KommenttiWWE

Kommentti: SmackDown olisi tarvinnut enemmän

Sunnuntaina valittiin kansanedustajia, alkuviikosta WWE Raw’n ja SmackDown Liven uusia kasvoja.

Tämänkertainen Superstar Shake-up oli erityisen kiehtova kahdesta syystä. WWE on ensinnäkin palaamassa Suomeen liki 10 vuoden tauon jälkeen, ja Helsingin jäähalliin on tulossa nimenomaan SmackDown Live -ohjelman kaarti perjantaina 10. toukokuuta. Toinen mielenkiintoinen tekijä on se, että SmackDown vaihtaa maisemaa tänä syksynä ja tekee debyyttinsä jättikanava Foxin ohjelmistossa perjantaina 19. lokakuuta.

WWE:n kannalta SmackDownin Suomen-vierailu on toki yhdentekevä seikka eikä paina Superstar Shake-upin vaakakupissa lainkaan, mutta Fox-sopimus painaa kyllä kuin Big Dick Johnson konsanaan. Esimerkiksi Wrestling Observer -sivuston Bryan Alvarez on todennut, että Fox voi hyvinkin purkaa sopimuksensa WWE:n kanssa, jos SmackDown Live -ohjelman katsojaluvut jatkavat laskuaan.

SmackDown tarvitsee siis uusia katsojia ison ja mehevän tv-sopimuksensa myötä. Tämä on taatusti syy siihen, miksi WWE päätti siirtää suurimman tähtensä eli Roman Reignsin Raw’sta SmackDowniin siitä huolimatta, että Raw on – ja on aina ollut – WWE:n tärkein ohjelma.

Reigns yksinään ei kuitenkaan riitä, ja Superstar Shake-up antoi ylipäätään kylmää kyytiä SmackDownille. Ohjelma toki sai EliaksenBuddy Murphyn ja Lars Sullivanin kaltaisia kuumia, nousevia nimiä, mutta samalla AJ StylesRey Mysterio ja Andrade heittivät hyvästinsä sinibrändille. Raw’hon luikertelivat myös NXT-painijat RicochetAleister Black ja The Viking Experience (entinen War Raiders), jotka kaikki olisivat puhaltaneet uutta eloa SmackDownin sieluun.

Suomalaisille suurin suru lienee se, ettei WWE Live -tapahtuman mainoskasvo AJ Styles ole sittenkään tulossa Helsinkiin. Uskoisin, että monet SubTV-aikojen fanit odottivat myös Rey Mysterion näkemistä. Toisaalta saamme koko WWE:n ykköstykin, Reignsin, joka tulee takuuvarmasti nostamaan SmackDownin kiertueiden pääsylipputuloja tulevaisuudessa. Oletettavaa on, että Reigns ottelee Helsingissä illan pääottelussa, mahdollisesti WWE-mestari Kofi Kingstonin rinnalla esimerkiksi Rusevin ja Shinsuke Nakamuran joukkuetta vastaan.

Fox-sopimuksen kannalta SmackDown on kuitenkin pinteessä. Mikä tahansa on toki mahdollista, mutta tällä hetkellä SmackDown on paperilla yhä edelleen Raw’n varjossa. SmackDown olisikin tarvinnut enemmän isoja ja nousevia tähtiä tässä Superstar Shake-upissa, esimerkiksi Ricochet’n, joka olisi samalla päässyt irti Aleister Blackista. Myös Bobby Lashley olisi voinut hyötyä uudesta alusta SmackDownin puolella.


Nimet ovat kuitenkin vain nimiä, ja ongelman juuret ovat paljon syvemmällä. On kulunut vain viikko siitä, kun Brian ”Road Dogg” James – toinen SmackDownin johtavista käsikirjoittajista – ilmoitti irtisanoutuneensa työtehtävästään. Syy tähän, niin kuin aina, oli sidoksissa WWE-johtaja Vince McMahoniin. James oli saanut tarpeekseen siitä, kuinka McMahonilla oli tapana muuttaa SmackDownin suunnitelmia aivan viime tingassa ja kumota samalla Jamesin tekemä työ viikosta toiseen.

Vince McMahon on mies, joka haluaa kontrolloida kaikkea. Kelloa hän ei kuitenkaan voi pysäyttää. Lokakuu tulee yllättävän nopeasti, ja silloin SmackDownin on oltava tuote, joka herättää kiinnostusta Fox-kanavalla. On vaikea uskoa, että mikään muuttuu siihen mennessä, mutta Superstar Shake-up olisi voinut vaikuttaa asiaan.

Jos SmackDown olisi tavalla tai toisella voittanut tämän draftin, ohjelman ympärillä voisi olla aivan erilaista kuhinaa. Nyt taakka jää pitkälti Lars Sullivanin, Eliaksen ja mahdollisesti myös Kairi Sanen harteille.

Tässä olisi kuitenkin ollut tuhannen taalan paikka vetää ässä hihasta. SmackDown olisi voinut ravistella rivejään esimerkiksi niin, että ohjelman johtaja Shane McMahon olisi lähettänyt kymmenen kulahtanutta SmackDown-painijaa NXT:hen ja saanut NXT:stä kymmenen tuoretta painijaa tilalle. Tämä temppu olisi mahdollisesti pelastanut monen SmackDown-jyrän uran ja antanut ohjelmalle roppakaupalla elinvoimaa.

Todellinen Superstar Shake-up olisi ollut esimerkiksi se, että CesaroKarl AndersonLuke GallowsRusevSheamusShelton BenjaminJeff HardyMatt HardyMickie James ja Lana olisivat lähteneet ekskursiolle NXT:hen ja sen eri brändeihin siinä missä Adam ColeDominik DijakovicKeith LeeKushidaMatt Riddle, Pete DunneRaul MendozaVelveteen DreamShayna Baszler ja Toni Storm olisivat saapuneet SmackDowniin.

Nyt mikään ei muuttunut pohjimmiltaan. SmackDownin päämestaruuskuviot tulevat pyörimään mitä ilmeisimmin Kingstonin, Reignsin, Daniel Bryanin ja mahdollisesti Kevin Owensin ympärillä syksyyn saakka. Iso ja koskettava olisi Reignsin ja Kingstonin ottelu, mutta WWE panee vain harvoin sankareitaan vastakkain. Todennäköinen skenaario on, että arveluttavasti käyttäytyvä Owens puukottaa kesällä Kingstonia selkään ja nousee mestariksi kepulikonstein. Tämä hauskanpito loppuu SummerSlamissa, kun Reigns nousee takaisin valtaistuimelleen.

Niin, ja Big E ei todennäköisesti esiinny Helsingissä. Mies reväytti nivelkierukkansa ja on toistaiseksi sivussa painikehistä. Myös Sin Cara löytyy loukkaantuneiden listalta, mutta hän tuskin myi Suomeen ainuttakaan pääsylippua.

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

Viisi pointtia: ROH & NJPW G1 Supercard (2019)

Next post

Katso video: Gordon Solie's Championship Trivia Game yhdistää Trivial Pursuitin ja vanhan ajan painin

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *