Fave FiveJuttusarjat

Fave Five – 9/2015

Fave Five on jokaisen kuukauden viimeisenä päivänä ilmestyvä katsaus, jossa nimeän kuukauden viisi parasta painijaa tai joukkuetta. Katsaus on täysin subjektiivinen, eli painijoiden saavutuksilla tms. tekijöillä ei ole vaikutusta tässä kilpailussa. Hyvä painija on kiinnostava ja kykeneväinen painimaan hienoja matseja. Se ratkaisee. Painijat voivat edustaa mitä tahansa promootiota.

Päivitän jokaisen katsauksen jälkeen henkilökohtaista tilastoani, josta näkee helposti sen, kenestä olen tykännyt ja kuinka paljon. Kuukauden paras painija tai joukkue saa viisi pistettä, toiseksi paras neljä pistettä, kolmanneksi paras kolme pistettä, neljänneksi paras kaksi pistettä ja viidenneksi paras pisteen.


 

favefive-rollins2

5. Seth Rollins (WWE)

Seth ”Freaking” Rollins oli sekä heinäkuussa että elokuussa todella lähellä kärkiviisikkoani mutta karsiutui juuri ja juuri listoiltani ulos. Syyskuussa niin ei tapahdu, vaan mies nappaa viidennen sijan. Syy on siinä, että olen – jokseenkin yllättäen – ruvennut nauttimaan Rollinsin mestaruuskaudesta, jota vastustin ensi kerran jo ennen Extreme Rulesia. Nyt kausi on jo niin pitkällä, että mielestäni paras ratkaisu olisi jatkaa sitä aina WrestleManiaan saakka. Olen ruvennut nauttimaan myös Sethin promoista ja niiden hauskoista repliikeistä, jotka korostavat Seth Rollins -hahmon lapsellisuutta. Mies kaiken lisäksi otteli 56-vuotiasta ja matsin aikana loukkaantunutta Stingiä vastaan hatunnoston arvoisesti, mikä on kunnioitettava saavutus. Erinomainen painija ja hyvä – joskin kiistelty – hahmo, joka ansaitsee kaiken saamansa ruutuajan.

 

favefive-lethal

4. Jay Lethal (ROH)

Jay Lethal – toisin kuin Seth Rollins – ei ole ollut kertaakaan edes lähellä kärkiviisikkoani, mutta syyskuussa tapahtui jotain yllättävää: rakastuin Jay Lethalin hahmoon. Suuri kiitos siitä kuuluu eittämättä sille faktalle, ettei Lethal otellut Roderick Strongia vastaan, vaan mies sai vastaansa reDRagonin sällit eli Kyle O’Reillyn ja Bobby Fishin ROH:n All-Star Extravaganza 7:ssä. O’Reilly ja Fish ovat toki yhtä lailla niin pseudo-urheilullisia painijoita kuin Strong, mutta he ottelevat sentään paljon räväkämmin ja antoivat täten Lethalille mahdollisuuden näyttää taitojaan. Samalla Lethal tuntui vihdoin siltä, miltä Ring of Honor yrittää saada hänet tuntumaan – elämää suuremmalta supertähdeltä. Yksinkertaisesti häikäisevä painija oikeaa vastustajaa vastaan. Todella tunnelmallinen sisääntulo ja limanuljaskamaisen Truth Martinin läsnäolo vahvistavat Lethalin hahmoa entisestään.

 

favefive-youngbucks

3. The Young Bucks (ROH)

Young Bucks on ehdottomasti painimaailman eliittiä ja sellainen joukkue, johon joka ikisen painifanin on syytä tutustua, jos tiimi on yhä tuntematon. Äärimmäisen atleettinen ja päräyttävästi painiva kaksikko, joka riehuu kehässä pikkulasten lailla ja spämmää superpotkuja leuasta toiseen. Konservatiivinen fani ei välttämättä joukkueen meiningistä nauti, mutta jos on valmis sietämään Young Bucksin tavan painia, niin ihan jokainen sekunti tiimin parissa viihdyttää. Uskomattomia voltteja, stiffejä potkuja, rivoa käytöstä ja todella näyttäviä spotteja – jotain niin parasta! Syyskuussa joukkue varasti show’n ROH:n All-Star Extravaganzassa, jossa saman matsin kaksi muuta joukkuetta (Addiction ja Kingdom) jäi heittämällä varjoon.

 

favefive-ajstyles

2. A.J. Styles (ROH/NJPW)

A.J. ei päässyt tässä kuussa NJPW:n puolella kunnollisesti irti, vaan mies joutui painimaan vain joukkueotteluissa, mutta ROH:ssa mies vetäisi erinomaisen suorituksen Michael Elginiä, Roderick Strongia ja Adam Colea vastaan ja nousi ROH:n mestaruuden haastajaksi eli Jay Lethalin seuraavaksi vastustajaksi. Styles on tällä hetkellä sellainen painija, jota ei yksinkertaisesti pysty kritisoimaan; hän painii täydellisesti. Ei liene mikään yllätys, että ilahduin valtavasti siitä, että A.J. voitti ROH:n mestaruuden ykköshaastajuuden. Styles ei ole koskaan voittanut ROH:n mestaruutta, joten tuleva koitos Lethalia vastaan tulee varmasti olemaan tunteikas. Miehellä on tuon ottelun lisäksi toinen rauta tulessa, kun hän tulee ottelemaan ”Rainmaker” Kazuchika Okadaa vastaan IWGP:n maailmanmestaruudesta NJPW:n King of Pro Wrestling -tapahtumassa lokakuun puolivälissä. Stylesillä on siis teoreettinen mahdollisuus kantaa samaan aikaan sekä ROH:n että NJPW:n arvostetuinta mestaruutta ja nousta siten yhdeksänkertaiseksi maailmanmestariksi. Alkaa tuntua jo huimalta lukemalta, vai mitä?

 

favefive-newday

1. The New Day (WWE)

Ayyy…

Edes A.J. Styles ei silti kyennyt vetämään syyskuussa vertoja Xavier Woodsin, Kofi Kingstonin ja Big E:n eeppiselle poppoolle, The New Daylle, joka räjäytti pankin täydellisesti Night of Championsissa. Köörin meininki on muuttumassa täysin vinksahtaneeksi ja sekopäiseksi, ja mitä vinksahtaneemmaksi ja sekopäisemmäksi se tästä vielä muuttuu, niin sitä voimakkaammin lyön käsiäni yhteen tiimin rytmin tahdissa ja huudan psykopaattisesti virnistäen, että New Day rokkaa! Kaikista eniten rakastan Big E:tä, jonka irstaat ja viettelevät tanssiliikkeet naurattavat viikosta toiseen enemmän ja enemmän. En silti ota mitään pois Xavierilta tai Kofilta, sillä myös he ovat täyttä timanttia – molemmat omalla tavallaan. Woods on täysin hulvaton trumpettinsa kanssa, ja Kingston tuntuu yhä koomisesti absurdilta vetäessään tällaista roolia kaikkien niiden siirappisten vuosiensa jälkeen. Täydellisen dynamiikkansa lisäksi New Day on viihdyttävä näky myös kehässä, jossa joukkue ottelee paitsi hauskasti myös uskottavasti; tiimi todella tuntuu vaaralliselta joukkueelta, joka voi voittaa kenet tahansa. Todellinen täysosuma WWE:ltä!


Pistepörssi:

1. A.J. Styles (13 p.)
2. Hiroshi Tanahashi (7 p.)
3. The New Day (5 p.)

4. Brock Lesnar (4 p.)
5. Kazuchika Okada, Sasha Banks, The Young Bucks (3 p.)
8. Jay Lethal, Shinsuke Nakamura (2 p.)
10. Bayley, Kevin Owens, Seth Rollins (1 p.)

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

Arvio: Night of Champions 2015

Next post

Äänite: Rumble In Rauma -arvio (3.10.2015)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *