Pelit

Katso video: Gordon Solie’s Championship Trivia Game yhdistää Trivial Pursuitin ja vanhan ajan painin


Gordon Solie’s Championship Trivia Game on showpainiaiheinen triviapeli, jonka julkaisi Sports Entertainment International vuonna 1987. Nimestään huolimatta yhtiöllä ei ole mitään tekemistä WWE:n kanssa, eikä kyseinen yhtiö tehnyt tämän lautapelin lisäksi mitään muuta. Sports Entertainment International oli pystyssä vain vuosien 1987 ja 1989 välissä.


Gordon Solie's Championship Trivia Gamen sisältö

Pelilauta on hyvin tyypillisen lautapelin näköinen, mutta mukana tullut flexi disc on melkoinen erikoisuus.


Selostajalegenda Gordon Solie oli valittu pelin keulakuvaksi, eikä se ole mikään sattuma. Gordon Solie oli selostajana lukuisissa tärkeissä painiterritorioissa, kuten Floridassa, Alabamassa, Puerto Ricossa ja Georgiassa. Monet pitävätkin Solieta vielä tänäkin päivänä kaikkien aikojen parhaimpana selostajana Jim Rossin ohella.

Lisäksi Gordon Solie juonsi Joe Pedicinon kanssa Pro Wrestling This Week -nimistä makasiiniohjelmaa, jossa seurattiin showpainia pitkin maailmaa viikoittain vuonna 1987. Kyseisessä ohjelmassa mainostettiin myös tätä lautapeliä. Gordon Solie kertoi itse valinneensa pelin 1 200 triviakysymystä, joskin se voi olla vain mainoslause.


Esimerkkejä Gordon Solie's Championship Trivia Gamen kysymyksistä

Triviakysymykset ovat osaksi hieman vanhentuneita.


Gordon Solie’s Championship Trivia Game on erittäin simppeli lautapeli. Pelaajat aloittavat omasta nurkkauksestaan, jotka on nimetty painijakategorioin: “Heavyweight”, “Jr. Heavyweight”, “Ladies” ja “Tag Team”. Sitten pelaajat kiertävät laudan ympäri heittämällä noppaa.

Valtaosissa ruuduista on kysymyskategoria, joita varten pelissä on triviakortteja. Kategorioina pelissä on painin historia, yleinen painitieto, 80-luvun paini (eli aikansa moderni paini) ja totta vai tarua -kysymys, joka tosin saattaa olla myös ”täydennä puuttuva kohta”. Lisäksi pelissä on erityisruutuja nimeltään “Matchmaker’s Decisions”, jotka ovat hyvin tavanomaisia lautapelien jokerikortteja, joskin muotoiltuna showpainimaailmaan.


Esimerkkejä Matchmaker's Decision korteista.

Esimerkkejä bookkaajan päätöksistä, jotka muovaavat pelin kulkua.


Pelin ideana on kiertää kehä kerran läpi ja siirtyä sitten mestaruusotteluun johtavalle viistotielle. Tässä kohtaa liikutaan vain yksi askel eteenpäin ja nopan silmäluku kertoo, mitä kysymyskategoriaa pelaajalta kysytään. Tässä kohtaa peliä tulee täysin uudet jokerikortit mukaan, nimeltään “Referee’s Call”, mutta ne ovat hyvin samantapaisia “Matchmaker’s Decision” -korttien kanssa. Ensimmäinen, joka pääsee keskelle kehää ja vastaa siellä kysymykseen oikein, voittaa pelin.


Esimerkkejä Referee's Call korteista

Sokeita tuomareita ei pääse karkuun edes vanhoissa lautapeleissä.


Pelissä on tämän lisäksi kolme muuta moodia: ”tag team”, jossa pelataan peliä joukkeittain, ”novice wrestling fans”, jossa heikommille pelaajille voidaan ennalta määrittää se kategoria, josta kysymykset tulevat, ja ”time limit”, jossa pelille annetaan aikaraja ja pisimmälle päässyt voittaa.

Lisäksi pelin mukana lähetettiin ensimmäiselle tuhannelle tilaajalle flexi disc (eräänlainen lörppy vinyylilevy), jossa Gordon Solie lähettää pelin omistajille terveiset ja kertaa pelin säännöt. Solie mainitsee hauskasti lopuksi, että voittajan tulee puolustaa mestaruuttaan seitsemän päivän välein.

Itse en vinyylisoitinta omista, mutta onneksi levyn sisältö on ladattu YouTubeen kaikkien kuunneltavaksi:


Gordon Solie’s Championship Trivia -peliä myytiin aikanaan vain puhelimitse 30 dollarin hintaan. Nykyisin pelin hinta on 15 dollarin luokkaa. Oman kopioni löysin viidellä dollarilla.

Halusin ostaa tämän pelin, kun näin sattumalta alla olevan mainoksen suoraan vuodelta 1987:


Smarkside striimasi Gordon Solie’s Championship Trivia Gamea keskiviikkona 27.3.2019 Smarksiden twitch-kanavalla. Tallenteen näet alta.

Pauli K.

Pauli K.

Mystinen P-alkuinen herrasmies Pirkanmaalta, jonka sydäntä lähellä on showpainin laaja historia ja unohduksiin jääneet triviatiedot.

Previous post

Kommentti: SmackDown olisi tarvinnut enemmän

Next post

Kolumni: Ei ole WWE niin kuin ennen

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *