2017UutisetVideopelit

Klassikkosarjan paluu – Fire Pro Wrestling World tulossa PC:lle ja PS4:lle

Legendaarinen Fire Pro Wrestling -pelisarja on saamassa jatkoa. Sarjan tuleva osa kantaa nimeä Fire Pro Wrestling World, ja se julkaistaan PC:lle sekä PlayStation 4:lle. Tarkka julkaisupäivä ei ole vielä tiedossa, mutta Early Access -versiota on lupailtu Steamiin vielä vuoden toisen neljänneksen aikana. Täysversio ja PS4-versio ilmestyvät tämänhetkisen tiedon mukaan syksyllä.

Fire Pro Wrestling sai alkunsa PC Engine -konsolilla vuonna 1989, ja sarjan pelejä on tähän mennessä julkaistu (spin-offit mukaan laskettuna) 33 kappaletta. Valtaosa peleistä on julkaistu ainoastaan Japanissa. Vain Fire Pro Wrestling (GBA, 2001), Fire Pro Wrestling 2 (GBA, 2002), Fire Pro Wrestling Returns (PS2, 2007), Fire Pro Wrestling (Xbox Live Arcade, 2012) sekä spin-off HAL Wrestling (Game Boy, 1990) on julkaistu virallisesti myös länsimaissa. Sarja on kuitenkin saavuttanut vankan kulttimaineen Japanin ulkopuolella niin intohimoisten painifanien kuin import-pelaajienkin keskuudessa. Sarjan peleistä on tehty useita epävirallisia käännöksiä fanien voimin.

 

Maaliskuussa ilmestyneen trailerin perusteella World näyttäisi olevan perinteitä kunnioittavaa jatkoa sarjalle. Kaikki tutut elementit eli “2.5D” -grafiikat, oikeaan ajoitukseen pohjautuvat kontrollit sekä ällistyttävän monipuolinen ”Create-A-Wrestler” -moodi ovat jälleen mukana. Ottelumuodoista mukana ovat mm. tavalliset yksilö- ja joukkueottelut, häkkiottelu, deathmatchit piikkilangalla ja maamiinoilla, erilaiset battle royalit sekä MMA-säännöillä käytävät ottelut. Mukana on myös “mission mode” eli tutoriaali, joka opettaa pelimekaniikan salat. Worldissa on mukana myös ensimmäistä kertaa Fire Pro -sarjassa nettimoninpelin mahdollisuus.

Pelin kehittäjä Spike Chunsoft on myös tiedottanut lukuisista uudistuksista ja lisätyistä ominaisuuksista. Tulevassa pelissä on mahdollista mm. liikkua kohti köysiä ollessaan lukittuna luovutusliikkeeseen, varastaa vastustajan erikoisliike sekä katsoa liikelistaa kesken ottelun. Itse tehdyille painijoille voi asettaa sisääntulomusiikiksi oman MP3-tiedoston. Myös muita uudistuksia saattaa olla vielä luvassa.

Tuoretta tietoa pelistä löydät esimerkiksi Twitteristä tai Steam Communitysta. Myös Smarkside jatkaa pelin kehityksen seuraamista.

Lue myös: Arvio: Super Fire Pro Wrestling (1991)

Ville Vuohtoniemi

Ville Vuohtoniemi

Töölön CHIKARA-spesialisti, joshi-intoilija ja deathmatch-maanikko. Ääntelehtii usein podcasteissa, toisinaan selostuspöydän takana. Luultavasti jonain päivänä hautautuu elävältä Smarksiden VHS-kirjaston alle.

Previous post

PWG Battle of Los Angeles 2016 - Parhaat palat

Next post

Smarkin sävel – 6/2017

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *