Uutiset

Kuollut: Yusuke ”Wally” Yamaguchi (1958–2019) – Val Venisin kastroimisesta muistettu manageri oli painijournalisti, joka toimi WWE:n yhteyshenkilönä Japaniin

Japanilainen showpainipersoona Yusuke ”Wally” Yamaguchi on kuollut 60-vuotiaana, uutisoi WWE. Yamaguchi muistetaan parhaiten WWE:ssä 1990-luvun loppupuolella esiintyneen japanilaisryhmä Kai En Tain managerina, mutta tuon roolin lisäksi Yamaguchi toimi WWE:n yhteyshenkilönä Japaniin.

Yamaguchi myös toimitti japanilaista Gong-lehteä 1980-luvulla ja toimi tuomarina ja toimitsijana useissa japanilaisissa promootioissa uransa aikana. Yamaguchin veli Shun Yamaguchi työskentelee tällä hetkellä WWE:n erikoistapahtumien japaninkielisenä selostajana.

Wrestling Observer -lehden Dave Meltzer kirjoittaa, että Yamaguchi oli ollut sairas jo pitkään ja kärsinyt vakavan sairauskohtauksen vuonna 2017.


Yamaguchi oli yksi keskeisimmistä tekijöistä Japanin showpainilehtien kulta-aikana 1980-luvulla. Hän teki merkittävää työtä erityisesti Gong-lehden parissa. Gong oli viikoittainen showpainilehti, joka ilmestyi väreissä laajalla levikillä 1980–1990-luvuilla ennen kuin aikakauslehtien suosio alkoi hiipua Japanissa.

Yamaguchi oli myös vaikuttamassa japanilaisen FMW:n eli Frontier Martial-Arts Wrestlingin syntyyn, ja hän oli Giant Baban perheen hyvin läheinen ystävä 1980-luvulla. Tuo ystävyyssuhde muuttui kuitenkin sen jälkeen, kun Yamaguchi alkoi työskennellä All Japan Pro Wrestlingin sijaan erinäisissä japanilaisissa itsenäisissä promootioissa.

Yamaguchin kodissa oli kehä, jossa monet nuoret showpainijat harjoittelivat taitojaan. Yamaguchin kodissa oli myös iso liuta harvinaisia showpainiin liittyviä muistoesineitä. Hän oli myös amerikkalaisen showpainijournalisti Dave Meltzerin läheinen ystävä, ja Meltzer yöpyi usein Yamaguchin luona 1980–1990-luvun Japanin-matkoillaan.

Myöhemmin Yamaguchi työskenteli yhteyshenkilönä, joka auttoi WWE:tä tekemään yhteistyötä japanilaisten painijoiden kanssa. Yamaguchilla oli näppinsä pelissä siinä, että Kai En Tai -ryhmä tuotiin japanilaisesta Michinoku Pro’sta WWE:hen vuosiksi 1998–2001.

Painiroskan ystävät muistanevat Yamaguchin parhaiten hänen ikimuistoisesta sitaatistaan ”I choppy-choppy your pee-pee”, joka oli uhkaus Val Venisin kastroimiseksi. Kai En Tai tahtoi kuohia Venisin siksi, että juonikuvion mukaan Venisillä oli seksisuhde Yamaguchin vaimon kanssa.

Yusuke Yamaguchin pikkuveli Shun Yamaguchi työskenteli aiemmin Yusuken lehdessä valokuvaajana ja oli kehän laidalla lähes kaikissa suurissa amerikkalaisissa painitapahtumissa.


Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

Kuollut: Dick ”The Destroyer” Beyer (1930–2019) – Antonio Inokin, Giant Baban ja Rikidozanin kaataja rakasti Japania ja oli yksi suurimmista maskipäisistä tähdistä

Next post

#MaanantainMatsi – Steve Williams vs. Jerry Only (1999)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *