekä Dakota Kain ja Tegan Noxin ympärille.


TakeOver: Blackpool II oli UK-brändin tammikuun kohokohta. Tapahtuma olikin onnistunut kokonaisuus ja erityisesti esiin nousi Jordan Devlinin ja Tyler Baten välinen ottelu. Se sai jopa Triple H:n, William Regalin ja Johnny Saintin hyväksynnän, kun vaikutusvaltainen kolmikko antoi sille seisovat aplodit Empress Ballroomin yläparvelta käsin.

Walter jatkaa WWE NXT UK -mestarina ja hänen johtamansa Imperium oli tapahtumien keskiössä koko tammikuun ajan. Ensiksi sotaa käytiin Gallusin kanssa. Se huipentui Blackpoolissa, jossa Walter päihitti Joe Coffeyn. Tapahtuman lopuksi Undisputed Era hyökkäsi Imperiumin kimppuun ja tallien välinen kilvoittelu leimasikin tammikuun tapahtumia molemmissa NXT:n brändeissä.

Ilja Dragunov on entisestään nostanut osakkeitaan oteltuaan mainion ottelun Finn Báloria vastaan. Odotettavissa onkin, että Dragunovista ennen pitkää kasvaa uskottava haastaja Walterille.

Tammikuun NXT UK:n viikoittaisjaksot oli nauhoitettu Blackpoolissa ja Yorkissa. Verrattuna muihin WWE:n viikoittaisiin ovat nämä rakenteeltaan selkeitä ja painityyli on myös rauhallisempaa. Pääotteluihin panostetaan ja ne ovatkin joka viikko katsomisen arvoisia. Esimerkiksi tammikuun 30. päivän jaksossa nähty kuuden miehen joukkueottelu Imperiumin ja Andrews, Webster & Mastiff –kolmikon välillä oli oikein nautittavaa joukkuemähinää. Tunnin mittaisena ohjelma on myös helppo sovittaa aikatauluihin, joten suosittelen sitä seuraamaan aina mahdollisuuden tullen.


Plussat:

 • Molemmat erikoistapahtumat olivat kovatasoisia.
 • Tammikuussa tehtiin paljon yhteistyötä johtuen Worlds Collide- tapahtumasta. Tämä johti upeisiin tuloksiin. Toivottavasti rosterirotaatiota hyödynnetään jatkossakin.
 • NXT:n naisten divisioonan osalta mitkään ylistyssanat eivät riitä. Se on kerta kaikkiaan erinomainen.

Miinukset:

 • Adam Colen ja Tommaso Ciampan feudi ei ole itseäni sytyttänyt vielä tässä vaiheessa.
 • WWE NXT UK TakeOver: Blackpool II oli todellinen nimihirviö.
 • Erinäisistä syistä johtuen rosterit ovat aivan täynnä, joten monet mielenkiintoisetkin esiintyjät ovat jääneet vähälle tv-ajalle.

Tiesitkö?

 • 31.1.2020 Walterin kausi United Kingdom- mestarina oli kestänyt tasan 300 päivää.

Mestaruusvaihdokset:

 • Keith Lee voitti Roderick Strongin ja nousi uudeksi NXT North American- mestariksi / NXT 22.1
 • Jordan Devlin voitti Fatal 4-Way ottelun ja nousi uudeksi NXT Cruiserweight- mestariksi / Worlds Collide 25.1

Matsisuositukset:

 • Jordan Devlin vs. Tyler Bate / TakeOver: Blackpool II
 • DIY vs. Moustache Mountain / Worlds Collide 25.1
 • Imperium vs. The Undisputed Era / Worlds Collide 25.1
 • Keith Lee vs. Roderick Strong / NXT 22.1
 • Matt Riddle & Pete Dunne vs. Grizzled Young Veterans / NXT 29.1

Lue lisää: Viisi pointtia: NXT UK TakeOver: Blackpool II

Matti Koskinen

Matti Koskinen

Duunarista aikuisopiskelijaksi muovautunut oman elämänsä Rocky Balboa. Showpainiin ensikosketukset vuonna 2002. WWE:hen päin hieman kellallaan.

Joensuu / Eastern Finland

Previous post

Edge teki paluun kehään ja Drew McIntyre voitti Royal Rumblen - matka kohti WrestleManiaa on alkanut

Next post

Jälkipyykkinaru #81: FCF Wrestling Show Live! (1.2.2020)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *