NJPWUutiset

Kenny Omega puolustaa mestaruuttaan Hiroshi Tanahashia vastaan Wrestle Kingdomissa

New Japan Pro-Wrestlingin vuoden suurimman tapahtuman, Wrestle Kingdomin, pääottelu on selvillä. Wrestle Kingdom 13:ssa nähdään nimittäin ottelu, jossa IWGP Heavyweight -mestari Kenny Omega puolustaa titteliään G1 Climax 2018 -voittaja Hiroshi Tanahashia vastaan.

Kanadalainen Omega, 34, nousi mestariksi päihitettyään Kazuchika Okadan Dominion 6.9 in Osaka-jo Hall -tapahtumassa 9. kesäkuuta 2018. Omega on sittemmin puolustanut titteliään voitokkaasti kahdesti: Tomohiro Ishiitä vastaan yksilöottelussa syyskuun Destruction in Hiroshima -tapahtumassa sekä Kota Ibushia ja Codya vastaan kolminottelussa eilisessä King of Pro-Wrestling -tapahtumassa.

Tanahashi, 41, nousi puolestaan haastajaksi voittamalla NJPW:n vuosittaisen G1 Climax -turnauksen. Tanahashi päihitti tuon turnauksen finaalissa Kota Ibushin. Tanahashi on sen jälkeen puolustanut haastajuusoikeuttaan Kazuchika Okadaa ja Jay Whitea vastaan.

Omega ja Tanahashi ovat kohdanneet toisensa vain kerran aikaisemmin yksilöottelussa. Ottelu järjestettiin NJPW New Beginning 2016 -tapahtumassa ja käytiin Tanahashin IWGP Intercontinental -mestaruudesta. Omega voitti tuon ottelun ja nousi siten ensimmäistä kertaa urallaan IWGP Intercontinental -mestariksi. Omegan ja Tanahashin oli määrä otella uudestaan saman vuoden Dominion-tapahtumassa tikapuuottelussa, mutta Tanahashi joutui jäämään ottelusta sivuun olkapäävamman takia.

Hiroshi Tanahashi on yksi NJPW:n historian menestyneimmistä painijoista. Tanahashi on voittanut IWGP Heavyweight -mestaruuden useammin kuin kukaan muu painija maailmassa: seitsemän kertaa. Lisäksi Tanahashi on voittanut IWGP Intercontinental -mestaruuden kaksi kertaa, IWGP Tag Team -mestaruuden niin ikään kaksi kertaa ja NEVER Openweight 6-Man Tag Team -mestaruuden kolmesti.

Tanahashi on otellut kahdeksan eri Wrestle Kingdomin pääottelussa. Omega on otellut Wrestle Kingdomin pääottelussa vain kerran aikaisemmin.

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

Kolumni: Mennyt mies

Next post

Shawn Michaels palaa kehään – D-Generation X kohtaa The Undertakerin ja Kanen Saudi-Arabiassa

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *