JuttusarjatMatin matsit

Eddie Guerrero vs. Brock Lesnar (WWE No Way Out 2004)

Matin matsit on juttusarja, jossa muistellaan menneitä otteluita. Uusi artikkeli julkaistaan aina maanantaisin. Juttusarja keskittyy 2000-luvun otteluihin, joita on lähetetty maksutelevisiossa.


 

Tapahtuma: WWE No Way Out 2004

Sijainti: Daly City, Kalifornia (Cow Palace)

Päivämäärä: 15.2.2004

Katso ottelu WWE Networkissa!

WWE Championship Match

Eddie Guerrero vs. Brock Lesnar (c)

Tämä oli matsi, jolla No Way Out 2004 myytiin. Kehäveteraani Eddie Guerrero tuntui kaikkien vastoinkäymistensä jälkeen saaneen elämänsä raiteilleen ja oli noussut suositummaksi kuin koskaan aiemmin urallaan. Yleisö rakasti ”valehtelevaa, huijaavaa ja varastavaa” Eddietä ja oli antanut anteeksi hänen entiset huumehölmöilynsä. Kun Eddie vielä onnistui ansaitsemaan maailmanmestaruusottelun, hänellä oli tilaisuus toteuttaa unelmansa. Sen unelman tiellä kuitenkin seisoi 135-kiloinen hirviö nimeltään Brock Lesnar. Tämä matsi oli samalla ensimmäinen kerta, kun Eddie pääsi ottelemaan päämestaruudesta maksutelevisiossa.

”Die, Eddie – just die!” Tämä oli taianomainen matsi: tässä oli sitä jotain. Löytyi ainutlaatuista tunnelmaa, huipputasoista painia, draamaa, jännitystä ja kaikkea, jota voi toivoa. Ennen kaikkea tämä ottelu kertoi tarinan, johon jokaisen oli hyvin helppo samaistua. Sympaattinen Eddie teki kaikkensa, mutta mikään ei tuntunut riittävän hirviömäistä mestaria vastaan. Aina kun Eddie oli nousemassa niskan päälle, Lesnar tappoi tylysti momentumin.

Tämä on yksi parhaimmista näkemistäni otteluista kautta aikojen. En tiedä, olisivatko Eddie ja Brock pystyneet tekemään mitään enemmän tai paremmin. Kaikki natsasi tuona iltana. Kaksikko ei ollut koskaan ennen kohdannut kuin pienemmän luokan matseissa, joten oli arvoitus, minkälainen keitos tästä syntyisi. Harva varmaan odotti, että lopputuloksena olisi viittä vaille täydellinen mestariteos. Tästä on vaikea enää laittaa paremmaksi. Tämä, jos mikä, ansaitsee kaikki hyvän ottelun leimat, joita vaan olemassa on. Jos et ole tätä nähnyt, niin sivistyksessäsi on aukko, joka kannattaa pikaisesti paikata.

9/10

 

Matti Koskinen

Matti Koskinen

Duunarista aikuisopiskelijaksi muovautunut oman elämänsä Rocky Balboa. Showpainiin ensikosketukset vuonna 2002. WWE:hen päin hieman kellallaan.

Joensuu / Eastern Finland

Previous post

Arvio: Wrestling Dontaku 2016

Next post

Äänite: Q & A (11.5.2016)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *